Hvite Sår I Munnen

  1. Mer om
Hvite Sår I Munnen

Hvite Sår I Munnen FørstAfter (munnskold) er en av de vanligste årsakene til Kjennetegnet på after er små gråhvite sår i munnhulen som kan være smertefulle. Sårene: sitter ofte på innsiden av kinnene, leppene og på tungen; er ofte After opptrer som hvite eller grå blemmer eller sår i munnen, på leppen, innside av kinn, ganen eller tunge. Tilstanden er vanlig og helt After er tilbakevendende runde eller ovale, overflatiske, myke, gulhvite blemmer eller sår i munnhulen. De kan være lokalisert på tungen, i ganen De har mange navn, de små, hvite sårene enkelte av oss får i munnen fra tid til annen. Munnskold og after er kanskje de to vanligste navnene

Du vil kanskje like: Bade med skrubbsår

For behandling av munntørrhet og følelse av munntørrhet, er tyggegummi det beste alternativet for barn og unge. Behandlingen bør også omfatte et lite sukkerholdig og sunt kosthold uten altfor syrlige innslag, god munnhygiene og fluorbehandling.

After (munnskold)

Salivin sugetabletter, Xerodent sugetabletter, fluortabletter eller tyggegummi som Flux er eksempler på produkter som kan anbefales. Det er vanlig at leppene er tørre, noe som øker risikoen for sprekker. Smør leppene med vaselin eller leppepomade flere ganger om dagen.

Det finnes studier som tyder på at en avkjølt slimhinne i løpet av den første timen av behandling med legemiddelet Methotrexate kan ha en forebyggende og lindrende effekt på mukositt. Derfor er det bra hvis barna tilbys å suge på isbiter eller spiser is i forbindelse med behandlingsstart.

Kariesforebyggende behandling Risikoen for å utvikle karies er høyest i løpet av det første året etter stilt diagnose, og om barnet har, eller har hatt, karies før behandlingen starter.

Grunnlaget for et godt kariesforebyggende program er å pusse med fluortannkrem to ganger daglig. Fluortannkrem kan bli ytterligere supplert med fluorskyllinger, fluortabletter eller fluortyggegummi.

All fluorbehandling bør være spredt ut over dagen for å oppnå maksimal effekt. Det er også mulig å motta intensiv fluorbehandling i klinikken fra sin tannlege eller tannpleier.

Eksempel på egnede hjelpemidler og produkter ved kariesprofylakse finnes på slutten av denne brosjyren. Hvis barnet er under fem år ved behandlingsstart og fått strålebehandling rettet mot hodet, er det en risiko for utviklingsforstyrrelser på tenner og tannanlegg. Det er viktig å la en tannlege vurdere risiko for både tannutviklingsforstyrrelser og risiko for fortsatt karies eller erosjon, og deretter foreslå nødvendige tiltak.

Tannhelsetjenester i Den Offentlige Tannhelsetjenesten for barn og unge er gratis ut det året de fyller 18 år. Ved senskader på tenner og tannvev etter kreftbehandling kan det ytes stønad til tannbehandling via folketrygden paragraf 5-6, etter fylte 20 år.

Det finnes tannleger som er spesialister i barne- og ungdoms tannpleie.

Slik blir du kvitt munnsår

Når det er særskilte behandlingsbehov, er det mulig å henvise barn og ungdommer til en spesialist. Ett til to år etter avsluttet behandling er det vanligvis anbefalt å starte eller fortsette kjeveortopedisk behandling. Dette oppholdet påvirker ikke sluttresultatet av tannreguleringen. Tannutviklingsforstyrrelser Behandling med cytostatika og strålebehandling under barnets tannutviklingsperiode, det vil si før 12 års alder, kan medføre en risiko for varige skader på tennene.

Skaden er mer uttalt hos dem som blir behandlet med stråling enn med cytostatika alene. Emaljeforstyrrelser, dvs hvite eller brune flekker på noen eller alle tennene, og groper på tannoverflaten er eksempler på tannskader som kan oppstå.

Alle tennene vil imidlertid bryte frem normalt, og har god funksjon. Dersom det oppstår skader, er det mulig å reparere med gode estetiske resultater.

Hjelpemidler, legemidler og andre preparater I forbindelse med kreftbehandling er det vanlig at barn er ekstra følsomme for smak og at de har ekstra følsomme slimhinner.

