Offroad El Sykkel Test

  1. Mer om
Offroad El Sykkel Test

Offroad El Sykkel Test BetingelsesløsSkal du kjøpe elsykkel i 2020 bør du lese denne. elsykkel best i test 2020 terrengsykkel stisykkel el sykkel Vi har testet ni elsykler til stisykling fra Canyon, Merida, Intense, GT, Cannondale, Lapierre, Whyte, Mondraker og Specialized Se el-sykkel som er best i test 2021 og finn best pris elektrisk sykkel. Se 25 tester av Scott, ROCK MACHINE, Giant, BMC og Electra mfl - Prisguiden mai: Noen lesere etterlyser test av en elsykkel med motor fra Bosch. Ikke din typiske offroader, og mangler demping foran Innenfor offroad-kategorien finner man sykler beregnet for offroad-sykling på grusveier og stier. De fulldempete syklene i

Rammen av aluminium er meget solid, men veier samtidig mindre enn hva som er tilfelle hos andre produsenter i samme produktkategori. Girkassen har 11 gir, noe som gir deg stor tilpasningskontroll når du er ute for å sykle.

Sykkelen har videre en avansert motor fra BOSCH som kontinuerlig justerer tråkkhjelpen utfra din egen tråkkefrekvens og terrenget omkring deg.

Dette sikrer at du som bruker sparer batteriet mer effektivt per tråkk. Ladehastigheten er, til tross for det store batteriet på 500 Wh, oppgitt til mellom 3,5 og 5 timer.

Vi har oppdatert vår cookie policy!

De svært effektive SRAM-bremsene den er utstyrt med sørger imidlertid at du stopper når du skal, selv tatt i betraktning at den har en vekt på over 24 kg. Lapierres VTT-modell kombinerer gjennomtenkt design med svært god ytelse og stabilitet, og resultatet er en elsykkel til terrengbruk som mange terreng-entusiaster vil kunne si seg mer enn fornøyd med!

Se flere bilder Se siste pris 2 - Batavus Harlem E-go 5 til bybruk Batavus er en nederlandsk sykkelprodusent som også fører el-sykler.

I motsetning til den terrengorienterte modellen ovenfor fra Lapierre, er Harlem E-go 5 en elektrisk sykkel som i komfort og kjørefølelse minner mye om en bysykkel. Sykkelen har motoren plassert på siden av rammen, noe som gjør det til en stabil modell. Med skivebrems både foran og bak på sykkelen trenger du likevel ikke uroe deg, da de sørger for at du stopper når du må.

Kjørelengden er på 90 km, og gjør den godt egnet for langturer på flatt underlag, så vel som til flerfoldige turer i byen. Ladehastigheten er på mellom 3,5 og 5 timer, så du raskt kan komme deg ut på veien igjen. Modellen fra Batavus gir deg som syklist betydelig fleksibilitet.

Hva gjelder tråkkhjelp kan du velge mellom fem ulike nivåer med deres Walking Assistance-system, og styrestammen på sykkelen er mulig å justere for best mulig komfort på setet. Praktisk er det også at den har et bagasjebrett fremst på rammen, slik at du kan ha med deg det du bruker av klær på tur. Med sine åtte gir har den et par færre justeringsmuligheter enn modellen fra Lapierre, men de øvrige tilpasningsmulighetene du får kompenserer godt for dette. Harlem E-go 5 er testens billigste elsykkel for herre, og er et godt alternativ dersom du ønsker deg en sykkel av god kvalitet til en ikke avskrekkende pris.

Se flere bilder Se siste pris 3 - Lapierre Overvolt HT 900i til terrengbruk Overvolt HT 900i er Lapierre sin innstegsmodell for deg som vil ha en elsykkel til bruk i terreng til en rimeligere pris enn AM600i.

Sykkelen har en ramme i Supreme 5-aluminium og brede 2,8-tommers dekk signert Shimano, som gir god styring når du er i kontakt med underlaget.

