Burka Opprinnelse

  1. Mer om
Burka Opprinnelse

Burka Opprinnelse Som et resultatEr en heldekkende kvinnedrakt av afghansk burka, heldekkende drakt av afghansk opprinnelse, der også øynene er tildekket Opprinnelse[rediger | rediger kilde] Det blir av og til hevdet at ansiktsløret opprinnelig var en del av kvinnens bekledning i noen klasser Burka er en ankellang, heldekkende kvinnedrakt med heklet gitter foran øynene, slik at det er mulig å se uten selv å bli sett. Burka forbindes ofte med Fakta om muslimske hodeplagg · Hijab:Hodeplagg som trekkes fram i panna, festes under haka og dekker nakke, bryst- og skulderparti

Alle innbyggere måtte ha samme tro. De måtte be de samme bønnene sammen, i full offentlighet. Alt som kunne spre latter og glede i hverdagen, som musikk, teater og annen kunst, var strengt forbudt. De to årlige religiøse høytidene var det eneste som skulle markeres.

I niqab formidler jeg det samme, men hadde dere hørt på meg på samme måte?

Abdul Wahhab gjeninnførte også det radikale middelalderbegrepet takfir: Den som ikke sluttet seg til wahhabismen var å betrakte som apostat, frafallen. Og for apostasi var det dødsstraff.

Vi må komme oss på rett kurs igjen. I forrige uke hadde Shahram Shaygani ett knallgodt innlegg om nettopp dette, hvor han fokuserer på flere aspekter av samme problemet.

Samtidig som hans innlegg ble lagt ut, satt jeg og skrev om de praktiske barrierene man møter ved en total tildekking og hvordan muslimer flest fordømmer slike heldekkende plagg. La oss for ordens skyld nevne opprinnelsen og bakgrunnen for niqab som er ett heldekkende slør med kun øynene synlig.

Det er fortsatt voldsomme debatter blant islamske lærde om hvorvidt niqab er et krav fra islam eller ikke. Å integrere noen ved å fremmedgjøre dem, fremstår som en nokså risikabel og lite gjennomtenkt idé.

Minst like viktig er det imidlertid å merke seg at et slikt forbud vil kunne føre til at en gruppe kvinner holdes direkte utenfor i det norske samfunn og gjennom dette bli ytterligere bundet til hjemmet og avhengig av sine menn. Selv om antall kvinner som bærer niqab i dag er uvisst, ble det i 2014 anslått av Tenketanken Agenda til å være mellom 50-100 i Norge.

Burka til besvær ABC Nyheter

Et forbud kunne forverre situasjonen for disse kvinnene. All forskning tilsier at utdanning er en viktig nøkkel for kvinners frigjøring og likestilling. På samme måte straffes den som i slik virksomhet nekter en person varer eller tjenester som nevnt på grunn av hans homofile legning, leveform eller orientering. Tilsvarende skal gjelde opplysninger om søkerens eventuelle homofile legning eller homofile samlivsform.

Har vi ikke mer å kjempe for? Koranen understreker også viktigheten av å rådslå og bli enige når det gjelder familieavgjørelser. Ifølge islamsk lov kan ikke kvinner bli tvunget til å gifte seg mot sin vilje.

Nederlandske sosialdemokrater feiret Pride i niqab

Det finnes noen situasjoner der unge kvinner er blitt giftet bort med tvang eller lever under trusler om å bli gift med noen mot sin vilje. De hendelsene som har fått størst oppmerksomhet i media, er når jenta har nektet å følge sine foreldres sosiale og kulturelle mønster og gifte seg innenfor sin egen etniske gruppe. I det norske samfunnet er det en utbredt oppfatning at unge muslimske jenter vanligvis blir giftet bort mot sin vilje. Det har imidlertidig skjedd en forandring i diskusjonen om tvangsekteskap.

På den ene siden står aktivister i den feministiske bevegelsen som krever aksjoner mot tvangsekteskap, og på den andre siden står aktivister blant andregenerasjons innvandrere. De mener at import av ektefeller nok ikke alltid er av det gode, men at slike arrangerte ekteskap heller ikke bestandig er ensbetydende med tvangsgifte. Det kan være vanskelig for nordmenn flest å forstå hvorfor foreldrene skal bry seg med hvem barna skal gifte seg med.

Forklaringen er den at man ser på Norge som et individorganisert samfunn og det muslimske samfunnet som et familieorientert. Muslimer generelt er først og fremst ute etter å styrke familien, og der gjør de gjennom å sørge for at barna gifter seg med ektefeller som de selv kan kommunisere godt med og slik holde familien sammen. Disse voldshandlingene har blitt sett på som spesifikt islamske. Kvinnes rolle som familiens offisielle ansikt utad er viktig i denne sammenhengen.

I de tradisjonelle samfunnene som mange innvandrere kommer fra, har man en forestilling om at kvinners moralske atferd har forbindelse med mannens ære. Det er derfor mannen som sitter igjen med skammen hvis noen av familiens kvinner «ikke oppfører seg ordentlig».

Provokatør uten burka Distriktssenteret

Et sterkt press fra egen gruppe er en viktig grunn til at en far føler seg tvunget til å gjenopprette sin ære ved å ta livet av sin egen datter. Innvandrerjentenes situasjon er ekstra vanskelig med tanke på at de er vant til et mønster der familien er det viktigste referansepunktet.

Ofte og gjerne poengtert gjennom håndsopprekninger blant publikum. Det er morsomt mer på den tankevekkende aha-måten enn på den latterhikstende.

Ekstremismens opphav Gyldendal

Hun forteller vanvittige røverhistorier fra oppveksten i det hun kaller en liten pakistansk kjernefamilie på Holmlia i Oslo: mor, far og sju søsken. At publikum ikke helt tør å le fordi vi ikke helt sikre på at historiene faktisk er oppdiktede, er et tankekors i seg selv. Hadde nikab fungert på en slik måte at kvinner med opprinnelse i islamske flertallssamfunn hadde like stor som eller bedre arbeidsdeltakelse enn sine norske medsøstre hadde hun hatt et poeng.

Har du lest dette? Knekkebrød opprinnelse

Men det har hun ikke.

BURKA OPPRINNELSE Relaterte emner

Når niqab blir ett frihetsplagg har vi feilet 10. Debatten har dessverre tatt en feil vending. Vi må komme oss på rett kurs igjen. I forrige uke hadde Shahram Shaygani ett knallgodt innlegg om nettopp dette, hvor han fokuserer på flere aspekter av samme problemet. Samtidig som hans innlegg ble lagt ut, satt jeg og skrev om de praktiske barrierene man møter ved en total tildekking og hvordan muslimer flest fordømmer slike heldekkende plagg.

Burka Opprinnelse
BURKA OPPRINNELSE Kommentarer:
Redaktør på Burka opprinnelse
Aronsen fra Mo i Rana
jeg liker dele interessante nyheter ærlig talt. Se min andre nyheter. Jeg elsker absolutt kirchliche / kirchliche Aktivitäten.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net