Ampeltomat

  1. Mer om
Ampeltomat

Ampeltomat ForårsaketDe fleste ampeltomater er busker. Det er mange som lurer på hvordan man steller ampeltomat-planter for at de skal buske seg Ampeltomater er busktomater med en mer eller mindre "hengete vekst. Det finnes unntaksvis enkelte ranketomater som egner seg til dyrking i ampler Lettdyrket kirsebærtomat med en deilig søt smak med hengende vekst som passer perfekt i ampler, balkongkasser eller høye krukker. Trives på et varmt og lunt Romello\' er en fin tomatsort som gir god avling av søte, små tomater. Plant 2-3 frø i en stor ampel med næringsrik jord. Passer fint til ampel på balkong Fantastisk riktbærende ampeltomat med små tomater. Passer til stor ampel eller en høy krukke

Det jeg angrer mest på fra de første årene er at jeg baserte meg på kjøpte frø, og bestilte bare mer hos Micke når det var tomt. At han en dag skulle finne på å slutte hadde ikke falt meg inn. Jeg har lært, og i dag høster jeg rutinemessig av alle sorter som jeg dyrker.

Last ned også: Blod hjerne barrieren

Jeg har også byttet til meg, kjøpt fra fjerne himmelstrøk og snublet over en hel del tomater. I fjor sådde jeg 115 sorter, noe overoptimistisk med tanke på at hagen min ikke er veldig stor. Været var som kjent ikke noe videre. Det var egentlig helt supert for tomatutprøvingen min, og en mengde av det jeg dyrket i fjor ble strøket av listene da det ikke egner seg på friland på en kald sommer. Bedre å dyrke det som gror! På denne tiden av året får jeg stadig spørsmål om hva jeg anbefaler av utetomater.

Det er egentlig et vanskelig spørsmål å svare på. Og om det går litt vel lang tid og planta er full av tyver og disse er en halvmeter hver og har blomster og kart, klipp av uansett! Du kan la ett sideskudd vokse opp fra langt nede på planten slik at den får to ranker. Men da må de ledes fra hverandre så de ikke lager skygge for hverandre, og har du den på friland ikke drivhus så kan det hende det blir mer kart på planten enn den greier å bære frem.

Hvordan, hvorfor og når toppe Topping gjøres for at planten ikke skal bli for stor lang. Store planter greier ikke modne tomatene. Når du skal toppe vil avhenge av om du har tomatene i eller utenfor drivhus, og hvor varmt det er der du bor.

En grei tommelfingerregel er å toppe 6-8 uker før du antar temperaturen faller under 5 pluss. Det bugner av stauder, urter, sommerblomster og spesialblomster. Det blir dessuten aktiviteter for barn, både natursti og omvisning i veksthuset. Beskrivelse Planten gir veldig godt meg grønnstripete, avlange plommetomater på 120-180 gram. Smaken er rik, frisk og fyldig. Tomatene er grønne i fruktkjøttet når de er modne GWR - green when ripe.

Sesong 65 dager - MidtsesongVekstform Indeterminate Dwarf. Jeg dyrket min som busk, med flere stammer. Grønt, noe rynkete bladverk. Planten blir rundt 80-120 cm.

I USA sies det å være "an incredible tomato with amazing flavor and flair". BeskrivelsePlettfrie terracotta-fargede tomater med en vekt på mellom 120-200 gram. Rik krydret smak En del sødme også, kombinert med litt syre.

Tomater dag for dag fra frø Hagen gjennom året

Fruktkjøttet er dypere terracotta-farget enn utsiden. Min egen vurdering Beskrivelse Tomatene er avlange, rosa med gule bølge-striper. Vekt er fra 35-80 gram, de fleste ligger på rundt 60 gram.

Disse fruktene har tykke fruktvegger, men er like vel saftige og sprø. Smaken er både syrlig og søt. Enkelte frukter er "doble", slik at de blir hjerteformet. Jeg har holdt disse typene separat i frø-sankingen, slik at det er den rette formen som blir videreformidlet. Holder godt etter høsting. Fine til bruschetta, i salat og s Beskrivelse Planten gir runde små tomater på 30-80 gram. Større enn cocktailtomat, heller en salat-tomat.

Saftige tomater med mye gele. Smaken er mild, med den typiske anthocyanine-smaken på skallet. Planten blir høy og må bindes opp. Min egen vurderingDenne planten gir utrolig godt med runde, fine, bl Beskrivelse Blanke, røde cherrytomater av varierende størrelse. VekstformDeterminate dwarf litt større enn en micro-busk Kan dyrkes i 5 liters potte, men anbefaler 10 liter. Høyde fra 60-100 cm. Min egen vurderingDe fleste tomatene ligger på mellom 10-15 gram.

Ligner veldig på Tiny Tim i utseende, både tomatene og selve planten. Tomatene er sterkt røde og skinnende glatte, med tykke fruktvegger og mindre gele og frø. Smaker ikke fullt så kry BeskrivelseLiten, kompakt busk som leverer meget bra med ganske store, gule cherry tomater på 15-20 gram.

Ampeltomat hundreds thousands tar helt av!

Skal være søt og god. Jeg synes smaken er mer syrlig enn søt, men det kan ha vært tilfeldigheter. VekstformDeterminate micro-dwarf - kompakt micro-busk. Planten blir 25-30 cm. Bør støttes litt med små pinner.

Min egen vurdering Smaken er mild og imponerte ikke hva sødme angår, selv om fruktene ble høstet da jorda var uttørket.

Saftige og sprekk-frie, store c BeskrivelsePlanten produserer store, knall røde, ganske store cherrytomater på 15-25 gram. Min egen vurdering Meget kompakt, liten busktomat med store cherrytomater som har god smak.

