Hva Er Den Laveste Temperaturen Målt I Norge

  1. Mer om
Hva Er Den Laveste Temperaturen Målt I Norge

Hva Er Den Laveste Temperaturen Målt I Norge SidenPå det kaldeste stedene i Listen er ajourført per 4. 1 Høyeste og laveste temperatur i Norge Den laveste temperaturen som er blitt målt i Norge i løpet av de siste 30 årene, er nemlig nesten ti grader kaldere Kulderekorden i Norge ble satt i Karasjok 1. nyttårsdag 1886, da det ble målt 51,4 iskalde grader Laveste lufttemperatur i Norge. Januar, -51,4, Karasjok I, 01.01.1886. Februar, -50,3, Karasjok I, 04.02.1881. -45,2, Karasjok I

Årlige temperaturekstremer i Norge Wikipedia

Månedsnedbøren i januar var 55 prosent av normalen, noe som gjør måneden til den tørreste siden 2010. Tørrest var det i Nord-Norge, der en rekke stasjoner hadde under 10 prosent av den normale nedbøren.

For det har vært kaldere: Den 1. Så kalt har det - heldig vis! Uansett noterte Karasjok tre dager med temperatur under -50 °C i januar 1999.

Kautokeino måtte nøye seg med den ene dagen under -50. Sikkert like greit!

Tropenatt på fire målestasjoner i Rogaland

Kunne det blitt kaldere? Til sammenligning er det torsdag 10 minusgrader i hovedstaden. Det er ikke unormalt det vi opplever nå, sier han.

Varmest: 35,6 grader I motsatt ende så er den høyeste temperaturen som er målt i Norge, 35,6 grader. Den ble registrert i Nesbyen i Buskerud den 20. Det skapte problemer for fruktbøndene. Vi husker sommeren 2018 best for lang hetebølge og tørke. Men sommeren i fjor ble mye mer variert.

Her er de offisielle vær

Men i slutten av juli kom en hetebølge. Den var het nok til å sette rekorder i fire fylker. Dermed ble en 86 år gammel rekord 25,5 grader i Halden slått.

Men sommeren ga oss også voldsomt mye regn. I slutten av juli førte det til flere ras i Jølster. Det var i fylket som den gang het Sogn og Fjordane.

21 nye norske kulderekorder satt i natt NRK Vestland

Et av dem førte til at en mann døde. Oslo fikk styrtregn, og folk badet i gatene. Men uværet førte også til vannskader for millioner av kroner.

Det som blir ansett som riktig temperatur for 100 år siden, basert på de målinger som ble foretatt den gang, er kun et grovt anslag av hva den riktige gjennomsnitts temperatur var for 100 år siden.

Dagens teknologi som fra satellitter kan måle en ganske nøyaktig gjennomsnitts temperatur er overhodet ikke sammenliknbar med tidligere tiders enkle målemetoder. Hva var «riktig» temperatur i Holmestrand 29-01-2019 kl 17,00?

Værrekorder: Varmerekord Death Valley

Nede under fjellet på torvet i Holmestrand sentrum var temperaturen — 10,5 grader. Oppe på fjellet var temperaturen — 11,5 til — 12,5 grader, og på Hynås sletta ved hoppbakkene var det minus 16 kalde. Hvordan kan en beskrive «riktig» temperatur i Holmestrand på dette tidspunkt ved å oppgi en bestemt temperatur?

HVA ER DEN LAVESTE TEMPERATUREN MÅLT I NORGE Relaterte emner

Etter varmerekorden fredag fulgte værgudene på med en tropenatt i Ringerike. Meterologene melder om at flere steder i landet har hatt en tropenatt etter en svært varm fredag. I Trøndelag var det tropenatt hele 13 steder, mens det Rogaland var tropenatt ni steder, opplyser Meteorologisk institutt på Twitter. Aller varmest var det i Lysebotn, der temperaturen aldri kom under 25,1 grader. Foreløpig er det ingen oversikt for Sør- og Østlandet, men statsmeteorolog Kristen Gislefoss sier det har vært langt over normalen også her. På Blindern i Oslo var det varmest i regionen, med en minimumstemperatur på 23,9 grader.

HVA ER DEN LAVESTE TEMPERATUREN MÅLT I NORGE Kommentarer:
Redaktør på Hva er den laveste temperaturen målt i norge
Fjeld fra Kaupanger
Les gjerne min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Inline-Skaten. Jeg nyter rapporterer norske nyheter søkende.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net