Nils Kristian Nordhus

  1. Mer om
Nils Kristian Nordhus

Nils Kristian Nordhus ForbedringNils Christian Nordhus er en norsk advokat med møterett for Høyesterett. Han er nevø av Alf Magnus Nordhus og sønn av Gunnar Nordhus. Nordhus har medvirket i TV 2-serien Forsvarsadvokatene, i TV3-serien Den jævla naboen, og i Nils Christian Nordhus (født 15. september 1981 i Bergen) er en norsk advokat med møterett for Høyesterett. Han er nevø av Alf Magnus Nordhus og sønn av Nils Christian arbeider hovedsakelig som forsvarer, og tar alle straffesakstyper i Norge. Foruten prosedyre som fag, er Nils Christians hovedinteresse saker Nils Christian Nordhus er ikke i tvil om at saken med den terrortiltalte IS-kvinnen som denne uken møter i Oslo tingrett er hans aller Bergens Tidende): Gunnar Nordhus er død, 70 år gammel, bekrefter hans sønn Nils Christian Nordhus overfor VG. Nordhus var mest kjent for

Han tok betenkningstid på ankespørsmålet. Han sa at han likevel ikke vil be om varetektsfengsling av kvinnen fram til en eventuell ankesak.

Muliggjorde jihad Tiltalen — og det faktum retten har lagt til grunn for domfellelsen — er for det meste basert på opplysninger hun selv har gitt politiet i avhør, og hun benekter ikke det vesentligste i gjerningsbeskrivelsen.

Likevel har hun hele veien nektet straffskyld, først og fremst fordi hun etter eget utsagn ikke hadde noen mulighet til å komme seg ut av de IS-kontrollerte områdene i Syria i årene fra 2013 til 2019.

Retten har basert seg avgjørende grad på forklaringen professor Brynjar Lia i Midtøsten-kunnskap ved Universitetet i Oslo ga som sakkyndig om kvinners rolle i IS-kalifatet. Dersom EMD kommer til at det foreligger brudd på en rettighet i EMK, plikter statene å avslutte krenkelsen og å reparere følgene av den så langt som mulig. Dette kan innebære at en sak Høyesterett har avgjort i strid med konvensjonen må gjenåpnes, slik at det eventuelt kan treffes ny avgjørelse i samsvar med konvensjonen.

Nedenfor finner du flere avgjørelser. Kledd i hvit skjorte og svarte bukser, svarte kvinnen lavmælt og forsiktig på rettens spørsmål om personalia og straffskyld. Da aktor holdt sitt innledningsforedrag, satt hun rolig og fulgte med, og kommuniserte kort med sine forsvarer noen få ganger.

Nils Christian Nordhus Wikipedia

Kvinnen svarte benektende på spørsmål om hun erkjenner skyld etter tiltalen om deltakelse i terrororganisasjon. Selv om den 30 år gamle kvinnen nekter straffskyld, bestrider hun ikke det vesentligste av faktum som tiltalen bygger på. Gjennom sine nesten seks år i Syria, var hun gift med tre fremmedkrigere og fikk barn med to av dem.

Først da IS i stor grad var slått tilbake, ble hun brakt til den beryktede al-Hol-leiren av kurdiske styrker. Gjennom sine nesten seks år i Syria, var hun gift med tre fremmedkrigere og fikk barn med to av dem.

Først da IS i stor grad var slått tilbake, ble hun brakt til den beryktede al-Hol-leiren av kurdiske styrker. Der oppholdt hun seg ti måneder, før hun ble hentet hjem til Norge av norske myndigheter. Dernest vil tiltaltes forsvarer, advokat Nils Christian Nordhus, anføre at hun ikke kan dømmes fordi hun ikke hadde noe valg — hun ble holdt Syria av sine ektemenn med tvang.

I 2013 var ikke IS kjent som en av verdenshistoriens mest brutale terrorogrupper, slik vi kjenner organisasjonen i dag.

Vil ikke hente IS

Under rettssaken har det blitt lagt frem dokumentasjon som viser at den tiltalte kvinnen hadde samtaler med Vasquez der han fortalte om brutale krigshandlinger og halshugginger, før hun reiste til Syria. Kvinnen avfeide ikke Vasquez, men fniste og ga uttrykk for at hun skulle ønske hun kunne være der med ham. Under rettssaken har hun erkjent at hun hadde et radikalt tankesett da hun reiste i 2013. Handlingene i tiltalen har blitt utført da hun var et offer for menneskehandel, og da kan hun ikke og skal hun ikke dømmes for de, sier forsvarer Magnus André Nordhus.

Forsvareren til den IS

Den tiltalte kvinnen har i hele sitt opphold i Syria utført husarbeid, laget mat, og oppdratt barn. Påtalemyndigheten mener hun med dette har muliggjort at hennes ektefeller kunne utføre terrorhandlinger, og har vist til eksperter som mener at kvinner hadde en viktig rolle i å tilrettelegge for at fremmedkrigere kunne gjennomføre krigshandlinger.

Man skal ikke straffe det med noe som helst, sier Nordhus.

Forsvaret viser til FNs menneskerettgihetskonvensjoner og deres menneskehandelprotokoll. De bruker onsdagen til å gå nøye igjennom vilkårene som skal til for at FN vurdere et person som et offer for menneskehandel.

NILS KRISTIAN NORDHUS Relaterte emner

Redd Barna mener disse kvinnenes barn har rett på bistand fra norske myndigheter, og at barna kan ha krav på hjelp selv dersom mødrene ikke har bedt UD om såkalt «konsulær bistand». Vi ønsker å kartlegge det juridiske ansvaret som norske myndigheter har overfor disse barna, sier direktør for politikk og kommunikasjon i Redd Barna, Gunvor Knag Fylkesnes, til VG. