Beskjære Plommetre

  1. Mer om
Beskjære Plommetre

Beskjære Plommetre UovertruffenPlommetrær skal beskjæres i januar –. Du kan foreta en forsiktig beskjæring etter blomstring, men det er viktig at dette gjøres i tørt Spar kun et toppskudd for en vakker trekrone. En gren skal ikke konkurrere med andre grener. Ta derfor bort nærliggende Steinfrukt som plomme, kirsebær og moreller bør helst beskjæres to ganger i året, både på våren og etter frukten er høstet. Kjernefrukt som eple og pære holder korrigere problemer mens treet er ungt vil redusere behovet for mer omfattende beskjæring senere. Hvor du skjærer er kritisk for treets vekst Se hvordan du beskjærer og hvilke kvister du skal ta. Den andre mulige faren er å skjære blødere, slik som plommetrær, bjørk og lignende

Den beste tiden å beskjære plommer er tidlig på våren eller tidlig på sommeren under en tørr dag.

Aldri beskjære om vinteren for å unngå sølv leaf sykdom. Bruk alltid skarpe redskaper slik at du ikke skader grenene, og klipp rundt en halv centimeter over et nytt skudd.

Plomme mumier i frukttrærne og litt beskjæring SkarpiHagen

Til denne jobben kan du bruke grensag og rydningssaks sammen med en beskjæringssaks som brukes på grener mindre enn 2 cm i diameter. Den større saksen brukes for grener over 2 cm i tykkelse, og på de største grenene kan du bruke sagen. Det anbefales at de beskjæres årlig for å opprettholde sin form og vekst. Det er også viktig å opprettholde sin helse, da skadede, syke og infiserte grener også fjernes. Størrelsen på treet vil avgjøre hvilke verktøy som trengs. Hans forslag var enkelt og genialt, plant trærne slik at vi får mest mulig ut av de, altså utnytte potensialet i trærne fremfor å være låst i en perfekt ide.

Vi endte derfor med å sette tre av trærne rett opp og ned, og tre på skrå. Og ja, når jeg sier på skrå, så mener jeg rett og slett at de er plassert i plantehullet i en ca 45 graders vinkel.

Beskjæring av frukttrær

Trærne ble orientert slik at vi så langt det var mulig fikk grenene til å peke slik at de lot seg binde inntill. Plantevalg: Spør en kyndig gartner om råd til eple som passer for ditt område og som har grunnstamme som er egnet for slik hard beskjæring.

Jeg kontaktet Randesund Planteskole med en liste over lokalt klima og ønsker rundt fruktens smak og konsistens. Så sendte de meg en liste over trær som passet, om vi så valgte ut fra. De skuddene som ble bundet opp langs bambus nr.

Du vil kanskje like: Svein utsi

Skuddet i toppen skal, når veksten er avsluttet også bindes inntil bambuspinnen oppover. De greinene som dannes nedover disse greinene skal klippes over to knopper blad, typisk når disse skuddene er blitt 15-20cm lange.

5 tips til beskjæring av frukttrær

Da vil det kunne dannes blomsteranlegg på de stumpene som står igjen. Om du ikke har klart å starte på alle bambuspinnene første sesong, kan det komme av mange ting. Lite kraft i veksten første året er nokså normalt før treet har ordnet med nok røtter. OM det kommer små svake skudd, eller noen tar helt av og danner veldig kraftige skudd som tar all kraften, kan du gjøre som jeg har vist på illustrasjonen helt øverst i saken. Skjær det kraftige skuddet ned til 10cm i begynnelsen av juli og vent på at det skal komme et eller to nye utover sommeren.

Trenger du bare ett, fjerner du det svakeste skuddet. Er det derimot et svakt og tynt skudd som kommer skal du skjære det ned til en knopp blad eller to. Naturen er ikke alltid på vår bølgelengde, så derfor er det godt å alltid tenke, at det går så godt som det kan: 2. Husk at du ikke skal la trærne bli lengre få flere skudd oppover hen igjennom en hovedgrein.

Disse krever store krukker fra 50 l og oppover. Vekst, bæreevne og levetid begrenses når de står slik, men du vil ha glede av det i flere år. Jeg klipper gjerne en gang til utpå sommeren når man ser hvordan fruktsettingen er.

Da skal det samtidig tynnes i fruktkarten slik at de ikke henger for tett. Henger karten tett vil det ofte bli mye råte og smakløs frukt. Mange fruktkart å dele næringen på gir dårlig resultat.

The boss at home also rubs it in at regular intervals. Later I read in other gardening books about pruning and training that renovation cutting of old neglected fruit trees should be done over at least three preferably five years.

Bærbusker og frukttrær i krukker

I can see that the in In retrospect I can passionate agree to that. With a brutal over-pruning, the tree gets stimulated to a mass of shoots that are almost impossible to handle. The most important thing to remember about pruning is that the harder you prune, the more growth will you get.

The aim is to encourage a balanced mass of wood of different ages so that the tree can be pruned back to normal.

BESKJÆRE PLOMMETRE Relaterte emner

Tabbene som kan ødelegge treet ditt Se hvordan du beskjærer og hvilke kvister du skal ta. Selv om noen mener man bør vente til sensommeren med beskjæring, vil mange gå løs på jobben allerede i mars og april. Der er ingen fastsatt regel for når riktig tidspunkt vil være, men etter vinterkulde og før løvsprett er ofte anbefalt. Ekspertene vi har snakket med er imidlertid enige om én ting: Folk bør ikke være så redde for å beskjære. Dette gjør du feil Hun mener det primært er to feil som går igjen: At man tar for lite og at man kan bli litt for rask på våren med planter som bør vente litt.

BESKJÆRE PLOMMETRE Kommentarer:
Forfatter på Beskjære plommetre
Nielsen fra Harstad
Anmeldelse min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Beachvolleyball. Jeg trives lese bøker hensynsløst.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net