Sjakk Regler

  1. Mer om
Sjakk Regler

Sjakk Regler AdgangSette en brikke mellom kongen og den angrepne brikken Slå ut den brikken som angriper kongen Ingen brikke kan flyttes til et felt hvor det står en brikke av samme farge. 3.1.1 Hvis en brikke flyttes til et felt der en av Hver av de 6 ulike brikkene flytter forskjellig. Brikker kan ikke flytte gjennom andre brikker (selv om springeren kan hoppe over andre brikker Sjakkbrettet må legges slik at en svart firkant er plassert nederst i venstre hjørne. For å tilrettelegge for registrering av trekk har alle ruter blitt tildelt

Rød og grønn svart krigsvogn Kanonene De to kanonenes plassering i startoppstillingen er på de to markerte kryssningspunkter på tredje bakerste linje. Kanonen kan flyttes langs en linje i ønsket retning så langt det er ledige felt. Kanonen kan beveges inn i et palass og den kan også krysse elven. Den beveges helt identisk med krigsvognen. En kanon slår derimot en fiendtlig brikke på en helt spesiell fasong: den må hoppe over én annen brikke for å slå den neste brikken langs linjen. Det er likegyldig om brikken, som kanonen hopper over, er med- eller motspillers brikke og brikkens rang er også likegyldig.

Den brikke som står nærmest en kanon — uansett farge — skal altså hoppes over den kalles skjerm og den neste brikken langs linjen kan slås, dersom den tilhører den fiendtlige hæren. Kanonen flyttes så hen på feltet til den andre brikken.

Rød og grønn svart kanon Soldat Bemerk at de 5 soldatene i hver hær har forskjellige kinesiske skrifttegn, men de fem i samme hær har samme skrifttegn. De 5 soldatenes plassering i startoppstillingen er på de 5 markerte kryssningspunktene i fjerde linje.

Soldaten flyttes ett felt fremover, så lenge han er på sin egen side av elven.

sjakk Store norske leksikon

En soldat kan krysse elven ved å flytte ett felt rett fremover til fiendtlig side av elven. Når en soldat har krysset elven, kan den flyttes enten ett felt rett fremover eller ett felt til den ene eller den andre siden. Når den når frem til fiendens bakerste linje kan den kun beveges til siden.

En soldat kan dermed kun flyttes til et annet felt på egen side av elven, men kan i prinsippet nå alle felt på fiendtlig side av elven, inklusive feltene i det fiendtlige palasset.

Reisespill Sjakk Magnetisk franciaenred.com

En soldat kan slå en fiendtlig brikke dersom soldaten ved et vanlig trekk kan flyttes hen på feltet til den andre brikken. Rød og grønn svart soldat De enkelte brikkenes styrke: Brikkenes innbyrdes verdi i hæren angis med et tall i parentes etter brikkens rang for å kunne sammenligne litt, men slike tall er kun veiledende.

Noen spillere vil verdsette for eksempel en elefant mer enn en annen spiller, fordi denne brikkes funksjoner passer bedre med spillerens spillestil, og andre brikker som for eksempel hestene endrer verdi i løpet av spillet etter hvert som det blir slått flere og flere brikker og det blir færre igjen.

En brikke som generalen blir det på en måte meningsløst å vurdere i forhold til de øvrige brikkene, ettersom slaget er tapt, når generalen faller, men samtidig kan den i sluttfasene av spillet være en aktiv angrepsbrikke, ettersom de to generalene ikke kan stå alene på samme åpne linje Generalen 4 er i sakens natur spillets viktigste brikke ettersom hæren er slått, dersom generalen faller.

Men generalen er ingen sterk brikke og har svært innskrenket bevegelighet innenfor palasset, så det er en brikke som skal beskyttes av de øvrige brikkene. Likevel kan den være en aktiv angrepsbrikke, ettersom en general kan sperre motstanderes generals bevegelighet ved å stå på et felt på en åpen linje, slik at motstanderens general ikke kan flytte inn på den linjen, før linje blokkeres av en annen brikke, som da blir låst på den plassering.

Slik øker generalens verdi som angrepsbrikke utover i spillet etter hvert som det blir slått flere og flere brikker og det blir færre brikker igjen på brettet. Mandarinene 3 har som hovedoppgave å beskytte generalen. App, Learn Chess har følgende egenskaper: Innholdet oppdateres med jevne mellomrom, du vil alltid ha nye opplæringsvideoer av regler og spill som du kan forbedre spillet ditt. Det markerer deg videoene som allerede er sett, på denne måten sparer du tid på å nyte innholdet.

Du kan dele videoene av innholdet ditt via de sosiale nettverkene i øyeblikket. Slik er det ikke nå. I tillegg har man hurtigsjakk, der hver spiller har mellom 15 og 30 minutter på klokka, og lynsjakk, der hver spiller kun har fem minutter på klokka.

