Elgfall Statskog

  1. Mer om
Elgfall Statskog

Elgfall Statskog GlamorøsStatskog SF har jaktfelt i de fleste av landets fylker unntatt i Finnmark. Jaktfeltene ligger ved kysten, i skogen og opp mot høgfjellet og snaufjellet Flere tusen elgjegere i gang på Statskogs eiendommer. tallene kan selskapet bruke til å gi alle innsyn i elgfall på fellesskapets grunn Statskog er en garantist for at alle har tilgang til jakt og fiske. Statskog legger til rette for friluftsliv på egen grunn Jegerne tar en pause etter et elgfall. Statskog SF har jaktfelt i de fleste av landets fylker med elgjakt (unntatt Finnmark). Jaktfeltene ligger ved kysten hos Statskog har forenklet systemet rundt jakta. Og de samme tallene kan selskapet bruke til å gi alle innsyn i elgfall på fellesskapets

I heile oppveksten min stod far min i veitene. Frå han mønstra av på 50-talet dyrka han jord.

elgjakt, elg Her kan du følge hvor mange elg som er skutt i ditt nærområde

Her kommer det damer som er fra helt ulærte til utøvende jegere. Tidligere hadde vi bare krav om påmelding, men nå må det skrives søknad med cv. Det har med sikkerhet å gjøre, sier Lysfoss. Etterpå drar vi til skytebanen for å se til at alle er skikkelig innskutt.

Gullstandard fra elgfall til fat

Treningen kan utføres med 1 hund om gangen, og maksimalt 2 hunder pr dag. Det er krav om sauerenhetsbevis for de hundene som skal trenes løse, og det skal medbringes ved trening. Norges Jeger- og Fiskerforbund har hatt introjakt på elg både i Tørberget og i Gravberget. Bakgrunnen for samlinga var at det i NJFF kommer stadig flere jenter på banen som er opptatt av aktiviteter som jakt, fiske og friluftsliv. Samtidig vet man at jakt- og fiskemiljøet tradisjonelt har vært mannsdominert, og mange jenter føler nok at det kan være litt skummelt å innta denne arenaen alene.

Da kan lokale kvinnekontakter være en medvirkende faktor som senker terskelen for å hive seg med.

Det er inspirerende å prate med andre som har samme interesse og vi kvinnekontakter trenger kanskje innspill fra hverandre for å få ideer til det videre arbeidet i kvinnesatsingen til NJFF, eller rett og slett komme i gang med arbeidet rundt om i lokalforeningene.

Det var få påmeldinger til samlinga og jeg valgte derfor å invitere fremtidige kvinnekontakter og medlemmer fra min egen forening, Alstahaug Jeger- og Fiskerforening. Praten gikk hele dagen og vi fortalte om våre erfaringer i lokalforeningene. Det ble også snakket om at det er lite som skal til for å få til et samarbeid mellom foreningene, men det er da desto viktigere at det finnes «et kjent ansikt» der ute man kan kontakte.

Dagen ble avsluttet med to runder på leirduebanen hvor vi virkelig fikk opp konkurranseinstinktet vårt.

Populær elgbørs

Jeg håper på flere deltagere neste gang det arrangeres kvinnekontaktsamling. Etter kvinnekontaktsamlinga har Hattfjelldal JFL arrangert egen skyting for damer. Foto: Harald Inge Mathisen. En god prat i frisk luft. Foto: Monica Tveitdal Mathisen. Dagen ble avsluttet med leirdueskyting. Nummer 4 desember årgang 11 12 Statskog sider Velkommen til Redaktør av Statskogs sider, Arnold Foshaug Berg Foto: Geir Wagnild Gratis jakt Landets største tilbydere av jakt, Statskog og fjellstyrene i Norge, setter i gang sjarmoffensiv mot ferske jegere og gir bort gratis jaktkort til førstegangsjegere.

Tilbudet om et gratis jaktkort går til de som har tatt jegerprøven i år og kommer etter initiativ fra Norges Jeger- og Fiskerforbund NJFF. Håpet er at flest mulig skal få en enkel inngang til å prøve småviltjakt, og få gode opplevelser denne høsten.

Jaktlagserfaring på elgjakt på Solum franciaenred.com

Tilbudet er å finne på jakt- og fiskeportalen inatur. Via våre nettsider kan jegerne finne områdene de ønsker å jakte i, og hente ut et gratis jaktkort. Det eneste som kreves er at jegeravgiften er betalt, sier Torbjørn Kvien Madsen i Inatur. Halvparten av de som tar jegerprøven kommer seg aldri ut på jakt. Vi håper at gratis jakt kan lokke en større andel ut på jakt i år, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Mulighet for jakt i mange av landets flotte høyfjellsområder. Sammen tilbyr Statskog og fjellstyrene jakt i store deler av både Sør- og Nord- Norge.

Elgjakta i gang

Ferske jegere kan også bli med fjellstyrene og Statskog på opplæringsjakt. Dessuten har jeger- og fiskerforeninger et bredt tilbud til ferske jegere denne høsten. Det arrangeres over 300 introjaktturer der uerfarne jegere kan lære nye jaktformer, med instruktører ved sin side, sier Espen Farstad i NJFF.