Jeg dyrket min i en 4 liters krukke og planten ble rundt 20 cm. Dyrkingsår: 2019Andrina ca. Introdusert for kommersielt salg i 1978. Beskrivelse Knall røde, svakt rillet tomater med varierende størrelse. Veier fra 20-90 gram, de fleste på 40-60 gram. Smaker godt av rød tomat. Sesong60 dager - tidlig midsesongVekstformDeterminate dwarf - kompakt busk.

Planten er kompakt av vekst og blir ca. Min egen vurdering Vanlig, god tomatsmak - bedre enn vanlige løsv Beskrivelse Runde, mellomstore tomater. Mørke brune med grønne skuldre. Søte og krydret i smaken - som er typisk for "sorte" tomater. Min egen vurderingSaftige, gode tomater med fin krydret smak. Jeg dyrket denne sorten pga navnetog tenker at den kan være av norsk BeskrivelsePlanten produserer ganske store tomater.

Jeg har lest at fruktene kan nå en vekt på mellom 500-700 gram. Gode tomater med mye smak. Passe sødme og syre. Sesong60 dager - middels tidligVekstform Determinate - busk.

Planten blir 50-70 cm. Trenger litt støtte pga. Min egen vurdering Gode tomater og overraskende store til en såpass kompakt busk. Mine tomater ble ikke fullt så store som de sies å kunne bli, men mellom 100-300 gram. Fine bifftomater på en busk. Riktbærende sort som produserer gjenn Beskrivelse Store ovale cherrytomater 18-25 gram som er grønne med røde striper og antho-farget skuldre. Fruktkjøttet er grønt når fruktene er modne GWR: Green when ripe.

Min egen vurdering En av årets store overaskelser når det gjelder smak. Virkelig gode tomater - fulle av sødme og krydret smak. BeskrivelseLiten, kompakt busk som gir godt med røde cherrytomater på mellom 10 -18 gram.

Saftig, med fin tomatsmak. Meget kompakt vekst. Grønt rynkete bladverk. Knipes ikkeMin egen vurdering Fin liten micro-busk med saftige.

Ikke så syrlige, og heller ikke så søte, selv om smaken er god. Passer fint som en salat-tomat. Min plante ble 27 cm. BeskrivelseLekker ampel variant som gir mengder av gyllen-gule til oransje cherrytomater som sitter på lange klaser.

Fruktenes vekt er på mellom 15-20 gram. Fin balanse mellom sødme og syre. Egner seg som ampeltomat. Trenger ikke å støttes eller bindes oppMin egen vurderingHvis du vil ha en oransje variant av ampel-tomater, er dette sorten du burde velge.

Jeg synes fargen er lekker - den er mer oransje enn gul og smaken var veldig god! Jeg har hørt at noen sammenligner den m Beskrivelse Denne planten bærer mye frukter i form av orange-røde, runde cherry tomater på 10-15 gram. Tomatene har god, ikke for søt smak. Må ikke forveksles med sorten "Pigmeo" som er en vanlig, større busk. Meget kompakt vekstform, høyde ca. Støttes med pinner. Min egen vurdering Kompakt, liten busk med røde, gode cherrytomater.

Mer syrlige enn søte. Blandet seg inn i rekken av vanlige microbusker med Monetka oversatt fra russisk til engelsk: "Coin"Beskrivelse Sitrongule cherrytomater på liten, kompakt plante.

Har du lest dette? Alex sushi takeaway menu

Kompakt vekst, høyde ca. Knipes ikkeMin egen vurdering Meget kompakt plante som bærer utrolig godt med ganske stor cherry tomater! Smaken er mild, med hverken mye syre eller mye sødme. Beskrivelse Denne lille busken gir røde, runde cherrytomater på 10-20 gram. Smaker vanlig tomat. Mer syre enn sukker. Passer til salater. VekstformDeterminate, micro-dwarf. Mørk grønt, rynkete bladverk.

Kan dyrkes i vanlig blomsterpotte, men minimum 3 liters krukke anbefalesMin egen vurdering Røde cherry tomater som veier mellom 10 og 18 gram. Mer syrlig enn søt, uten å være "sur".

Ampeltomater

Blandet seg inn i mengden av micro-busker med røde cherry tomater, men her kan Sterk smak, men likeveld mild. Bruksområder er i rå tilstand til salater og tilbehør ellers.

Denne har en litt "slankere" fasong enn de røde micro-buskene. Min ble 30 cm høy Knipes ikke! Min egen vurdering Syrlig-søt med bæraktig ettersmak. Disse er best når de er godt modne og tomatene har en glass-a BeskrivelseSorten produserer veldig godt med røde, runde cherrytomater på 12-18 gram, de fleste rundt 15 gram. Smaker av rød tomat og har en del sødme. Kompakt mikro-busk Høyde: 25-30 cm.

De finnes i flere farger og fasonger. Du må også ha en solid krok til å feste ampelen i. De små ampelpottene som følger med blomsten er uansett alt for liten til at planten vil trives og vokse. Så begynner du med den største ampelen. Legg litt grus, småstein eller lecakuler i bunnen, ca 3 cm i høyden.

AMPELTOMAT Relaterte emner

De fleste ampeltomater er busker. Det er mange som lurer på hvordan man steller ampeltomat-planter for at de skal buske seg. De har lett for å vokse seg lange og tynne når de står inne i stuetemperatur med litt for lite dagslys. Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg får ampeltomater til å henge. Første bud er å IKKE støtte planten opp. Gjør du det tidlig, vil det være større sjanse for at den lange grenen knekker av når den skal vokse fritt.

AMPELTOMAT Kommentarer:
Redaktør på Ampeltomat
Sand fra Ålesund
Se min andre innlegg. jeg liker Motocross. jeg er glad i lese tegneserier fritt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net