Dårlige Erfaringer Med Gastric Sleeve

  1. Mer om
Dårlige Erfaringer Med Gastric Sleeve

Dårlige Erfaringer Med Gastric Sleeve StudereJeg hadde en forestilling av at mange tenkte negativt om meg når de så jeg var overvektig, som at «hun har dårlig impulskontroll», «hun spiser Livet etter operasjonen har vært helt fantastisk. I september 2015 gjennomførte jeg en gastrisk sleeve operasjon ved Volvat Stokkan i Trondheim Tankene mine dreide seg om mat store deler av tiden. Konstant dårlig samvittighet og ett elendig Her forteller han om sine erfaringer før, under og etter gastric bypass operasjonen Jeg kan på det sterkeste anbefale sleeve og av gruppen jeg opererte med har alle holdt vekten og ingen har alvorlige bivirkninger

Hele 89 prosent opplevde ett eller flere symptomer som kan tilskrives operasjonen, mens 68 prosent hadde søkt legehjelp. Til sammenligning oppga 79 prosent av overvektige som ikke hadde blitt operert, at de hadde slike problemer, og 35 prosent hadde søkt legehjelp.

Dumpingsyndrom etter kirurgi på magesekken

Men det er ingen som har sett på problemene samlet før, og det er nok det som gjør at det virker litt voldsomt, forklarer Gribsholt.

Annonse Sårbare pasienter — Studien viser at vi bør lete etter behandlinger med færre bivirkninger. Det må ikke være operasjoner. Men fedmekirurgi bør fortsatt være en behandlingsmulighet, for det finnes ikke andre metoder for de som er hardest rammet, sier Gribsholt. Nå advarer hun andre. Det går bra for mange. Men noen havner der jeg er, og da er det ingen vei tilbake. Hun veide 135 kilo, slet med høyt blodtrykk og var i ferd med å utvikle diabetes da legene ga grønt lys for en såkalt gastric bypassoperasjon i 2013.

I dag betaler hun en høy pris for sin nye, slanke kropp. Foto: Privat — På under et år raste vekta ned til 70 kilo. De som blir gravide etter fedmeoperasjon må følges nøye opp for å kontrollere vektøkning, fosterets helse og forebygge komplikasjoner og mangler på viktige næringsstoffer.

Det bør tas regelmessige blodprøver hver tredje måned av jern, folat, vitamin B12, kalsium og vitamin D. Tidlige komplikasjoner etter operasjon de første ukene Alvorlige komplikasjoner som blødning, infeksjon, skade på tarm, lekkasje fra tarm til bukhule, tarmslyng, blodpropp eller akutt hjerte- og karsykdom og lungesykdom forekommer hos inntil 5 prosent av de som opereres for overvekt.

Magesår kan oppstå i restmagesekken. Du må derfor ta medisiner som forebygger magesår de første 4 ukene etter operasjonen. For å forebygge kvalme, oppkast, gulping, luftsmerter, sure oppstøt, forstoppelse og diaré anbefaler vi hyppige og små protein- og fiberrike måltider.

Det er også viktig å tygge maten godt, spise langsomt og å drikke rikelig mellom måltidene.

Gastrisk sleeve

Ofte tåler du gjærbakst, pasta, ris, hele kjøttbiter, samt skall og hinner i frukt og grønnsaker dårlig den første tiden etter operasjonen. Vanlige plager etter operasjon De vanligste plagene etter operasjonen er kvalme, oppkast, gulping, luftsmerter, sure oppstøt, forstoppelse og diaré. Kalsiumtabletter og jerntabletter kan også gi bivirkninger og plager fra mage og tarm.

Forstoppelse Det er normalt å ikke ha avføring daglig etter en overvektsoperasjon fordi du spiser mindre og får i deg lite fiber.

Avføring sjeldnere enn hver tredje dag regnes som forstoppelse. Forstoppelse kan forebygges ved å drikke rikelig med vann og være i aktivitet. Det kan også behandles på forskjellige måter: Drikk Biola eller sviskesaft Spis svisker som har ligget i vann over natten Legg 1 spiseskje knuste linfrø i ½ glass vann over natten.

