Stekt Steinbit

  1. Mer om
Stekt Steinbit

Stekt Steinbit BetingelsesløsContent [hide]

Skjær steinbitfileten i porsjonsstykker som du salter og pepre Steinbiten skjæres i serveringsstykker og vendes i hvetemel tilsatt salt og pepper. Prøv å bytte ut hvetemelet med polentagryn, det gir en sprø fin Skjær steinbit i serveringsstykker og dryss med salt og pepper Fremgangsmåte · Skjær steinbiten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper Dryss salt og pepper over steinbiten og stek den i olje ved middels varme til den er gyllen. Tilsett revet sitronskall i smøret og hell over før servering

Steinbit behøver som regel ikke å saltes lenge før steking da den er ganske fast, jeg brukte 2 ts havsalt til fire fileter, og lot den ligge mens jeg kuttet grønnsakene. Skjær blomkål og fennikel i mindre biter blomkål kokes raskere enn fennikel, så ha litt større fennikkelbiter Kok i ca 10 minutter, alt etter størrelsen på bitene, det skal være helt mørt.

Steinbiten er bokstavelig talt så fast i fisken at den henger godt sammen, også når den blir skjært i mindre biter og godt varmebehandlet i en wok, på grill eller i ovnen.

Steinbit på grillen

Kjøttet tåler også litt mer varmebehandling enn mange andre arter uten at den blir tørr, samtidig som du gjerne kan variere med spnstige smakstilsettinger og tilbehør. Oppskrifter Stekt steinbit med løk Steinbiten kommer virkelig til sin rett i denne oppskriften, der den blir stekt og enkelt krydret. Servert med karamellisert løk og stekte sjampinjonger skaper du fest. Stekte også aroma sjampingjong. Bulgur og sopp ble blandet i panna, smakt til med salt og grov pepper.

Rett før servering tilsatte jeg biter av rå sukkererter. Fisken ble servert med peanøtter og grovhakket persille i tillegg til bulgurblandingen.

Vend inn smør og hakkede urter. Smak til med salt og pepper. Del fisken opp i porsjonsstykker og stek i olje ev tilsatt litt smør, 3-4 min på hver side.

Stekt steinbit med couscoussalat Saltenfisk

Vi drar til "impregnering" i 5 minutter. Hell kjeksene i en praktisk tallerken. Rull hver panert biff grundig, og legg deretter fisken i en stekepanne med vegetabilsk olje som var varm på den tiden.

Stek steinbit på hver side over middels varme uten lokk til den er gyldenbrun. Deretter slår du av varmen, og holder fisken på den varme overflaten på pannen i ytterligere 5 minutter.

Steinbit er full av viktige næringsstoffer og kan gjerne stå på menyen opptil flere ganger i måneden. Foto: Øyvind Ganesh Steinbit er rik på protein, som er viktig for å bygge og vedlikeholder muskler og alle kroppens celler. Den er også rik på vitamin-D, som blant annet bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet.

STEKT STEINBIT Relaterte emner

Steinbit Steinbit — Fryktinngytende utseende, mild smak Av hvit fisk er det vel neppe andre typer som høster mer skryt blant gastronomer enn den norske steinbiten. Med dette navnet — steinbit — skulle man tro at fisken hadde en kraftig og utfordrende smak, men det er helt motsatt. Steinbit har en mild smak med et snev av sødme. Den er ikke ulik torsk eller kveite i smaken, men søtere og kjøttet er perlehvitt, fast og magert. Men hvor får fisken det aggressive navnet fra? Vel, steinbiten er nok ikke den vakreste fisken i havet.

STEKT STEINBIT Kommentarer:
Forfatter på Stekt steinbit
Håkonsen fra Svolvær
Jeg har lyst dele interessante nyheter perfekt. Siste nytt: min andre nyheter. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til fricket.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net