Bilsalg Svindel

  1. Mer om
Bilsalg Svindel

Bilsalg Svindel utfordring



Advarsel: Så raskt kan du blir lurt ved bilsalg. Flere lar seg lure av bedragere. Og mange av svindlene relateres til salg av bruktbiler Gunhild (49) og Svein Arild Josvanger (59) skulle selge bilen. De så svindleren overføre 190.000 kroner. Men inn på kontoen kom bare 50 øre Politiet advarer mot ny svindelmetode: Liv skulle selge bilen, men noe skurret. Liv Dagrun Ørsleie og bilen hennes Avdekker svindel rundt bilsalg Statens vegvesen vil gå til kamp mot det de karakteriserer som svindel rundt kjøp og salg av biler Slik unngår du SMS-svindel på FINN motor ved at privatpersoner som har lagt ut en bil til salgs blir kontaktet av svindlere og forsøkt lurt

De hadde kjøpt den ut fra leasing-avtalen for 161.

Det gikk ikke smertefritt. De møtte en som ønsket å kjøpe bilen på Harebakken utenfor Arendal. De møttes og kjøperen fikk prøvekjøre bilen.

Misfornøyd med bilkjøp?

Anbefales Pia - 21 Sliten bil men god å kjøre. Så ble egentlig ganske dyr.

Eivind Alfred - 20 Bilen fungerte godt, og var billig i drift. Erland Theodor - 20 Grei bil til god pris. I slike saker vil man også møte på hvitvaskingsreglenes forbud mot å gjennomføre transaksjoner og utbetalinger.

Arne Lyslo Kristiansen - Det kan fremkomme opplysninger som gjør at lånesaken aldri skulle vært innvilget, eventuelt at det foreligger opplysninger om mulig bedrageri eller andre straffbare forhold.

Vær bevisst på forskjellen på ulike betalingsmetoder.

Blir vi svindlet når vi kjøper bruktbiler? Oftere enn mange tror

Mange svindlere bruker også kontanter, og kunder har opplevd at både bil og penger har forsvunnet, forteller Reite. Men det er ikke bare selgere som kan bli lurt.

Et eksempel på risiko for kjøper er at du uten å være klar over det kjøper en bil som er belånt. Se eksempelbilde nedenfor: Klikker man seg inn på linken i denne SMS-en blir man bedt om å fylle ut informasjon som trengs for å opprette en digital kjøpekontrakten.

Finansiering: Bilforhandler utsatt for svindelforsøk

Deretter blir man bedt om å sende den utfylte kontrakten til en epostadresse. Har du mottatt en slik SMS anbefaler vi at du sletter den. Har du besvart henvendelsen på noe vis, ber vi deg kontakte sikkerhet finn. Viktig info: Swiftcourt leverer en tjeneste for FINN med opprettelse av digital kjøpekontrakt og betalingsløsning, men vi ser at svindlere i enkelte tilfeller benytter seg av dette som et ledd i et svindelforsøk.

Drammens Tidende

Om bilen blir levert inn hos en forhandler kan hele prosessen gjennomføres digitalt, og det er ikke lenger nødvendig å levere inn del 2 av vognkortet. Det er også mulig å bruke en digital salgsmelding, noe som forenkler salgsprosessen. Men det er fortsatt veldig mange papirsalgsmeldinger som benyttes, faktisk 400. Jon Molnes, avdelingsdirektør for krimenheten i Statens vegvesen, står på en scene i Arendal og forteller om utbredt svindel i bilindustrien under sesjonen Ikke bli bilsvindlet.

Særlig vanlig er det å jukse med bruktbiler. Det er like enkelt som å slå på telefonen din.

Bil blei brukt i svindelforsøk: Eg blei heilt paff

Det finnes billig og tilgjengelig teknologi som kan gjøre dette. I hver tredje bil som selges brukt i Tyskland er det jukset med kilometerne, ifølge tyske myndigheter. Det finnes imidlertid ingen dings som enkelt kan avsløre kilometer-juks.

Din tyveriforsikring dekker kanskje ikke tap eller skader om du frivillig har overlevert nøklene. Skriv en kjøpsavtale, der alt som dere blir enige om skal tas med.

Har du lest dette? Maxulin svindel

Vær ekstra nøye med kjente feil og hvilket utstyr som følger med. Å endre eieropplysningene er ikke det samme som å ha ført over eierskapet.

BILSALG SVINDEL Relaterte emner

Utover i 2016, 2017 og 2018 begikk den 44 år gamle bruktbilselgeren ytterligere 16 grove underslag mot egen arbeidsgiver, ifølge tiltalen. I stedet for å overføre oppgjør for bilsalg til arbeidsgiveren og i ett tilfelle til et leasingselskap, gikk pengene enten til ham selv, kona eller til andre personer, mener aktoratet. Til sammen underslo han beløp for 4,1 millioner kroner, i tillegg til at han rett og slett overtok to biler, ifølge tiltalen. Lurte forretningsmann Den tidligere bilselgeren står også tiltalt for åtte grove bedragerier for totalt 4,4 millioner kroner. Disse bedrageriene skal ha rammet både kunder og banker.

BILSALG SVINDEL Kommentarer:
Forfatter på Bilsalg svindel
Dale fra Molde
jeg liker lese om Norge eventyrlig. Siste nytt: min andre nyheter. jeg liker Arimaa.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net