Alternativ Til Gulvvarme

  1. Mer om
Alternativ Til Gulvvarme

Alternativ Til Gulvvarme SertifisertNedfelte viftekonvektoer som alternativ til gulvvarme. Hei Har en enebolig fra 1985 med åpne løsninger og Gulvvarme føles også ryddigere ettersom det er installert under gulvet. Du ikke trenger å installere radiatorer eller annet utstyr som ofte kan føles som det Et annet alternativ er å legge varmefolie. Denne løsningen tar mindre plass og blir ofte lagt under parkett, tregulv, vinyl og laminat – i stue Vannbåren gulvvarme er med dagens løsninger et trygt alternativ som har en mikroskopisk sjanse for lekkasjer I denne artikkelen skal vi gå gjennom ulike alternativ for elektrisk gulvvarme i bolig. Samtidig tar for oss noen av de største fordelene med å bruke

Noen steder kan man også tilknyttes et fjernvarmeanlegg.

Vannbåren gulvvarme

Det gir en ekstra fordel å legge inn minst to varmekilder, slik at huseier til enhver tid kan velge det billigste alternativet.

Vannbåren varme kan benyttes i alle rom, uansett valg av gulvmateriale - med unntak av bøkeparkett. Varmesentralen sørger for at utgående vann holder 45 grader, mens inngående vann ikke skal være under 40 grader. Dette gir normalt en overflatetemperatur på 23-25 grader. Alle rom har sin egen kurs.

Komfort med gulvvarme

Annonse Varmerørene, som er fleksible 2-lags plastslanger, legges vanligvis ned i isoporplater med ferdige spor i en avstand av 30 cm. Ulike løsninger for oppvarming til forskjellige gulv Hvis man har flytende gulv, for eksempel laminat eller parkett, er varmefolie et godt alternativ.

Til støpte gulv med for eksempel fliser, kan man installere varmekabler eller varmekabelmatte for jevn oppvarming. Men hva skal man velge?

Med TEK17 ble kravene endret, og konkurransen vannbåren varme har fått fra elektrisk oppvarming har blitt større. Fordelen for deg som forbruker er at konkurransen mellom vannbåren og elektrisk gulvvarme gjør at prisene presses og produktene stadig utvikles og blir bedre. Varmefolie Av elektrisk gulvvarme finnes det i dag flere ulike varianter som er tilpasset ulike bruksområder. Et produkt som stadig har økt i popularitet de siste årene er varmefolie.

Man trenger ingen støpemasse: Man bygger gulvet enkelt opp med en reflektorplate, eller isolasjonsplate under — som gjør at varmen stiger oppover — og så legger man varmefolien oppå.

Komfort med gulvvarme

Over den har man et lag byggplast, og så legger man parkett, laminat eller heltre på toppen, sier markedssjef og partner Lars Ruud i VarmeComfort, som selger elektrisk gulvvarmeprodukter til installatører og andre leverandører, og blant annet fører en av markedets mest brukte varmefolier, Flexwatt. Belysning næringsliv De siste årene har strøm som oppvarmingskilde fått et ufortjent dårlig rykte. Det har vært politisk ukorrekt å benytte strøm til oppvarming, og fokuset fra myndighetenes side har ligget på alternative energikilder.

Nå er dette i ferd med å snu. Grunnen er at vi i Norge sitter på den reneste energikilden som finnes, nemlig vannkraft.

Når det gjelder stråling, er vannbåren gulvvarme helt strålingsfri i motsetning til elektriske varmekabler. Arkitektonisk frihet Med gulvvarme får du ingen begrensninger å ta hensyn til når det gjelder innredning og møblering. Moderne og fremtidsrettet Vannbåren varme er fremtidens løsning, enten du skal bygge nytt eller rehabilitere et eldre hus.

Du kan selv velge energikilder og blir ikke ensidig avhengig av elektrisitet. Et vannbasert anlegg kan også lett tilpasses nye, miljøvennlige energikilder. Informationen sammanställs anonymiserat.

ALTERNATIV TIL GULVVARME Relaterte emner

Nyheter Elektrisk eller vannbåren gulvvarme? De fleste av oss er enige om at det er deilig å gå på et oppvarmet gulv. Det kan være spesielt behagelig i den mørke årstiden, når det blir lett kaldt og trekkfullt i hjemmet. Men om varmen skal komme fra elektrisitet eller vann, er ikke alle like enige om. Finnes det egentlig et system som er bedre enn det andre? Enkelt forklart fungerer gulvvarme ved at gulvet varmes opp fra undersiden. Hvordan gulvet varmes opp varierer avhengig av hvilken metode man bruker.

ALTERNATIV TIL GULVVARME Kommentarer:
Redaktør på Alternativ til gulvvarme
Fosse fra Kaupanger
Les også min andre nyheter. jeg er tent på Jonglierclub. jeg elsker lese om Norge offensivt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net