Gamle Norske Pengesedler

  1. Mer om
Gamle Norske Pengesedler

Gamle Norske Pengesedler UtmerketContent [hide]

Merk: Lokalene for veksling av utgåtte sedler gjenåpnes 23. Slik går du fram for å veksle dine gamle sedler og mynter Norges Bank kan bestemme at sedler og mynter skal settes ut av omløp, jf. Slik går du fram for å veksle dine gamle sedler og mynter kr · 100 kr · 1000 kr · 10kr · 1kr · 200kr · 2kr · 50 kr · 500 kr · Gamle sedler · Historiske sedler · Samlersett utland · Sassanidene · Sedler Peru Norges første seddel ble utgitt i 1695 og gikk under navnet Møhlenseddelen. Norges Bank har ansvaret for å utstede Norges pengesedler Fra 1877, etter etableringen av den skandinaviske myntunion, og frem til i dag, har norske pengesedler omfattet 1000-, 500-, 100- og 50-kronesedler

Norges Bank bekreftet overfor E24 at kampanjen i forbindelse med utgivelsen av de nye sedlene kostet 20 millioner kroner. Slik ser alle de nye sedlene ut.

Sedler fra Norge

Det betyr at de gamle 100- og 200-lappene vil være ugyldige fra og med 30. Den gamle 50-lappen med bilde av forfatter Peter Christen Asbjørnsen ble erstattet av en seddel hvor Utvær fyr i Solund kommune er illustrert.

Istedenfor et portrett av operasangerinne Kirsten Flagstad, prydes 100-lappen nå av et vikingskip, mens 200-lappen har byttet ut forsker og professor Kristian Birkeland med en torsk.

Hva skal vi med kontanter? I dagens samfunn er det mange som omtrent aldri rører kontanter, og i stedet benytter seg av kortbetaling og andre teknologiske løsninger. De gamle sedlene har med andre ord ikke mistet sin verdi selv om de ikke lenger sirkulerer som betalingsmiddel, sier direktør for kontante betalingsmidler i Norges Bank, Leif Veggum.

Et par minimale riper og litt slitasje, og verdien er redusert til en liten brøkdel! Har du mynter og sedler som disse, kan du være sikker på at det er mange som er interessert i å kjøpe!

I april 2010 tok vi med en avdeling mynter og sedler for første gang siden vi på 1980-tallet avholdt et par auksjoner i samarbeid med Oslo Mynthandel AS. Myntavdelingen på auksjonen i 2010 ble så vellykkede at vi så ingen grunn til ikke å følge opp suksessen. I tillegg til en betydelig omsetning av mynter og sedler på auksjonene siden 2011, har vi også formidlet salg for store beløp. I januar formidlet vi salg av en samling amerikanske mynter som innbrakte 3,6 mill.

Tusenlappen var den siste i rekken. Du kan bli nektet å betale med dem om under ei uke.

SJELDENE SEDLER

Han er kjent for norske folkeeventyr. Nå er det snart ett år siden de nye 100- og 200-kronesedlene ble satt i sirkulasjon. Norges Bank anbefaler at du bruker dine gamle sedler eller setter dem inn på bankkonto før 30. De gamle 1000-lappene går ut på dato 14.

GAMLE NORSKE PENGESEDLER Relaterte emner

Haakon 7 type IIIA kun i 1951. Lisens: Begrenset gjenbruk Artikkelstart Penger er alminnelig godtatte betalingsmidler. I Norge er pengesedler som er utstedt av sentralbanken Norges Bank frigjørende betalingsmidler for et hvilket som helst beløp. Norges Bank har siden opprettelsen i 1816 hatt enerett på å utstede pengesedler i Norge. Skillemynt er frigjøringende betalingsmiddel for mindre beløp.

GAMLE NORSKE PENGESEDLER Kommentarer:
Rapportert den Gamle norske pengesedler
Rønningen fra Molde
Siste nytt: min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Rugby unter amerikanischer Flagge. Jeg nyter lese bøker slapt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net