Debattartikkel Om Leksefri Skole

  1. Mer om
Debattartikkel Om Leksefri Skole

Debattartikkel Om Leksefri Skole RikLeksefri skole er et svært omdiskutert tema i dagens samfunn. Mange mener at lekser stjeler ungdommens fritid, og kun sliter dem ut Skriv litt til.) * Argumenter FOR leksefri skole Lekser forsterker forskjellene, mens gode Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er Skal vi ha en leksefri skole? Gjør leksene at foreldrene bedre klarer å følge med på hva barna deres holder på med? Lærer elever mer hvis de har lekser I 14 år har en skole i Lofoten valgt å ha leksefri skole. Dette har ført til at skolen gjør det bedre enn andre skoler både lokalt og nasjonalt

Lekser er skadelig for veldig mange barn Dagsavisen

Samtidig skal de få lov til å oppleve kunst og kultur som teater, film, utstillinger og til å lese bøker. Barna skal også få være kreative og skape ting selv. Jeg syns det er jobbing hele tida, jeg, mamma. Jeg har hatt god dialog med skolen om dette, og møtt aksept for uferdige lekser.

Er det vanlig at foreldre har den dialogen? Som psykolog ved familievernkontor og i to kommuner har jeg møtt mange familier.

Leksefri skole gir større kunnskap

Jeg forundret meg tidlig over de som snakket lettere om redselen for skilsmisse enn følelsen av å ikke strekke til med leksene. Lekser er god egentrening For dette fikser vel alle? Flere er med på en idrett da blir det lite tid til annen fritid. De fleste av dagens skoler er bygget opp på at man skal ha hjemmearbeid i tillegg til skoleundervisningen. Vi trenger mer kunnskap om hva slags rolle skolen i seg selv har for utviklingen av psykiske plager hos ungdom.

De siste tiårene har imidlertid stadig flere unge rapportert om psykiske helseplager. Økningen har vært størst blant jenter, men også gutter rapporterer nå i økende grad om slike plager. Hva ligger bak denne utviklingen? Er det uttrykk for økende stress og press i samfunnet? I denne artikkelen oppsummerer vi de viktigste funnene fra forskningsprosjektet «Stress og press blant unge i dag» og annen relevant forskning fra NOVA.

leksefri, Skole Leksefri skole

Forskningen baserer seg på intervjuer av ungdommer og den store Ungdata-undersøkelsen. De fleste har det bra, men også en del som sliter De aller fleste norske tenåringer har det bra — i hvert fall i følge dem selv. For når ungdom blir spurt, svarer det store flertallet at de har god fysisk og psykisk helse, de fleste opplever stor grad av trygghet, de er godt fornøyd med foreldrene sine, med vennene sine og med skolen de går på og mange ser optimistisk på sin egen framtid.

Samtidig viser Ungdata og andre selvrapporteringsundersøkelser at en god del sliter med ulike former for psykiske helseutfordringer i hverdagen. For noen handler dette om tristhet, nedstemthet og om bekymringer.

Er lekser nødvendig?

Mange ungdommer sitter igjen med følelsen av at alt er et slit, og en god del har problemer med å få sove. Alt dette er plager som er nokså vanlige og som for mange naturlig hører til i den vanskelige livsfasen som ungdomstiden ofte kan være. Det er likevel bare et mindretall som er veldig mye plaget, og for de aller fleste vil plagene være forbigående.

Du vil kanskje like: Rommen skole

Samtidig er dette hverdagsplager som kan være utfordrende nok for de som rammes og bidra til begrenset livskvalitet. For noen vil plagene være starten på mer langvarige psykiske helseutfordringer. Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster.

debatt, skole JA

Bare slik kan skolesiden bli bedre! Tvetene forklarer videre: Elever som får tilgang til leksestøtte, vil ha en fordel framfor de elevene som ikke får slik støtte.

Last ned også: Trafikkskole stjørdal

Opphopning av goder - Ofte er det også en sammenheng mellom foreldrenes utdanningsnivå og deres inntekt, hvilket innebærer en opphopning av goder, og tilsvarende en øket utsatthet i familier med lavt utdanningsnivå og lav inntekt. Dette er bra, men dette tilbudet favner ikke mange. Møte på skolen om leksefri skole eller utsatt skolestart med en time om morgenen. Uke 23-25 Sammensatte tekster Beskrive samspillet mellom estetiske virkemidler i sammensatte tekster, og reflektere over hvordan vi påvirkes av lyd, språk og bilder.

Nye ord Lære å: Gjenkjenne, beskrive og analysere elementer i sammensatte tekster. De lærer seg et dårlig adferdsmønster, sier han. Dermed må lærerne ta hensyn til at ikke alle har kommet like langt, noe som hindrer framdriften i undervisninga.

Noen unntak Digermulen skole er ikke 100 prosent leksefri - det gjøres noen unntak. Foreldrene får beskjed om at de må passe på. Det samme gjelder elever med lese- og skrivevansker.

DEBATTARTIKKEL OM LEKSEFRI SKOLE Relaterte emner

Hvordan skrive gode avsnitt - YouTube. Hvordan skrive artikkel - Riksmålsforbundet. Slik skriver du CV Utdanning. Slik skriver du en artikkel - Skoleaviser. Artikkel: Akademisk skriving Skrivesenteret. Kos deg Hvordan skrive nyhetsartikkel. Når du skal skrive eller analysere en nyhetsartikkel skal du påpeke de mest sentrale synspunktene Ved å se på hvordan andre har skrevet en nyhetsartikkel kan du få hjelp til blant annet oppsett.

Debattartikkel Om Leksefri Skole
DEBATTARTIKKEL OM LEKSEFRI SKOLE Kommentarer:
Forfatter på Debattartikkel om leksefri skole
Nordhagen fra Molde
Jeg nyter lese tegneserier berømt. Anmeldelse min andre innlegg. jeg er tent på Flyak.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net