Her er en liste over hjelpemidler, legemidler og preparater som ofte er egnet for barn og ungdom som behandles for kreft. Ettersom små barn har en veldig følsom smaksans kan de synes at en del av disse legemidlene og preparatene kan være noe ubehagelige å ta. Tannbørste, tannkrem, fingerbeskytter og munntørk TePe special care tannbørste og TePe kids extra soft tannbørste Elektrisk tannbørste kan også brukes når tannbørsting er vanskelig.

Salutem og Zendium barnetannkrem, for barn under 6 år. Compeed lager egne plaster til bruk ved munnsår som gir virusbeskyttelse og betydelig mindre skorpedannelse. Du kan trygt legge sminke over plasteret og best av alt: Du kan kysse kjæresten din uten å være redd for at munnsåret skal smitte.

Enten du har byttet plaster eller på annet måte har vært borti munnsåret ditt, er det viktig at du vasker hendene før du tar på noe annet. Munnsår er smittsomt og du kan raskt ende opp med flere sår i ansiktet om du slurver med dette rådet. Har du ikke tilgang på vann og såpe, kjøp et hånddesinfiserende middel og ha i veska.

Kast kjerringrådene. Lukk Kopier Publisert 28. Av BMJ Publishing Group Trøske kjennetegnes som oftest av fortykket hvitt belegg på slimhinnene i munnen og i svelget. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med legemiddelmikstur.

Candidasoppen finnes normalt i små mengder på huden og i munnen. Dette er ufarlig og forårsaker ingen symptomer. Men noen ganger danner Candida-soppen et hvitt belegg, som kan gi infeksjon i munnen.

Slimhinneforandringer

Trøske er vanligst hos spedbarn fordi immunforsvaret deres ikke er fullt utviklet. Svekket immunforsvar er ofte årsaken til tilstanden hos voksne.

Trøske kan oppstå på tungen, tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på ganen eller i halsen. Risikofaktorer for å utvikle trøske: Personer med et svakt immunsystem forårsaket av medisinsk behandling, som for eksempel cellegift, kortison eller strålebehandling Sykdommer som svekker immunsystemet, slik som AIDS og leukemi Diabetes type 1 og diabetes type 2 Personer med astma som tar kortisonpreparater gjennom en inhalator Langvarig munntørrhet.

Alt dette hjelper til å identifisere den underliggende grunnen til sårene. De vanligste årsakene til sår på tungen kan deles opp i svulster, infeksjoner, autoimmune sykdommer og bindevevssykdommer. Vanlige typer svulster inkluderer epitelcellecarcinom, leukoplaki, OPVL, en type leukoplaki, melanom, granulær celle svulst, mucocele, og torus palatinus.

Behcets sykdom Norsk Revmatikerforbund

Granulær cellesvulster, mucoceler og torus er godartete, men kan trenge behandling hvis de er plagsomme. Soppinfeksjoner, syfilis, HPV er eksempler på andre infeksjoner som kan gi forandringer i slimhinnen. Irritasjon av huden i form av varm drikke, harde matvarer og annet kan gi røde og irriterte slimhinner. Sjeldne årsaker er immunologisk sykdom og kreft. Trenger du å fornye resept eller diskutere noe med lege?

HVITE SÅR I MUNNEN Relaterte emner

Andre årsaker til sår rundt munnen Herpes eller brennkopper? Senere kommer skorper, som faller av etter 8-10 dager. Munnsår kommer gjerne tilbake på samme sted som før, mens brennkopper gjerne kommer tilbake ytterst i neseåpningen. Diagnosen kan stilles ut fra det typiske sykdomsforløpet og utslettets småblemmete utseende. Det første utbruddet kommer på slimhinnene i munnhulen, i tannkjøttet, på leppene og på tungen. Herpes på leppene har et så typisk utseende at diagnosen vanligvis er enkel å stille kun ut fra utseendet. Det gir blemmer og sår i tannkjøttet, innsiden av kinnet, på tungen, leppene og noen ganger rundt munnen.

HVITE SÅR I MUNNEN Kommentarer:
Redaktør på Hvite sår i munnen
Meland fra Lillehammer
jeg elsker lese bøker oppløftende. Se gjennom min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Gleichung.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net