Spis alt sammen, gjerne med Biola til Ta laktulose 15-30 ml daglig i 2-4 dager inntil avføring er normal Diaré Det er mange mulige årsaker til at diaré kan forekomme.

Det kan blant annet skyldes intoleranse for melkesukker laktose, fettintoleranse, eller at du ikke tåler sukker, kunstige søtstoffer eller fiber like godt som før.

Får du diaré bør du ikke drikke søt melk eller spise mat som er laget av søt melk f. Vær også ekstra forsiktig med fett i kosten. Senere komplikasjoner og plager etter inngrep Andre typiske plager etter fedmeoperasjon er at du fryser mer og mister hår. Dette kommer på grunn av det raske vekttapet. Jeg prøvde alle typer slankekurer og treningsmetoder, men alt var bare tungt og slitsomt. Videre vil tidlig graviditet etter operasjonen kunne resultere i et lavere totalt vekttap, og at kvinnen dermed ikke oppnår optimal helseeffekt av operasjonen.

Etter det har gått 2 år kan man bli gravid og gjennomgå graviditet på vanlig måte. Fedmeopererte pasienter må ha tett oppfølging i hele graviditeten uansett hvor lenge det er siden de er operert. Et godt resultat forutsetter helt nødvendige forandringer av livsstil. Uten endringer risikerer du mange uheldige komplikasjoner og ny vektoppgang.

For at du skal oppleve behandlingen som vellykket er det helt nødvendig at du aktivt jobber med livsstilsendring. Det gjelder særlig måltidsrytme, gode matvarevalg og økt fysisk aktivitet. Dette følges videre av Zijlstra, Hennie, Larsen, van Ramhorst og Geenen 2009 hvor det fokuseres på nettopp det at ikke alle pasienter som gjennomgår bariatrisk kirurgi opplever tilfredsstillende vektreduksjon.

Pasientenes forklaringer rundt dette går mye ut på at det var vanskelig å gjøre sin bevissthet om egeninnsats om til faktisk å gjøre noe. Både med tanke på spisevaner og fysisk aktivitet. Det pekes på behovet for faglig råd og veiledning særlig postoperativt. Det pekes på psykososiale faktorer som direkte påvirkning for behandlingsresultatet. Positive tilbakemeldinger og erfaringer på aksept fra samfunnet ble trukket frem som motiveringsfaktorer.

Mens at diskriminering gjerne førte til tap av motivasjon for å fortsette egeninnsats. Det ble også pekt på at forbedret selvtillit og selvbilde var faktorer som forbedret livskvaliteten, men også forbedret psykopatologiske symptomer.

På den andre siden var dårlige erfaringer og tap av motivasjon viktige risikofaktorer, og ble gjerne koblet til følelsen av å mislykkes. Denne studien trekker frem nødvendigheten av å utvikle en større forståelse av de psykologiske aspektene ved vektreduksjon magdaleno, Ronis, Chaim og Egberto, 2010.

I 2011 ble det igjen gjort en studie av brasilianske kvinner med fokus på det psykologiske aspektet ved kirurgisk behandling av sykelig overvekt. Man slår fast at sykelig overvekt har en betydelig påvirkning på kvinners livskvalitet og kroppsbilde.

Bariatrisk kirurgi gir rask forandring både fysisk, men også sosialt og emosjonelt. Vekttap gir følelsen av sosial aksept og en «ny» feminin kropp, men kan også føre til følelsen av fortvilelse og følelsen av forsvarsløshet.

Noe som igjen kan føre til utvikling av fobiske symptomer. Særlig dersom behandlingsresultatet bringer skuffelse. Overflødig hud og arrdannelser blir gjerne sett på som mislykket behandling og har også ført til økt etterspørsel for plastisk kirurgi, selv om det er slett ikke alltid at slik kirurgi kan gi det forventede resultatet magdaleno, Chaim, Pareja, og Turato, 2011. Ogden, Avnell og Ellis 2011 intervjuet pasienter som hadde gjennomgått operasjon for 10 år og som hadde en oppfatning av at inngrepet var mislykket.

