Kyssesyken Blodprøvesvar

  1. Mer om
Kyssesyken Blodprøvesvar

Kyssesyken Blodprøvesvar KjærlighetOfte stilles diagnosen uten Kyssesyke, mononukleose, er en virusinfeksjon som oftest rammer barn og unge. Vanlige symptomer er kraftig halsbetennelse, hovne lymfekjertler, feber og Kyssesyke, mononukleose er en virussykdom som kan vare lenge. Ofte blir det også sendt inn blodprøve til et sykehuslaboratorium for en mer pålitelig Det er da viktig å ta en ny blodprøve etter 4-7 dager og i mellomtiden stoppe all trening og forholde seg til symptomene som om det skulle være mononukleose Kyssesyke (mononukleose) er en infeksjon forårsaket av Epstein-Barr-virus og Monospot er en blodprøve som gir svar etter få minutter

Jeg fikk jo ikke vært med på det jeg ville være med på, forteller Tuva.

Har du lest dette? Tegn på kyssesyken

De skjønte det hvis jeg ikke orket å gjøre så mye, avslutter hun. Hos noen svært få utvikler sykdommen seg med et alvorlig langvarig forløp.

Den sannsynligvis mest kjente og mest fryktede følgen av kyssesyken er skader på milten. I en leverbiopsi kan vi skille mellom jernavleiring ved hemokromatose hvor jernet påvises primært i hepatocytter avtakende med avstand fra portalfeltet, og sekundært forhøyet ferritin hvor det først og fremst påvises jern i Kupffer-cellene som er leverens makrofager 5, 7, 8.

Blodtapping eller andre tiltak Det er ingen grunn til blodtapping for andre tilstander enn hemokromatose selv om dette tidligere ofte ble gjort diagnostisk 3, 5, 10. Ved hyperferritinemi av annen årsak, er det underliggende årsak som skal behandles 3.

Fakta om kyssesyken

Alle pasienter med forhøyet ferritin, bør imidlertid ha råd om forsiktighet med alkohol, spesielt om fibroseutvikling påvises. Symptomer sees oftest ved betydelig høyere verdier enn dette.

Oppfølging av pasienter med hyperferritinemi Ved hyperferritinemi uten jernavleiring ved kronisk leversykdom, vil kontrollopplegget følge anbefalinger for den underliggende leversykdommen.

Variasjon i ferritin kan gjenspeile den inflammatoriske aktiviteten i leversykdommen og således gi nyttig informasjon i oppfølgingen.

Kyssesyken

Dersom økt alkoholinntak mistenkes, kan sykehistorie og biokjemiske markører belyse dette nærmere. Både pasienter med og uten hemokromatose har dårligere prognose dersom alkoholinntaket er økt og avansert leversykdom foreligger 7, 8. Du blir syk 3-6 uker etter at du er blitt smittet.

Sykdommen varer i litt mer enn 1 uke, og det går som regel 2-3 uker før du føler deg frisk igjen. Enkelte bruker lengre tid på å bli friske. Etter at du er blitt frisk, kan du føle deg matt og trett i noen uker.

Kyssesyke og alkohol

Det er for tiden en positiv trend i samfunnet når det gjelder begrensningen av smitte, og mye tyder på at tiltakene som er iverksatt faktisk virker. Jeg har hatt lite overskudd denne perioden, og har stort sett vært et helvete å slite seg gjennom trenigsøktene, men jeg har aldri skulket en eneste av den grunn. Tok 10 dager totalt treningsfri nå rett før blodprøven, tenkte jeg kanskje var overtrent. Legen min fortalte meg at det var greit å trene styrke nå, ble litt overasket egentlig.

Pasienthistorier

Skulle bare gi meg hvis jeg følte det tok for mye på. Små barn kan ha mononukleose uten å få symptomer.

Jo eldre man er om man smittes av mononukleose, jo hardere er ofte sykdommen.

KYSSESYKEN BLODPRØVESVAR Relaterte emner

Var hos legen å tok noen blodprøver, har følt meg sinnsykt slapp i det siste 1 måndes tid ca? For det første hadde jeg jernmangel så er satt på kur, og for det andre fortalte legen at det kan se ut som om jeg har hatt kyssesyken ikke lengere akutt syk som han sa pga høye leververdier. Jeg hadde litt vondt i halsen i 2-3 dager for en uke eller to siden, men var ikke noe kjempevondt. Har ikke vært noe hoven på halsen eller lignende som jeg vet om heller. Men sliten og slapp er jeg. Jeg har jo ikke vist bedre, gikk aldri til legen før nå nylig. Så har jeg hatt kyssesyken har jeg trent gjennom hele greia.

Kyssesyken Blodprøvesvar
KYSSESYKEN BLODPRØVESVAR Kommentarer:
Forfatter om Kyssesyken blodprøvesvar
Torgersen fra Ålesund
Siste nytt: min andre nyheter. jeg liker Haggis schleudern. Jeg nyter utforske norske bøker blindt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net