Jon Michelet Kreft

  1. Mer om
Jon Michelet Kreft

Jon Michelet Kreft Av denne grunnJon Michelet fikk kreft for andre gang Får ikke dratt på eget prisutdeling. I fikk Jon Michelet beskjeden om at han hadde kreft for Jon Michelet har fått kreft - utsetter bokprosjekt Oktober forlag forteller at forfatteren går til behandling på Radiumhospitalet for kreft i Jon Michelets siste roman «Krigerens hjemkomst» får bred hyllest blant anmeldere. Jon Michelet behandles for kreft – utsetter bokprosjekt Jon Michelet har kreft i svelget. Han får nå behandling på Radiumhospitalet, opplyser forlagssjef Ingeri Engelstad i Oktober Her finner du alle saker som omhandler jon michelet. Jon Michelet har fått kreft · «Jeg leser ikke krim» sies av folk som vil være høykulturelle

Jon Michelet er død

Helten er ikke lenger macho, og det er faktisk befriende med en roligere krim uten høy actionfaktor. Romantikken er rørende beskrevet. Michelets skrift er også moden og stilsikker, dette er rett og slett svært god litteratur. Dialogen er velskrevet og har et flott nærvær i seg.

Han utga siden en lang rekke romaner, krimbøker, skuespill, en barnebok, ungdomsbøker, debattbøker og fem bøker fra VM i fotball fra 1982 til 1998 sammen med Dag Solstad. I sitt yrkesaktive liv var Michelet sjømann, bryggearbeider, journalist, forlagssjef i Oktober og redaktør av Klassekampen.

Michelet mottok Språklig samlings litteraturpris i 1991, og han ble tildelt Rivertonprisen for beste norske kriminalroman to ganger, for både Hvit som snø 1980 og Den frosne kvinnen 2001.

Sommeren 2009 ble også Hvit som snø kåret til den tredje beste krimboka gjennom tidene av Dagbladet. I 2002 var Michelet livstruende hjertesyk og fikk operert inn en hjerteklaff. Det var etter hjertesykdommen at Michelet fikk angstproblemer, og oppsøkte en barndomsvenn som var psykiater. I artikkelen i Psykologi heter det videre: Terapien gjorde det mulig å skrive «En sjøens helt», fortalte han. Jeg var ikke sikker på om jeg ville greie å jobbe mer.

Et norsk traume

Terapien ga ham mot til å jobbe. Jon Michelet får daglig henvendelser fra mennesker som er berørt. Tause menn, brødre, onkler og besteforeldre som kom hjem traumatisert etter krigen, har ikke fått sin fortelling før nå. Michelets bøker gjør at vi skjønner disse mennene bedre. Den siste boken i serien skulle etter planen vært ferdig i år, men er utsatt på ubestemt tid på grunn av forfatterens kreftsykdom.

Jon Michelet — som fyller 73 år 14. Med bokverket «En sjøens helt» er Michelet i ferd med å gi krigsseilerne et minnesmerke som vil leve i generasjoner framover.

Jon Michelet har fått kreft

Michelet har sterkt bidratt til å løfte fram krigsseilernes innsats under 2. Da VG i 2014 kåret de viktigste nordmennene siden 1814 i forbindelse med Grunnlovsjubileet, stemte leserne fram den ukjente krigsseileren som nr. Det hadde nok ikke skjedd uten Michelets bøker, slik også forlaget Oktober påpeker på sine nettsider.

Erik Byes engasjement for krigsseilerne er viden kjent. Å gi prisen til Jon Michelet framstår derved som et valg helt i tråd med den gamle høvdingens ånd.

Taubes vise som Bye sang best! Erik Bye, hvis barn og en flott jury har skjenket pappa denne minneprisen, var selv ingen novise når det gjaldt å vinne priser. Utmerkelsene han fikk, er som skygger i vann, et gjenkjennende ekko av så mange av min fars hjertesaker og hederstegn. For eksempel vant Bye prisen for årets verk av NORA for Utflaggingsvalsen av 1988 — en viktig sak for faren min, det finnes knapt lenger noen sivil utdannelse for sjømenn i Norge!

Erik Bye vant også Edvard-prisen i 2004 for Når regnet en gang kommer. Byger kom til pappa og, sykdom på sykdom, pine etter pine — ikke få ganger har han følt seg som Job. Det skulle ikke vært lov at far ble så syk, ufortjent for en mann som alltid har stått på, jobbet som en gal, i skrivefaget, lagt hjerte og sjel og blod og slit i alt han har rørt ved.

Og så ble kjempen syk — furet av livet, knuget av urettferdigheten, krum av nag og slag. Steg han for høyt i sky som Ikaros som fikk sine vinger smeltet på vei mot solen?

Jon Michelet bisett i Rygge kyrkje

Hvorfor falt kjempen? Gikk han for langt ut blant de største rovfiskene som Santiago i Den gamle mannen og havet? Og der ute i det ublide klarte giganten det utrolige- en livsdåd uten sidestykke, men igjen vendte han døende, utmattet av kamper på åpne hav, med stafettpinnen klar til Manolo, hans unge arvtaker.

Og slik får han evig liv, gjennom de nye unge, gjennom fanskaren på land og sine barn; som vil bringe hans ånd og hans vilje videre. Han stiger opp fra avgrunnen! Utmattelsens grunne skrik har blitt døyvet, opp stiger jubel. Og det glitrer på havet! For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn Denne artikkelen er over 100 dager gammel.

Tania Michelets historie starter med et minne, et språklig bilde av seg selv som et sint barn, satt til å bygge sandslott, «osende av spenol». Slottene ble aldri fine, hun hadde ikke det som skulle til — nemlig en trygghet knyttet­ hvem hun var, innerst inne, ­skriver hun. Opplevelsen av å kjenne seg annerledes, utilstrekkelig, satt til å gjøre noe som ikke var henne, har hengt ved hele livet.

Mordet på Woldnes

Den går som en rød tråd gjennom boka, og gir den vekselvis en humoristisk og en alvorspreget tone. Michelet hevder det altoverskyggende klasseblikket og den revolusjonære holdningen alt i alt gjorde bevegelsen enøyd og uten evne til å akseptere tvil, svakhet og åndelige eller ­estetiske tilbøyeligheter.

Jeg må le litt når jeg hører unge kvinner i dag uttale at de ikke er feminister. Det er lett å si når du har barnehageplass og syv og en halvtimes arbeidsdag. Bevegelsen har stått for positive samfunnsendringer. Vi befinner oss i mai 2007, Thygesen er blitt 70 og har fått konstatert prostata-kreft.

Det går på manndommen løs.

JON MICHELET KREFT Relaterte emner

Her signerer har bøker under Oslo bokfestival i 2014. Han jobbet helt til det siste. Han ble 73 år gammel. Michelet har i flere tiår vært blant de norske forfatterne som har solgt flest bøker. Forfatteren døde lørdag kveld.

JON MICHELET KREFT Kommentarer:
Redaktør på Jon michelet kreft
Egeland fra Tønsberg
Siste nytt: min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Flyak. Jeg nyter utforske norske bøker også.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net