Sjakkregler Wikipedia

Hvordan vinner man i sjakk? Men i dag, på høyt nivå, ser man sjelden at noen blir satt i matt. Som regel ser en av spillerne at situasjonen er håpløs, og resignerer. Eventuelt kan man også tape på tid. At man ikke får gjort mange nok trekk innenfor tidsbegrensninga. Det kan skje på forskjellige måter. I dag er det ofte slik at spillerne avtaler det underveis.

De ser at det er stillstand. Hva er forskjellen på «remis» og «patt»? Mange synes regelen er litt rar. Men det er en tvangsstilling. Og man kan ikke hoppe over et trekk.

I relasjon: Stjernen sjakk

Hvem er verdens beste sjakkspillere? Så har du amerikanske Nakamura, Anand fra India som spilte mot Carlsen om verdensmestertittelen i fjor — og skal gjøre det igjen i november, Fabio Carvana fra Italia og Kramnik fra Russland.

Glem heller ikke Aronian fra Armenia — en av Carlsens aller argeste konkurrenter. Som med alle brikker vil tårnet ta en brikke dersom ruten trekket avsluttes i inneholder en av motstanderens brikker.

Ruten der tårnet ender sitt trekk, kan ikke ha en brikke tilhørende tårnets eier.

Løper Løperen kan bevege seg i en rett diagonal linje. Løperen kan heller ikke hoppe over andre brikker. Dronning Dronningen har de kombinerte trekkene til tårnet og løperen, det vil si at dronningen kan bevege seg i alle rette linjer, horisontalt, vertikalt og diagonalt. Springer Springeren beveger seg ved å først ta et skritt i en horisontal eller vertikal retning, og så et skritt diagonalt i retning utover. Springeren hopper: det er tillatt at den første ruten som springeren passerer er opptatt av en vilkårlig brikke.

For eksempel kan hvit starte med spillet ved å flytte springeren sin fra b1 til c3. Brikken det hoppes over blir ikke berørt av springeren: som vanlig, tar en springer en brikke fra motstanderen ved å avslutte trekket i en rute som inneholder en brikke.

Bonde Bonden beveger seg forskjellig om den beveger seg til en tom rute, eller om den skal ta en motstanderbrikke. Når en bonde ikke slår, beveger den seg en rute rett fram. Når en bonde ikke tidligere har beveget seg, for eksempel om en bonde har stått stille på andre rad fra synsvinkelen til spilleren som eier den, kan bonden gjøre et dobbelsteg framover. For eksempel kan en hvit bonde gjøre et dobbeltrekk fra d2 til d4. Når bonden slår, går den en rute på skrå framover.

Det finnes en spesialregel som heter å ta en-passant. Når en bonde gjør et dobbeltsteg fra andre rad til fjerde rad, og det er en motstanderbonde i ruten ved siden av på fjerde rad, så kan denne motstanderbonden i neste trekk bevege seg på skrått, inn i den ruten på tredje rad som ble passert av bonden som gjorde et dobbeltsteg.

I samme trekk blir bonden som gjorde dobbeltsteg tatt. Den kan flyttes til et av de feltene som er nærmest feltet den står på uten å være på samme linje, rad eller diagonal.

Nyheter Sjakk for dummies

Det er også den eneste brikken som kan hoppe over andre brikker. Bøndene: Bøndene går rett fram. Fra utgangsfeltet når en bonde står på 2. Videre kan den kun gå ett skritt om gangen. Bøndene kan ikke gå bakover og kan kun slå på skrå.

Regler for turneringene

En passant: Når en bonde går to skritt fram fra utgangsstillingen og går forbi et felt som var under slag av motstanderens bonde, kan bonden bli slått «en passant» fransk for «i forbifarten». Rokaden: Det er viktig å få kongen i sikkerhet og det kan vi gjøre ved å rokere.

Dette er et trekk med kongen og et av tårnene av samme farge på spillerens første rad. Kongen går to skritt til siden og tårnet hopper over og settes ved siden av kongen.

SJAKK REGLER Relaterte emner

O-O Her vises en usunn åpning Hvit flytter ikke ut bøndene i midten som anbefalt for å få kontroll i sentrum, men flytter ut bønder på kongefløyen. Dette fører til svekkelse av kongefløyen og hvit taper etter to trekk. Denne stillingen blir kalt Narrematt eller Idiotmatt, og står ikke på listen med vanlige åpninger. Hvordan sette matt Skolematten er kanskje den "fellen" som avgjør flest partier. Qh5 Det er ikke særlig godt å flytte ut dronninga så tidlig, men svart må passe seg. Bc4 Med en alvorlig trussel.

SJAKK REGLER Kommentarer:
Forfatter om Sjakk regler
Bang fra Skien
jeg elsker rapporterer norske nyheter strengt tatt. Siste nytt: min andre nyheter. Jeg trives Bildungskurse.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net