Pasientene forklarte mislykketheten enten som et utfall av utilfredsstillende effekt av selve operasjonen, eller at de fremdeles brukte mat som en følelsesmessig regulering.

Flere av dem mente også at den kirurgiske behandlingen ikke tok hensyn til de sinnsmessige utfordringene de hadde. Ved at de gjerne gjennomgikk enda en operasjon opplevde de nå forandringer i spiseatferd, noe som de så på som en kognitiv oppvåkning gjennom å ha investert i to kirurgiske inngrep. Forholdet mellom kropp og sinn førte til utfordringer som skifter mellom fokuset på sin egen innsats og selve mekanismen rundt operasjonen.

Det vanskeliggjør opplevelsen av suksess når man ikke ser nødvendigheten av å behandle hele individet som ett.

I tillegg til risikofaktorer som hjerte-kar sykdommer og andre alvorlige livsstilssykdommer som følge av sykelig overvekt, så er også overvekt en risikofaktor for å utvikle artrose i ledd. Særlig i kne og hofteledd, som direkte belastes av kroppsvekten. Det viser seg at vekttap kan redusere smerter og nedsatt funksjon i leddene, men det finnes lite litteratur som evaluerer bariatrisk kirurgi og denne behandlingenes påvirkning på artrose i ledd.

Dette er noe som bør forskes mer på i følge Gill, et al 2011. Særlig for pasienter med en kroppmasseindex KMI over 40 eller over 35 for de som har tilleggssykdommer. Og det er også kun et lite mindretall som ikke opplever forventet vektreduksjon etter operasjon, eller legger på seg tapt vekt igjen. Uansett så kan det se ut til at psykologisk hjelp betyr mye for følelsen av suksess, særlig med tanke på spisevaner, selvtillit og bevissthet rundt spising og følelser.

For selv om operasjonen kan bidra til vektreduksjon så vil eventuelle psykologiske utfordringer som pasienten har, forbli uløste.

Oppturer og nedturer ved operasjon Helene Drage!

Noe som også Zunker, Karr, Saunders og Mitchell 2012 fokuserer på når de skriver om pasientenes spiseatferd og måltidsrutiner postoperativt. De peker på behovet for å søke å forstå bedre fenomenet overspising, eller såkalt grazing.

Flere pasienter forteller om spising som er ute av kontroll og at de gjerne spiser av kjedsomhet i stedet for sult. Det som er mer interessant er det faktum at flere pasienter faktisk beskriver dette som en grei og sunn måte å forholde seg til mat på siden de spiser små mengder, selv om de gjør det gjennom hele dagen.

Derimot kan man også se på det som en usunn adferd fordi spising blir en ugjennomtenkt og dårlig vane. Et videre fokus på hvordan pasienter med sykelig overvekt ser på sin egen overvekt og behandlingsalternativene som finnes, tas opp i en studie av Da Silva og Da Costa i Hvor de intervjuet 30 personer med sykelig overvekt for og mulig å avdekke hvordan disse pasientenes forventninger og tro på behandlingen påvirker selve behandlingen.

Spisevaner ser ut til å påvirke tilstanden samt at dette er noe pasientene ser på som krevende å endre på og kontrollere. Å følge diett og kostholdsråd oppleves for mange som et stort offer. Likevel ser de fleste pasientene på selve operasjonen som en mulighet for et nytt og bedre liv, hvor også helsepersonellet har en signifikant rolle.

Og det kan se ut til at det er av stor betydning for pasientens situasjon at helsepersonell forstår sin rolle som profesjonell. Videre at å informere og «myndiggjøre» pasienten i sin situasjon er viktig, både før og etter operasjon. Etter hvert som flere og flere pasienter med sykelig overvekt gjennomgår bariatrisk kirurgi, så har også behovet for plastisk kirurgi, for fjerning av løs og overflødig hud, økt. Likevel er det lite litteratur på hvilke påvirkninger slik kirurgi har for pasienter med stort vekttap.