I likhet med storebroren AM600i har denne modellen et batteri som er integrert i rammen. De samme stilrene prinsippene er dermed ivaretatt. Toppfart ved tråkkhjelp er identisk som for modellene over, og det samme gjelder makshastighet når du kun bruker motoren. Sykkelen har 10 gir, i motsetning til testvinnerens 11. Les mer Dynamisk resultatliste Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med. Uansett hvilke behov du har vil det finnes en elsykkel for deg. I denne testen har vi valgt å skille mellom hybridsykler og terreng- og stisykler. Hybridsyklene har vi igjen delt i to, fordi man ofte finner et kvalitetsskille mellom syklene over og under 20 000 kr.

Les mer om hva du kan forvente av de ulike typene under. Se hele resultatlisten her. Ser du nøye etter vil du se at flere sykler kommer høyere opp på resultatlisten enn disse modellene. De bli imidlertid ikke testvinnerne hos oss, da Test. Les mer om avgrensninger og oppgraderinger nederst i artikkelen.

Hvilken type bør du gå for? Det kan være vanskelig å finne frem i elsykkelmarkedet — særlig dersom man ikke er godt kjent i sykkelverdenen fra før av. Hybridsykler — Hybridsykler brukes hovedsakelig til pendling og turbruk. Dette er den type sykkel de fleste har bruk for, siden de kan brukes både på asfalt og grusvei, sier Slette. Han mener det er et skille mellom hybridsykler over og under 20 000 kroner. Sykkelekspert: Lars Håkon Slette fra Oslo Sykkelverksted gir tips til hvordan man velger rett elsykkel.

I denne elsykkeltesten har vi fått med flere helt nye modeller for 2020-årgangen. Til tross for at vi allerede i fjor kunne konkludere med at elsykkelteknologien var moden og pålitelig, har sykkelbransjen i enda større grad lært seg å tilpasse syklene motorene.

Siste generasjon elsykler har for det meste geometri og sykkelfølelse som ligger nærmere merkenes umotoriserte sykler enn forrige modellårgang. Motorene har også sett forbedringer det siste året. Bosch har gjort sin motor mindre og lettere, mens Shimano har forbedret betjeningen vesentlig.

Rett opp: Elsykler gir deg ekstra kraft til å komme opp klatringer du vanligvis må jobbe ganske hardt for å få til. Kippernes tar seg opp glatte svaberg i Gressvik med letthet. Vi har også med en spesiell outsider i denne testen. Sykkelen fra franske Lapierre benytter seg av en spesielt lett motor fra den tyske produsenten Fazua.

Test av 25 elsykler: Her er de beste elsyklene

Vi er egentlig ikke målgruppen for sykkel med hjelpemotor, vi liker å trå, liker å bli slitne og er oftest på sykkelen for å trene. Kunne dette være noe for oss? Vi tok en tur for å teste el-sykkel av merket Highbike. El- sykkel for lettere tråkk På el-sykkel Det går lekende lett.

Kraften overføres via en vaier eller via hydraulikk. Sistnevnte har potensial for bedre kraftoverføring og trenger sjeldnere justering. Skivebremsen utnytter vektstangprinsippet bedre enn navbremsen, men dårligere enn felgbremsen. En av fordelene er at bremseskiven i mindre grad enn felgen er utsatt for vann- og søleproblematikk, samt at skiven har mindre risiko for skjevgang enn en felg.

Ulemper ved skivebremser En av ulempene ved skivebremsen er at systemet er dyrere enn felgbremser, og at systemet ikke er like godt beskyttet mot vann som trommelbremsen. Dermed oppstår rustrisiko. Skivebremseklosser er som regel dyrere enn felgbremseklosser. Skivebremseklosser kan heller ikke i samme grad som felgbremseklosser brukes om hverandre og kan derfor være vanskeligere tilgjengelige.

Og hvis det oppstår lekkasje i hydraulikk-aktiverte skivebremser, kan dette bli dyrt å reparere, fordi de fleste av oss vil trenge hjelp fra fagfolk.

