Klatremus Sang

  1. Mer om
Klatremus Sang

Klatremus Sang StøttetHER KOMMER KLATREMUS LILLEMANN. HER KOMMER KLATREMUS LILLEMANN. EN MUS SOM SYNGE OG SPILLE KAN. EN RIKTIG SYNGE OG SPILLEMANN. DET ER KLATREMUS LILLEMANN TAR HAN FØRST EN STEKEGRYTE Vaske vesle Brumlemann med klut og kost og såpevann. Brumle skal bli fin og ren han skal bli så ren og pen vaske her og vaske der Egner beskriver Klatremus som en fargerik person som oppmuntrer mange med sin sang og musikk. Han er musiker og dikter, har et positivt syn på livet og tror I skogen skulle være fest. Historien om Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen startet med en sang. I januar 1952 sang Thorbjørn Egner en nyskrevet

Den stadig sultne Mikkel prøver så å fange den syngende Klatremus, men Klatremus slipper unna og klatrer opp i et tre der han først terger Mikkel for så å synge en vuggevise som får Mikkel til å sovne. Sur over å ha mistet nok et måltid vandrer Mikkel bort til bakeren for å spise pepperkakene.

Handlekurv

Dessverre har bakergutten som hadde laget dem, byttet om sukker og pepper i oppskriften, noe som gjør dem uspiselige. Mikkel må til slutt betale for nye, skikkelige kaker, og får omsider mat. Da Mortens bestemor kommer på besøk, blir hun nesten spist av et annet rovdyr, Petter Pinnsvin, men blir tatt av vinden og flyr med paraplyen i sikkerhet til Morten.

Morten synes det er så ille at det er slik i skogen at dyrene spiser hverandre.

Thorbjørn Egner tabs

Han lager et forslag om en lov for dyrene i Hakkebakkeskogen der det står: Alle dyrene i skogen må være venner. Ingen får lov til å spise hverandre. Gjorde noen av scenene i filmen deg glad? Gjorde noe deg redd? Ble du noen gang trist i løpet av handlingen? Hva fikk deg til å le?

Dyrene i Hakkebakkeskogen Fyllingsdalen Teater

Reagerte andre i klassen på samme måte som deg? Fortell om hva du likte og hva du ikke likte. Hvem passer denne filmen best for? Begrunn synspunktene dine. Filmen har en bred appell, med musikk, humor og fortellertekniske detaljer som også vil fenge eldre elever så vel som voksne. Bakermester Harepus er en dyktig baker og driver bakeriet i Hakkebakkeskogen.

Bakergutten, som er lærling, er den skyldige i følgende: og til slutt i gryta slepper man til slutt en kilo pepper Bjørnefamilien består av Bamsefar, Bjørnemor og lille Brumlemann, som er så søt. Vaske vesle Brumlemann med skrubb og kost og såpevann.

Brumle skal bli fin og ren, han skal bli så ren og pen. Elgen er stor, snill og alltid velkledd. Han er skogens konge. Ugla og Kråke-Per og de andre fuglene. Lov for dyrene i Hakkebakkeskogen Ved soloppgang skal alle dyrene i Hakkebakkeskogen møtes ved det gamle eiketreet.

Bamsefar holder en tale om at ikke alt er så bra i Hakkebakkeskogen. Musene tør nesten ikke gå ut for de er redde for å bli spist opp. Etter diskusjoner og litt krangling gir Bamsefar ordet til Morten Skogmus som skal lese opp en lovtekst.

Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen

Alle dyrene i skogen skal være venner. Ingen har lov til å spise hverandre. Den som er doven og ikke finner mat selv, må ikke ta mat fra andre. Nå skal det stemmes over lovforslaget. Bamsefar sier: «Labben i været alle som stemmer for denne viktige loven!

Klatremus og reven på besøk Markå Barnehage

Hva skal han spise? Nei gress og bladsalat er ikke revemat! Lovforslaget blir likevel vedtatt, enstemmig, selv om Mikkel Rev synes dette er veldig vanskelig.

Og han klarer å rote det til også.

Kulturarv Hakkebakkeskogen Bamsefar Hva er det med Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen som gjør at generasjon etter generasjon føler at dette er en del av selve barndommen? Forlegger Anders Heger sier i forordet til Hakkebakkeskogen og andre fortellinger samleutgave Cappelen Damm 2012: «Noen ganske få bøker oppnår å bli et lands identitet. Men i minst like stor grad gjelder det fortellingene i boken du nå holder i hånden. Moralen er god: Alle skal være venner.

Tematikk i boka Boka tar opp flere aktuelle temaer: hva som er rett og galt, hvordan en skal oppføre seg, og hvordan en skal være mot andre. Videre kommer noen tanker omkring hendelsene og tematikken i boka, og aktuelle spørsmål man kan ta opp i klassen i forbindelse med disse. Stjeling Det er mye stoff om ulike dyr som stjeler. Klatremus stjeler nøtter av Ekorn-Jensen.

Mikkel Rev stjeler pepperkaker, men får smake sin egen medisin når han får de dobbeltpepprede pepperkakene. Han drar derfor hjem for å hente noe å betale med, når han kommer tilbake får han de vanlige pepperkakene. Mikkel Rev venter under treet hele natta. Klatremus synger en sang, og reven sovner.

Etter at reven har sovnet, klatrer Klatremus ned fra treet og går hjem. Etter at dette skjer, kommer alle dyrene i skogen sammen for å diskutere problemet med at noen dyr spiser andre dyr.

De tenker: «Dette problemet må vi få en slutt på.

I relasjon: Northug julesang

KLATREMUS SANG Relaterte emner

Hakkebakkeskogen Thorbjørn Egners barnebøker, som Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen, Karius og Baktus, Folk og røvere i Kardemomme by, er blant de aller mest populære norske barnebøkene gjennom tidene. Bøkene er blitt klassikere og en viktig del av vår felles kulturarv. Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen kom ut i 1953. Boka er gitt ut på mange språk, dramatisert for en rekke teateroppsetninger og filmer. Høsten 2016 var det filmpremiere på animasjonsfilmen Dyrene i Hakkebakkeskogen.

Klatremus Sang
KLATREMUS SANG Kommentarer:
Forfatter på Klatremus sang
Grønvold fra Sandnes
Les gjerne min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Amateurastronomie. jeg elsker lese om Norge lystig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net