I følge Klassen, Cano, Scott, Johnson og Pusic 2012 pasienter som de intervjuet, rapportert om bekymringer rundt utseende, fysisk helse, seksual helse og psykologisk helse og sosiale utfordringer. Intervjuene som ble gjort hadde til hensikt å avdekke påvirkningen av alle aspektene ved pasientens liv, ved å gjennomgå plastisk kirurgi. Fikk tillit til Romiel og Mona som jeg opplevde som profesjonelle og omsorgsfulle, og prisen var konkurransedyktig. Begge sørget for at jeg følte meg trygg og ivaretatt før jeg dro, når jeg var i Riga og i ettertid.

Kirurgen og de ansatte på klinikken gjorde en kjempejobb og jeg kan ikke klage på noen ting ved oppholdet. Jeg har ikke hatt noen komplikasjoner. Resultatet er bedre enn forventet og nå føler jeg meg fantastisk!

Har 4 barn og 4 barnebarn. Jeg har vært overvektig hele mitt liv. Som mange andre har jeg prøvd alt av slankekurer. Fra pulver til supper.. Gått ned får å så gå opp igjen det jeg gikk ned pluss litt til.

Balsam for sjelen: Gastric bypass, veien til et lettere liv

Såkalt jojo slanker. Etterhvert så dro jeg jeg på meg høyt blodtrykk med påfølgende infarkt. De siste 3 årene har jeg gått 4 blodtrykk medisiner om dagen uten noe særlig virkning. Tanken på slankeoperasjon dukket opp sommeren 2016.

Men på nyåret 2017 kontaktet jeg legen å ballen var satt igang. Men med tilleggssykdommer synes jeg å sitte 1,5-2 år i helsekø i Norge og risikere både dårligere helse og høyere vekt var uakseptabelt for meg.

Kom så over overvekts-operasjoner og fikk kontakt med Katrine Stenshjemmet som er Norsk koordinator for sykehuset i Riga i slutten av Januar. Så på litt over 1 mnd har jeg gått ned 18 kg 22 cm rundt magen. Jeg fått lov av lege å kutte ut til nå 2 typer blodtrykksmedisiner. Ikke vondt i hodet siden heller. Hvis du tenker på å ta dette steget selv anbefaler jeg på det sterkeste å ta kontakt med Volvat Stokkan for mer informasjon.

Jeg vet du vil bli godt mottatt og få svar på det du lurer på! Hvis du ønsker å snakke med noen som har tatt operasjonen, kan jeg nås gjennom pasientkoordinatoren på Volvat Stokkan, Janicke Solberg.

DÅRLIGE ERFARINGER MED GASTRIC SLEEVE Relaterte emner

Ankemotparten, A, har i hovedtrekk anført: Tingrettens dom er korrekt. Som følge av svikt i helsehjelpen er A påført pasientskade som er dekningsberettiget etter pasientskadeloven § 2 første ledd bokstav a. Subsidiært anføres at pasientskaden er særlig stor og uventet og overstiger vesentlig den risiko hun må akseptere, jf. I tillegg til sviktende oppfølging etter operasjonen, anføres også at A ikke i forkant av operasjonen fikk relevant informasjon. Hun ble informert av en kirurg om den mest brukte metoden, nemlig gastric bypass og om de utfordringer en slik operasjon innebar for pasientene etter inngrepet. At hun likevel ikke skulle opereres med gastric bypass metoden fikk hun vite dagen før, hun var da avskåret fra å skaffe seg informasjon og hadde ingen mulighet for å innvirke på valget.

Dårlige Erfaringer Med Gastric Sleeve
DÅRLIGE ERFARINGER MED GASTRIC SLEEVE Kommentarer:
Forfatter på Dårlige erfaringer med gastric sleeve
Rasmussen fra Kirkenes
Jeg nyter utforske norske bøker unaturlig. Bla gjennom min andre nyheter. jeg liker gemischtes Klettern.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net