Enkelte elsykler selges med tre bremsesystemer, i den forstand at bakhjulet er utrustet med både pedalbetjent navbrems og hendelbetjent felgbrems. Kraft og dosering viktigst Det som er enda viktigere enn hvilken teknologi du går for, er imidlertid at bremsene er kraftige nok til å gi deg en kort bremselengde, samt at det er enkelt å dosere bremsekraften. Sistnevnte er spesielt viktig under vanskelige forhold, eksempelvis på is.

Regenerativ lading Et av de store poengene med hybridbiler, er evnen til regenerering av bremseenergi. I stedet for å kaste bort all den potensielle energien som oppstår ved motorbremsing i nedoverbakker og ved generell nedbremsing, sørger elmotoren for å sende mye av denne energien tilbake til hybridbilens batteri.

Ikke nok med det, regenerering sparer i tillegg hybridbilens bremser for slitasje. Dessverre er regenerering foreløpig et sjeldent fenomen i elsykkelverdenen. Riktignok finnes det produsenter som tilbyr denne teknologien, og som hevder at rekkevidden øker med mellom 10 og 20 prosent.

Men de aller fleste elsykler mangler denne miljøvennlige teknologien, som sannsynligvis foreløpig er for dyr sammenlignet med prisen for å øke batterikapasiteten tilsvarende. Kraftoverføring Akkurat som ordinære tråsykler, har de fleste elsykler et sykkelkjede. Hvis elsykkelen har et rustfritt kjede, er dette et pluss. Det finnes imidlertid elsykler der kjedet er erstattet av andre typer kraftoverføringer, typisk en kardang eller en tannrem.

Disse løsningene er dyrere enn det klassiske kjedet — fordelen er at de er mindre avhengige av jevnlig smøring. Valg 20: Nav-, felg- eller skivebremser?

Valg 21: Regenerering av bremseenergi eller ikke? Valg 22: Kjede, kardang- eller remdrift? Andre momenter du bør tenke på Navdynamo, lykter, reflekser, vannbeskyttelse, komfort, praktiske løsninger, hjulstørrelse, dekktype, betjeningspanel og forhandler. Det er litt av hvert du bør tenke på før du velger elsykkel-modell. Vi har allerede nevnt en rekke momenter det er viktig at du forholder deg til før du velger elsykkel. Men vi er ikke helt ferdige ennå.

For å være mest mulig sikker på at du blir fornøyd med din nye elsykkel, bør du også være bevisst på følgende momenter: Navdynamo En del elsykler er utrustet med navdynamo i forhjulet.

Navdynamoen leverer normalt 6 volt spenning og 2,4 eller 3,0 watt, avhengig av om den utelukkende skal levere strøm til en forlykt eller om den også skal betjene en baklykt. Med en navdynamo har du strøm til lys, selv om du skulle ha tømt elsykkel-batteriet. En navdynamo gir i teorien økt rullemotstand, men denne vil i de fleste tilfeller være neglisjerbar.

Elsykkel: Test av 6 modeller

Klassiske tønnedynamoer som drives av dekksiden, har blitt en sjeldenhet både i elsykkel- og tråsykkel-verdenen. Lykter, reflekser og ringeklokke Regelverket for ordinære tråsykler, som også gjelder for elsykler, sier at en sykkel minimum skal ha rød refleks bak, gul eller hvit refleks på begge sidene av pedalene eller pedalarmene og ringeklokke.

Hvis sykkelen brukes i mørke, skal den også være utrustet med lykter foran og bak.

Som elsyklist bør du imidlertid anse dette som minimumskrav. En elsykkel har stort fartspotensial og bør ha kraftige lykter både foran og bak. Lyktene bør være basert på diode-teknologi og bør hente strøm fra batteriet hvis sykkelen ikke har egen navdynamo.

Automatisk kjørelys er ikke dumt. Flere elsykler leveres med integrerte lykter, noe som kan være elegant, og som forhåpentligvis gir stor driftssikkerhet. I tillegg til de påbudte pedalrefleksene og refleksen bak, bør en elsykkel ha rikelig med store reflekser i hjuleikene.