Sjekk tilbudene på njff. For de som ønsker å tilbringe flere dager i fjellet mens de jakter finnes det også hytter tilgjengelig. For mer informasjon om jakt- og fiskekort og utleiehytter, sjekk inatur. Og for deg som ganske enkelt vil ha diskusjoner, fakta, råd og tips om jakt og fiske. Fellesskapets grunneier, Statskog, gir ut podcast i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund. Statskog sider I skrivende stund er det gitt ut 3 episoder og kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad lover at det kommer flere.

I episode 1 som er kalt «Den norske jegeren» tar fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Espen Farstad for seg dette temaet. De dykker ned i temaet om den norske jegeren og jakten, er jakt en pensjonistsyssel i distriktene? Og hvem er den norske jegeren og hvordan er utviklingen? Videre er det en episode om fluefiske og en om predatorer og om dem er til besvær?

Som man vet øker antall rødrev i Norge og de har gjerne rype som hovedmeny når smågnagerbestanden krasjer.

Har du lest dette? Analgetikum

Er det en god ide å skyte ned predatorbestanden for å framelske flere ryper, eller må vi bare forholde oss til naturens lunefulle svingninger? Fagsjefen for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og professor ved Høgskolen i Innlandet, Torstein Storaas tar i denne episoden tempraturen om dette temaet. Det kommer flere interesange temaer utover vinteren så det er bare og følge med, og husk at nå finner du Jakt- og fiskepodden vår på Spotify, Soundcloud, Acast og på Itunes.

Lovlydige jegere og fiskere på statsgrunn Det ble i jakt- og fiskesesongen 2017 og så langt i 2018 kontrollert over 350 jegere og fiskere av Statskogs feltapparat fjelltjenesten.

Leder for fjelltjenesten Tore Bjørnstad er fornøyd med at så mange løser jaktkort og fiskekort og vill berømme jegerne og fiskerne. I løpet av første uke i småviltjakta i 2018 har Fjelltjenesten gjennomført kontroller på statsgrunn i Nordland fra Bjørnfjell i nord til Hattfjelldal i sør. Totalt ble 181 jegere kontrollert og det viser seg at de aller, aller fleste har papirer og ting i orden.

Det er dog noen som tøyer grensene og det har resultert i to anmeldelser så langt i Det er særlig gledelig å se at kravet om aktivering av kort blir fulgt opp av jegerne. I år som i fjor virker det som det er færre jegere i jaktfeltene enn det som er aktivert. Her er det nok en del jegere som aldri kommer seg ut. Vi oppfordrer derfor jegere som har aktivert, men som ikke drar ut på jakt, til å slette aktiveringen slik at andre kan slippe til. Foto: Magnus Beyer Brattli Tilbakemeldingene fra jegerne på rypebestanden samsvarer godt med resultatet fra rypetellingene i august.

Det er helt klart lokale variasjoner fra område til område, men gjennomgående ble det rapportert om store fine kull med store kyllinger. Nummer 4 desember årgang 13 14 Foto: Losvik Kjøp strømmen din hos noen som kjenner nesten alle fiskeplassene handle lokalt.

Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen. Ett for damer september og ett for ungdom og nybegynnere oktober. Begge kursene gikk på jaktfelt Junkerdal Sør. Skogvoktergården på Storjord i Saltdal var tradisjonen tro base for begge kursene og hvert kurs hadde en kvote på et valgfritt dyr og et ungdyr. Opplegget for de to kursene er det samme.

Elgjakta gitteogulfsinjaktblogg

Vi starter torsdagskvelden med teori. Jaktlaget hadde fordelt oppgavene seg imellom, og i tur og orden gikk de gjennom terrenget vi skal jakte i, lovverket som styrer jakta, hvordan skille alder og kjønn på dyrene, aldersbestemmelse ved hjelp av underkjeven, organisering og regler for utøvelse av jakta i løpet av kurset, hjorteviltregisteret og nødvendig rapportering, lover, regler og praktisk informasjon for ettersøk av påskutt vilt, sikkerhetsregler og bruk av jaktradioer.

Det var 5 damer på kurset, og fredag morgen møttes vi ved den nedlagte tollstasjonen i Junkerdal. Trysil Borregaard Skoger. Noen har jaktet gynnere på elgjakt. Senere ble det opp- Det er rett og slett færre som litt småvilt, men føler alvoret og human jakt er den røde rettet et kurs til i Gravberget «vokser inn» i et elgjaktlag. I dag er Terskelen fra å være ny je- Skyting mot et storvilt, slak- målene i kurset.

ELGFALL STATSKOG Relaterte emner

Valg av to til å underskrive protokoll. Styrets årsberetning 2015. Regnskap og revisjonsberetning for 2014 og 2015. Høringsuttalelse til planlagt kraftutbygging Sandneselva og Plasselva. Leders forslag til uttalelse er vedlagt innkallingen. Styret ber grunneierne komme med innspill på årsmøtet om det er flere ting som bør tas med. Evaluering av anbudsregler for elgjakt.

Elgfall Statskog
ELGFALL STATSKOG Kommentarer:
Redaktør på Elgfall statskog
Rønningen fra Vadsø
Vennligst sjekk min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Disc Golf. jeg er glad i dele interessante nyheter sulten.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net