Brodder Til Løping

  1. Mer om
Brodder Til Løping

Brodder Til Løping OpplevdeVi har testet ulike løpebrodder mot oppiggede joggesko Skal du løpe ute om vinteren, er godt feste viktig. Du kan kjøpe ferdigpiggede sko, brodder, eller pigge et par av de vanlige løpeskoene dine Løper du bare av og til, er brodder også et enkelt og rimelig alternativ. Også for løping er det lag-på-lag-prinsippet som gjelder Jeg prøvde også å løpe med brodder som er ment for gåturer, men heller ikke det var noen god opplevelse, forteller han. SELGER I XXL: Brage Schöffel er en Nordic Grip Running er en den optimale løpebrodden. Gir godt grep i frasparket, solid friksjon under hælen og sitter

Brodder til løping

Du kan kjøpe ferdigpiggede sko, brodder, eller pigge et par av de vanlige løpeskoene dine. OBS: Å få skoene dine pigget hos oss koster 250 kr.

Ønsker du å pigge dine egne sko, får du kjøpt pigger her. Vinterpiggsko Vinterpiggsko gir det aller beste festet når det er glatt og isete. Skoene kommer i flere varianter og er et godt valg dersom det er skikkelig vinterføre gjennom hele sesongen. Mens de første vinterpiggskoene var tunge og klumpete, er dagens vinterpiggsko lette og smidige.

Flere modeller har dessuten en lav dropp som innbyr til naturlig løping. Overdelen er vannavvisende og sålen er pigget med 12—20 solide stålpigger som tåler røff behandling. I det siste har det også i treningssammenheng vært snakket mye om høyintensitetstrening som gir raske resultater. Kroppene våre fungerer imidlertid fysiologisk på samme måte som da vi levde som jegere og samlere for mange tusen år siden.

Yaktrax Run franciaenred.com

Å utvikle den fysiske prestasjonsevnen vår er en lang og tålmodighetskrevende prosess. Ettersom hvert eneste steg i løping innebærer en belastning på cirka tre ganger kroppsvekt, må vi suksessivt venne oss til slike belastninger.

Hvis kroppen får tid til å bygge opp tåleevnen kan den klare ganske så imponerende greier — også over veldig lang tid. Men da må man skynde seg langsomt. Hvis du er nybegynner eller har hatt et lengre opphold i treningen i vinter, er det ekstra viktig å starte kontrollert og passe på at du får nok tid til å hente deg inn mellom øktene.

Snowline Trail Brodder S (33

Ulike individer har ulike genetiske forutsetninger for å kunne nyttiggjøre seg av trening, men utgangspunktet bør aldri være å presse seg til maks på hver treningsøkt. Følelsen av at det finnes litt kraft igjen i reservelagrene etter endt økt er en god tommelfingerregel.

Hvis du tar ut alt du har på én økt, kommer det til å få negative konsekvenser for den neste. Dette er særlig merkbart i en oppbyggingsperiode, da formålet er å legge et stabilt grunnlag ved hjelp av stor treningsmengde. Det betyr at du ikke skal trenge å forflytte deg over lange distanser til spesielle treningsanlegg, men trene der du bor eller jobber.

Det betyr riktignok ikke at du alltid må trene på samme sted. Brodder er et bra hjelpemiddel mot skli og falle om høsten eller vinteren. Brodder er som regel en gummisåle med pigger på undersiden — gummisålen festes under skoene dine og kan dermed forhindre ulykker forårsaket av at du sklir på glatte underlag, som for eksempel gater og veier som er dekt med is.

Hun synes ikke man trenger å kaste piggskoene, men heller se på hva som er målet med løpinga. Elin Årseth er fysioterapeut og daglig leder for treningsklubben Sportsjentene i Skien. Foto: Privat — Om målet er å mosjonere kan en rolig langtur med piggsko være veldig bra, så lenge du er nøye på teknikken.

Rådet hennes er å løpe litt saktere enn vanlig og tenke over hvordan man lander. Årseth understreker imidlertid at mølla kan ha mye for seg. Her finner du en lengre omtale av våre vinterpiggsko denne sesongen.

Yaktrax Run

Pigg favorittskoene dine En annen løsning er å skru pigger inn i et par av de vanlige løpeskoene dine. Fordelen er at du kan fortsette å løpe utendørs i favorittskoene dine, selv om det er snø og is. En av ulempene er at du mister komforten du får i en vannavvisende overdel, så fremt du ikke velger en sko med membran. Et annet minus er at piggene gjerne slites noe fortere enn piggene i ferdigpiggede sko. Likevel kan det være et godt valg dersom vinteren er litt på og av, eller om du løper mye intervaller og raske turer, og vil at skoene skal være så lette og smidige som mulig.

BRODDER TIL LØPING Relaterte emner

Partnerstudio har ingen tilknytning til VGs redaksjon, men innholdet er i likhet med ordinære annonser underlagt VGs kvalitetskrav og redaktøransvar. VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet. Da er du neppe alene. Med disse enkle grepene blir vinterturen en god opplevelse. Det var noe dritt, for å være ærlig, sier Brage Schöffel og bryter ut i latter. Schöffel jobber som selger i XXL, og i dag er han en ivrig løper.

BRODDER TIL LØPING Kommentarer:
Forfatter om Brodder til løping
Haugan fra Gjøvik
Jeg har lyst dele interessante nyheter lystig. Se over min andre nyheter. En av mine hobbyer er Basisspringen.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net