Og grunnet den potensielt høye hastigheten, bør elsykkelen være utrustet med en godt hørbar ringeklokke med god rekkevidde. Sidespeil kan også være en meget god investering, ikke minst hvis du tidvis sykler i biltrafikk. Tyverisikring Vi har allerede nevnt at batteriet bør kunne låses fast til sykkelen med en solid låsemekanisme. Fordi en kostbar elsykkel er et potensielt ettertraktet objekt å stjele, bør den sikres med en kraftig lås, og gjerne flere.

Vannbeskyttelse Elektronikk er ikke glad i fuktighet.

Giant Fathom E+2 Moksnes Sport

Spør selger om batteri, motor og ledningsnett er utviklet for å tåle skikkelig regnvær. Spør gjerne om beskyttelsesgrad i henhold til den internasjonale IP-skalaen — se kapittelet «Fakta: IP-klassene«. Egenvekt og rammestivhet Jo lettere sykkelen er, jo mer lettsyklet vil den normalt være og jo lengre rekkevidde vil du få. Elsykler veier som regel mellom 20 og 27 kilo. Vekt er imidlertid ikke like viktig når du kjøper elsykkel som når du kjøper tråsykkel.

Lav vekt bør uansett ikke gå på bekostning av generell soliditet og rammestivhet, spesielt hvis du er en aktiv syklist som planlegger å bruke elsykkelen hardt. Komfort Setets utforming og polstring har stor betydning for opplevd komfort. Sjekk også setets justeringsmuligheter. Er setepinnen festet med hurtigkobling, slik at det er raskt gjort å justere setet opp og ned?

Orbea er tilbake i Norge Unaas Cycling

NB: Hurtigkoblinger gir dessverre økt tyveririsiko. Hvor gode justeringsmuligheter er det for sitteputevinkel og seteplassering i lengderetningen? En setepinnedemper vil kunne øke sittekomforten. Det samme vil en dempegaffel. Også store dekk med stort luftvolum vil gi potensial for å øke komforten betydelig. Enkelte styrer kan justeres i høyde og vinkel, noe som gir langt større mulighet for å finne en perfekt sittestilling.

Hvis styret ikke kan justeres i vinkel, er det svært viktig å undersøke om avstanden mellom sete og styre passer deg. Hvis styrets høyde ikke kan justeres, er det viktig at høyden du må ta til takke med, resulterer i en ryggvinkel du opplever som komfortabel over tid. Hjulstørrelse og dekktype Jo større hjul, jo lettere vil sykkelen takle hull og ujevnheter i underlaget og jo mer lettrillet vil den oppleves. Jo bredere dekket er og jo grovere knaster det er utrustet med, jo større rullemotstand vil det gi.

Riktignok vil grove dekk gi bedre feste på løse underlag som snø, gress, grus og gjørme, men på asfalt vil du få bedre grep jo mindre mønster dekket har. I den sammenheng kan det være greit å vite at drenerende egenskaper er uinteressant, da vannplaning ikke er noen problemstilling for verken trå- eller elsykkel. Fordi elsykler generelt er tyngre enn tråsykler, bør du undersøke om sykkelen er utrustet med dekk med ekstra god punkteringsbeskyttelse. Praktiske løsninger Siden en elsykkel hjelper deg med fremdriften, trenger du som nevnt ikke å være like opptatt av vekt som du kanskje er når det gjelder tråsykkelen din.

Hvis du planlegger å bruke sykkelen til nyttetransport, bør du montere skikkelige skjermer både foran og bak. Jo større del av hjulene som omsluttes av skjermen, jo mindre sprut vil nå deg.

Hvis du velger en modell med navgir, har du også muligheten for å kjøpe en skikkelig kjedekasse, som sørger for at kjedet ikke kommer i kontakt med klærne dine. Enkelte elsykler leveres med midtstøtte, noe som gir en mer stabil parkering. Uansett om sykkelen har midtstøtte eller sidestøtte, bør du sjekke om løsningen er brukervennlig og stabil. Last og bagasje Hvis du planlegger å bruke sykkelen aktivt og til mange formål, kan det være luft å sjekke hvilken tillatt totalvekt produsenten oppgir.

Ved å trekke sykkelens egenvekt og din egen kroppsvekt fra den tillatte totalvekten, vil du finne ut hvor mange kilo bagasje sykkelen er laget for å håndtere.

