Konditori Oslo

  1. Mer om
Konditori Oslo

Konditori Oslo FordiVi holder åpent for servering og take away. Vi tilbyr også hjemkjøring i Oslo og omegn. Bestill og betal på nett og vi ordner resten Niels Juels gt 70 B (Inngang Briskebyveien) 0259 Oslo Tlf Younes El Khomri har jobbet som konditor i byer som Paris og London. Nå har han åpnet sitt eget konditori på Bislett liker dette · 17 snakker om dette Oslo og Akershus har både de helt tradisjonelle konditoriene som mormor og mor har glade minner fra og nyeetablert konditorier som har brakt europiske

Pascal Konditori og Brasserie

Ledende konditori og hoffleverandør Neste generasjoner Møllhausen passet godt på arven, og videreutviklet både bakeridriften og restaurantdriften til ledende i Oslo. Det skal ha vært en selvfølge at det var Møllhausen som leverte alle konditorvarer, inkludert den prestisjetunge bryllupskaken, til Kronprins Olav og Kronprinsesse Märthas bryllup i 1929.

Baking fra håndverk til industri Foto: oslobilder. I dag er det en stor matvarebutikk Coop Mega i de samme lokalene. På denne tiden hadde Møllhausens bakerivirksomhet blitt så omfattende at det minnet om industri, med sentral produksjon, salg i en rekke egne utsalg og til kjøpmenn.

Last ned også: Håndball i dag

Ideen om å bygge et mer moderne bakeri var nærliggende, særlig med etableringen av Kneippfabrikken på Tøyen i 1910, Martens i Bergen og Kristiania Brødfabrikk ved Rosenborg i 1929. Møllhausen skaffet seg en tomt på Skøyen, og hadde planene klare da andre verdenskrig brøt ut.

Etter krigen levde drømmen om bakerifabrikken på Skøyen videre, men byggetillatelser satt langt inne, og planene fra før krigen måtte omarbeides. Resultatet ble en enda mer moderne brødfabrikk, som lett kunne ta opp konkurransen med de da mer tilårskomne fabrikkene i Rosenberg-kvartalet og på Tøyen, men også med den mer moderne kooperativbakeriet på Hasle.

Møllhausens brødbiler ved lasterampen bak bygget. Rampen er intakt og brukes i dag til varelevering til matvarebutikken.

At planene gikk mer i retning av industri enn bakerihåndverk vises også i at Møllhausen hadde ansatt en ingeniør som produksjonssjef. Trygve Hanæs, som foruten jobben i Møllhausen markerte seg kraftig som leder for tekniker- og ingeniørorganisasjonen NITO i årene 1964-75, fikk ansvar for å planlegge og bygge den nye fabrikken.

Møllhausen Industrimuseum

Hele første etasje var en stor bakerisal med tunnellovner hvor brødene ble stekt på samlebånd. Vi har en rekke hotellprodukter til salgs i resepsjonen på hotellet. Tekst: Stian Sandberg Hansen, kulturhistoriker med masteroppgave om fasadebevaring og tilbakeføring. Det er ikke mange igjen av de klassiske Christiania-konditoriene i Oslo. De har alle fått vike for kaffe i «ta med kopp» og ett endret livsmønster.

Likevel har ett klart å holde seg fast: Halvorsens Conditori ved Wessels plass. På hjørnet ut mot Nedre Vollgate finner vi Oslos eldste konditori, med adresse Prinsens gate 26.

Her har det ligget siden slutten av 1800-tallet i det som blir kalt Schiöll-gården, eller Alliance-gården. I sin oransje, italienske teglstens-ungrenessanse troner denne fornemme, nå nyrestaurerte bygården ved Stortingets side, som også har vært dets eier siden 1970-tallet.

Besøk av den tyske keiseren Et av de første konditoriene i Christiania tilhørte Nicolay Caspary, en sveitser som drev sitt «sukkerbakeri» i Kirkegaten 20 fra 1827 til 1838.

Et kulturminne for den gode smak

Rett overfor Caspary lå det som for mange ble sett på som det mest fornemme konditoriet i sin tid, C. E Günthers Conditori. Fortellingen er at keiseren var ute på kjøretur og beså blant annet arbeiderboligene på Sagene, da det kom ham for øret at en tysker til sigende hadde byens beste konditori.

Dette besøket skal ha utfoldet seg slik: Den impulsive keiser uttalte straks ønsket om å få hilse på sin landsmann, og den keiserlige kortesje stanset til alminnelig forbauselse utenfor konditoriet, som var fullt av gjester.

Disse reiste seg og ville forsvinne, men keiseren vinket til dem og ba dem bli sittende. Han tok selv plass ved et ledig bord med sitt følge, fikk seg sammen med disse servert eggedosis og studenterstump, mens han underholdt seg livlig med Günther. Foto: Olav Helland 7-11 var en suksess Før Pascal kom til det som da het Drammensveien, var det amerikanske storkiosk-konseptet 7-11 tidlig ute med å tilrettelegge for en stressende hverdag ved å tilby kiosk, tipping og mat man kunne ta med seg på veien.

Les også: Oslo Havn økte havneleie for fiskebåt med over 220 prosent. Den første 7-11-kiosken lå i Bogstadveien, mens i nabolaget Ruseløkka, var 7-11 et av få steder man kunne møtes på slutten av 90-tallet. Halvorsens Conditori avsluttet driften på 17. Det tradisjonsrike konditoriet ble åpnet i 1881 av Hans Halvorsen. Kjedene tar over byen Annonse Senere kom det en bølge med Deli de Luca, som tilbød det samme, bare litt bedre, og nå i dag er det kjedekonsepter som overtar mange av byens mest attraktive lokaler, for å gi oss rask, masseprodusert mat og muligheten for å sette oss ned kjapt og haste videre.

Blant folk som jobber aktivt med byutvikling, er kjedene kjedelige. Mange mener de tar knekken på de underlige stedene som sammen skaper det positive i Oslo by. For forespørsler frem til vi åpner, ta kontakt på mail: post sverresaetre.

La oss sammen komme fram til hvordan den perfekte bryllupskaken til akkurat deres bryllup skal se ut og smake.

Kristines Franske Fristelser

Vi har mange forslag til smak og utseende og følger gjerne sesong når det gjelder råvarer. Har du allergier, er også dette noe vi tar hensyn til. Konseptet "Hancock" har blitt en etablert merkevare innenfor konditoribransjen for kunder som ser verdien i kakekunst, smak og design.

Har du lest dette? Ubestemt artikkel spansk

Vår visjon er å skape et konsept med inspirasjon fra de nyeste kaketrender i New York, London og Australia.

KONDITORI OSLO Relaterte emner

Annonse Annonse Slik så det ut på Halorsens conditori før det stengte i 2014. Nå kan folk komme tilbake og kose seg alene eller i godt selskap. Halvorsens conditori gjenåpner etter fem år med oppussing Halvorsens conditori, ved Stortinget, er et sted man kan gå alene og sitte i timesvis. Her kan du sitte godt og pløye gjennom aviser, drikke kaffe og spise nydelig bakverk fra wienerkonditoriet. Publisert torsdag 13.

KONDITORI OSLO Kommentarer:
Rapportert den Konditori oslo
Helland fra Trondheim
jeg liker lese bøker lett. Se over min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Magie.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net