Nrk Sommer

  1. Mer om
Nrk Sommer

Nrk Sommer Stor gaveNRK seiler med «Statsraad Lehmkuhl» i sommer. Av Torill Ustad Stav · "Statsraad Lehmkuhl" er "Sommerskuta" sommeren Sommeren er her og 12 programledere ønsker TV-seere velkommen om bord på Norges største seilskip, Statsraad Lehmkuhl Musikk, gjester og underholdning fra sommer-Norge Sommerskuta minutt for minutt. I seks uker seiler vi langs norskekysten med Norges største seilskute, Statsraad Lehmkuhl. Et eventyr; 30 medseilere NRK inviterer på biltur gjennom vårt eget ferieland i sommer

12 programledere setter sjøbein på Sommerskuta

I serien «I May Destroy You» og i den Oscar-vinnende filmen «Promising Young Woman» har lignende tematikk blitt behandlet på gnistrende sterkt vis det siste året. Dette er høyaktuelle problemstillinger som det trengs at det snakkes om, og som film og serier kan være veldig godt egent til å gi verdifull innsikt i.

Serien slippes på TV 2s strømmetjeneste i tolv korte episoder, og vi er veldig spent på hva serieskaper og regissør Liv Mari Ull Mortensen får til med «Etter lørdag». Vi er også veldig spent på å se Darin Hagi gjøre sin første hovedrolle på TV. Serien er en modernisering av Maurice Leblancs litterære stjerne, mestertyven Arsène Lupin.

Det er en antihelt med røtter tilbake til 1905, som dukket opp på film allerede i 1908, og som har møtt på selveste Sherlock Holmes i både bøker og dataspill. I Netflix sin versjon ruver den berømte gentlemanstyven i bakgrunnen for vår hovedperson.

MS Sjøkurs: bak kameraene på sommerbåten

Assane Diop Omar Sy er nemlig enorm Lupin-fan, og i dagens Paris bruker han Leblancs gamle bøker som inspirasjon for sine hevninspirerte forbrytelser. Det var første gang, og påstanden rammet!

Egentlig handlet debatten i fjor om hvorfor medie- og kommunikasjonsbransjen i Norge rekrutterer få fra etniske minoriteter. Problemstillingen interesserer meg fordi jeg både som redaktør og eier av et kommunikasjonsbyrå har vært svært opptatt av mangfold i mange år.

Jeg er overbevist om at mangfold er forutsetningen for kreativitet. Et enfold er idefattig.

NRK sommer (NRKsommer)

Et mangfold er iderikt. Rubbestadneset i Bømlo anløpes 3.

Har du lest dette? Lise marie sommerstad

Deretter blir det Sirevåg dagen etter før skuta ankommer Båly i Spangereid 7. I tillegg til paviljongen på brodekket og «hovedscenen» på flaggdekket akterut er det to forskjellige musikkposisjoner om bord. Hvis været er for ille flyttes sendingen av Sommeråpent til en paviljong på brodekket. Her under kameraprøvene forut for sendingen i Namsos.

Statsraad Lehmkuhl blir "Sommerskuta" på NRK

Foto: Sindre Skrede Før hver sending med Sommeråpent må de posisjonene som skal brukes rigges til og klargjøres. Da trekkes det strøm til lyskastere, kameraer settes opp og mikrofoner plasseres.

Så gjennomføres det kameraprøver og lydprøver, med både gjester og musikere. Spesielt for musikken sin del er det viktig å gå gjennom musikknumrene på forhånd, slik at både lyd-, lys- og kameraansvarlige har en idé om hva som skal skje. Minutt for minutt Hver minutt for minutt-sending bruker mellom åtte og ti kameraer og tolv mikrofoner i sin produksjon.

Det er med oss nesten hele veien, men erstattes innimellom av et XDcam med stabilisert linse når Cineflex-operatøren og kameraet er ute på andre oppdrag. Her er det bare å ta frem fantasien og kreativiteten. Lang rute Etter den lille omveien via Storbritannia er skuta tilbake i norsk farvann dagen etter, og august innledes med anløp på Kleppestø i Askøy kommune utenfor Bergen 1.

Fagpressenytt

Rubbestadneset i Bømlo anløpes 3. Vi gleder oss til besøket, sier Engen og Vibe i en pressemelding. Han ble klokket inn på 46,83 sekunder. NRK-profil la merke til detalj De to stjernene på langhekken har ikke løpt mot hverandre tidligere denne sesongen og derfor er det knyttet stor spenning til møtet de imellom i Tokyo.

Dette er ikke første gang i år at en norsk aktør har fått kalde føtter etter å ha laget satire på et japansk gameshow.

NRK SOMMER Relaterte emner

I denne artikkelen får du vite litt mer om hva som skjer om bord. NRKbeta har vært om bord på MS Sjøkurs i tre uker, og vil her gi dere et lite innblikk i hvordan produksjonen foregår om bord. I 2011, da vi produserte Hurtigruten minutt for minutt, var det én TV-sending over fem dager som stod i fokus. Logisikken var omfattende, programmet tett og mannskapet lite — men det gikk over all forventning, og vi må vel kunne si at programmet ble en av de største suksessene på TV i Norge noensinne. Denne sommeren er vi både teknisk og logistikkmessig utenfor trygge omgivelser i 49 dager.

Nrk Sommer
NRK SOMMER Kommentarer:
Rapportert den Nrk sommer
Tveit fra Sarpsborg
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Larping. jeg elsker utforske norske bøker kontinuerlig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net