Kjøpshelp: Fulldempet eMTB

En stor og stabil frontmontert sykkelkurv kan være kjekt å ha, men være klar over at lavere plasserte sykkelvesker gir bedre stabilitet. Derfor er det lurt å velge en sykkel som har et solid og skikkelig bagasjebrett, gjerne med integrerte og smarte festeanordninger. Hvis du har planer om å bruke sykkelvogn, må du undersøke om elsykkelen er forberedt for innfesting av slike. Vær i denne sammenheng obs på sykler med bakhjulsmotor.

Hvis motorkabelen fra batteriet kommer inn på venstre side, er det viktig at denne har en hurtigkobling. Uten hurtigkobling kan det bli problematisk å feste og løsne en tilhenger. Sjekk om knappene er greie å betjene, også med hansker. De fleste betjeningspaneler viser batteristatus — jo mer detaljert denne informasjonen er, jo bedre. Med tanke på tyveri og vær, er det en fordel om betjeningspanelet er enkelt avtagbart, slik at du kan ta det med deg.

Sammenleggbar Hvis du er avhengig av å få med deg elsykkelen rundt omkring uten å sykle på den, kan det være greit å være klar over at det finnes sammenleggbare elsykler. Forhandleren En elsykkel vil som regel være en relativt stor investering som du vil være interessert i å ta vare på i mange år. Derfor er det lurt å satse på en forhandler som fremstår som seriøs, og som har tilgang på reservedeler, deriblant ekstra batterier.

Forhandleren bør også ha kompetanse til å utføre service og reparasjoner, ikke minst på det elektriske anlegget. Valg 23: Navdynamo eller ikke?

Valg 24: Hvor gode lykter og refleksutstyr? Valg 25: Hvor god tyverisikring? Valg 27: Hvor god informasjon på betjeningspanel? Valg 28: Sete, styre, hjul, komfort og praktiske løsninger Valg 29: Virker forhandleren seriøs? Hva med reservedeler, service og reparasjon? Sikkerhet Ikke la barn bruke elsykler, og bruk hjelm. Som vi nevnte i innledningsartikkelen, behandles elsykler juridisk på samme måte som tråsykler.

Det betyr at det ikke eksisterer noen aldersgrense eller førerkortkrav. Forbrukerrådet anbefaler imidlertid foreldre minimum å praktisere 14-årsgrense. Selv om det heller ikke eksisterer noe hjelmpåbud, bør du med tanke på egen sikkerhet bruke hjelm både på tråsykkel og elsykkel.

Med en elsykkel kan du altså kjøre de samme stedene som med tråsykkel, blant annet i sykkelfeltet. Vær imidlertid oppmerksom på at verken fotgjengere, syklister eller bilister foreløpig er vant til elsyklister. Det betyr at det oppstår risiko for at andre trafikanter feilbedømmer din fart, og at de tror at du er flere sekunder unna enn du faktisk er. Derfor bør du av hensyn til både egen og andres sikkerhet være ekstra oppmerksom og ta ekstra hensyn når du ferdes på elsykkel.

Forsikring Du er ikke pålagt å tegne en egen elsykkelforsikring. Men du bør undersøke hvor stor dekning du har i innboforsikringen din.

OFFROAD EL SYKKEL TEST Relaterte emner

Vi er på Geilo og er ute på vår aller første el-sykkeltur for å teste sykkelen som får nye syklister ut på veien og ut på lengre turer. Vi er egentlig ikke målgruppen for sykkel med hjelpemotor, vi liker å trå, liker å bli slitne og er oftest på sykkelen for å trene. Kunne dette være noe for oss? Vi tok en tur for å teste el-sykkel av merket Highbike. El- sykkel for lettere tråkk På el-sykkel Det går lekende lett.

Offroad El Sykkel Test
OFFROAD EL SYKKEL TEST Kommentarer:
Forfatter om Offroad el sykkel test
Corneliussen fra Finnsnes
Anmeldelse min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Kitesurfen. jeg er glad i lese romaner nesten.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net