Teleskopstaver Topptur

  1. Mer om
Teleskopstaver Topptur

Teleskopstaver Topptur BonanzaAergonlite 2 Lady toppturstav dame 100-135 cm Aergonlite 2 Lady er en todelt teleskopstav for toppturbruk, laget i aluminium TELESKOPSTAVER & ALPINSTAVER - Vi fører et rikt utvalg av alpinstaver og teleskopstaver til topptur. Hos oss finner du staver til all slags bruk Fri frakt over 1000 – Fri retur – Lynrask levering | Teleskopstaver og sammenleggbare staver. Merker som Åsnes, Black Diamond, Leki, Atomic med flere Alle våre toppturstaver er teleskopiske karbonstaver som passer perfekt til toppturen. Kjøper du teleskopstaver kan du enkelt justere lengden på staven Komperdell Titanal Summit er en rimelig og solid teleskopstav i titanal og med traversgrep

I denne testen er det en god del forskjellige låsninger og noen er klart bedre enn andre. Gode snøtrinser skal gi nok støtte i pudder, men samtidig fungere i bratt og hardt terreng.

Støtte i pudder avhenger primært av størrelse på trinsene jo større, jo bedre mens støtte i bratt og hardt terreng avhenger av størrelse i kombinasjon med form og fleksibilitet.

Toppturstaver

Avlange eller halve trinser er ofte bedre på hardt underlag, eventuelt trinser som bøyes etter underlaget. Håndstroppene må være enkle å justere, rask å komme ut og inn av og det er en fordel om de har et utløsersystem som gjør at staven løsner hvis den setter seg fast.

Stavene i denne testen har blitt brukt på mange varierte toppturer gjennom vinteren og de fleste har blitt brukt av flere personer. Karbon er bittelitt lettere men dyrere.

De tåler mye men knekker de så knekker de. En alustav vil bøyes ganske langt før den tar kveld og kan derfor lett bøyes tilbake.

Trinse Teleskopstaver til topptur skal gjerne brukes i alt fra hard isete snø til bunnløs pudder. For å ikke synke for dypt i løs snø bør de være av en viss størrelse.

Toppturhelg i Lofoten

I tillegg bør de være noe fleksible slik at de greier å bite godt på hardt og skrått underlag. Totalinntrykk og pendel Det er kombinasjonen av håndtaket, materiale, lengden og trinsen som gir totalinntrykket av staven og gir staven en god eller dårlig pendel.

Vi mener staver med et forholdsvis kort overrør og et langt og lett underrør i karbon, kombinert med et lett håndtak og lett trinse vil gi en god pendel. Jeg kommer altså ikke med flyet til Svalbard og tror at hele Toppturfestivalen, som jeg gledet meg sååååå til, vil forbli en drøm. Er ganske pisst på meg selv og forbannet mitt statsborgerskap i hvert fall litt ; Dama i SAS-skranken er dog hyggelig og gjør så godt hun kan for å få meg på bedre humør.

Det går en flight til Svalbard på kvelden så hun booker om meg til den uten kostnad. Så da er det «bare» for meg å kjøpe en ny flybillet Tromsø-Oslo-Tromsø for å hente passet mitt. Meeeeen jeg ser jo da lyset i tunnelen — jeg kan komme meg til Svalbard og Toppturfestivalen av alle Toppturfestivaler!

Staver Alpint Topptur Oslo Sportslager

Så jeg kjøper billetten, til tross for at det gjør litt vondt i lommeboka takk til MasterCard hehe. Han møter opp på lufthavnen i Longyearbyen når jeg lander kan ikke tro det finnes så hyggelige mennesker: Vel tilbake i Tromsø etter en svipptur innom Oslo rakk et par brødskiver hjemme og en liten middag på Gardermoen kan jeg stolt vise frem det svenske passet mitt vid ID-kontrollen og jeg får gå ombord flyet til Longyearbyen.

Test Atomic BCT Touring er en grei og funksjonell teleskopstav med utløsbar stropp og forlenga og komfortabelt håndtak i gummi som Test K2 Lockjaw Carbon er en lett og elegant teleskopstav med integrert bratthetsmåler. Lockjaw vil gjøre en god jobb for de

TELESKOPSTAVER TOPPTUR Relaterte emner

UTE har testet 10 ulike teleskopstaver for topptur, og kunne avdekke store forskjeller. Av: Håvard Lium Torsdag 27. Foto: Håvard Lium En god stav skal helst være solid, lett, ha godt grep, være enkel å justere og gi god støtte på alt underlag. Karbon blir ofte sett på som bedre, men mye av grunnen til det er pris og vekt. Prisen er vesentlig høyere og da tenker mange automatisk at karbon er bedre. Det stemmer hvis lav vekt er det viktigste kriteriet, men mange av aluminiumsstavene i denne testen har svært lav vekt og materialet har egenskaper som gjør at disse stavene kan være de beste. Den store ulempen med karbonstaver er at de er mer sårbare enn aluminiumsstaver, og jo lettere de er, jo mer sårbare blir de.

TELESKOPSTAVER TOPPTUR Kommentarer:
Forfatter på Teleskopstaver topptur
Jensen fra Vadsø
jeg liker utforske norske bøker smart. Se min andre nyheter. Jeg elsker absolutt fricket.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net