Dikt Av Inger Hagerup

  1. Mer om
Dikt Av Inger Hagerup

Dikt Av Inger Hagerup OptimaliseringJeg gikk meg vill i skogene Flukten til Amerika Videre, Stockholm 1944, Oslo Så rart (barnevers Inger Hagerups mest populære dikt · Omslaget til Jon Hjørneviks diktsamling "Heimekontor i gravferda

Det var juleavslutning på folkeskolen og jeg ble bedt om å lese "På havets bunn står skutene" barnedikt av Inger Hagerup, red. Jeg var så forbannet.

Inger Hagerups mest populære dikt

Jeg var opptatt av sport. Ville være en av de andre. Sønnen ser irritert ut den dag i dag.

Det var særlig lærerne som var de verste, minnes han. Og moren, hun var jo stolt over sin sønn idrettsmannen. Senere da han ble skuespiller på Nationaltheatret var hun også henrykt. Noe mer betenkt da han begynte å skrive. Også broren Helge ble forfatter og Ingers mann Anders skrev barnebøker og han oversatte ved siden av å være lektor.

Men mens hun vokste til en feiret forfatter, fikk han stadig mer nerver. Alle pillene sammen med alkoholen gikk ut over balansenerven. Det han helst ville, var å spille kort eller sjakk, steke vafler, lage eggelikør og drømme om turer i fjellet," skriver Klaus i sin bok om moren.

Der skriver han også om hemmeligheten som moren bar på i mange år. I Sverige under krigen levde de et viltert liv, kunstnerne fra hele Skandinavia som var samlet i Stockholm.

Samlede dikt: Inger Hagerup by Inger Hagerup

Inger var helt i kretsen og levde ut alle sin drømmer. Diktet er hentet fra samlingen Den syvende natt fra 1947. Vi holder livet Vi holder livet i en knyttet hånd Vårt hjerte må bestandig ha det sånn. Hagerup har oversatt romanen Fluenes herre fra engelsk til norsk. Selvbiografien i tre deler, Det kommer en pike gående, Hva skal du her nede?

Den ene dagen

Ved siden av Videre står samlingen Strofe med vinden 1958 som den sentrale i Inger Hagerups lyriske forfatterskap. Hovedtema er kjærlighet, identitet og død, men nå gir naturopplevelse et nærvær og en livsvilje som balanserer den gjennomgående melankolien, i dikt som Å disse fiolette morgentimer og I et landskap.

Hør på det likevel.

Du vil kanskje like: Kjøkkenløsninger med øy

Bli hos meg og gå fra meg. Og frels meg fra meg selv. Her finnes ingen kjærlighetsdikt, mens en nagende utforsking av identitet dominerer. Forfatterens genuine evne til å gjenoppleve barndommen hadde gitt ulike poetiske uttrykk gjennom hele forfatterskapet. Det var et særpreg som også kritikken slo fast. I de nærmeste årene fulgte forfatterens reflekterende, men også tindrende klare barndomserindringer, senere utgitt i ettbindsutgave med tittelen Det kommer en pike gående 1974.

Her, om ikke før, demonstrerte forfatteren at hun også kunne gjenskape liv i prosa. Inger Hagerups øvrige skjønnlitterære og essayistiske prosa gjennom 30 år er samlet i Østenfor kjærlighet, vestenfor sol 1977. Jan Erik Vold skrev i sin anmeldelse i Klassekampen: «Køen gjekk langt ut på gata, mange kom ikkje inn».

Samme sommer fylte de hele Skåtøy kirke. Det fikk Reiersrud til å konkludere: Det var et behov for å høre Alf Cranner igjen.

Samlede dikt by Hagerup, Inger. E

Han tok med den 25 år eldre artistkollegaen i studio, sammen med sitt band — der medlemmene på sin side er 20 år yngre enn bandlederen. Det var en flokk av arbeidsfolk som trodde på alles rett til levelige kår.

Og de som stod på fortauet og glodde, ble ofte med i toget neste år. I 1955 kom diktsamlingen Drømmeboken, 1958 Strofe med vinden og 1964 Fra hjertets krater.

Hennes lyrikk har en meislet form, og vitner om dyp psykologisk forståelse.

DIKT AV INGER HAGERUP Relaterte emner

Gift 1931 med lektor Anders Askevold Hagerup 11. Mor til Helge Hagerup 1933— og Klaus Hagerup 1946—. De drepte våre menn. La våre hjerter hamre det om og om igjen. Forfatteren forble samfunnsengasjert i poesi og prosa gjennom flere tiår, men sentralt i forfatterskapet står hennes erotiske diktning med en sterk kvinnelig røst.

Dikt Av Inger Hagerup
DIKT AV INGER HAGERUP Kommentarer:
Redaktør på Dikt av inger hagerup
Undheim fra Svolvær
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Matball. jeg elsker dele interessante nyheter snarest.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net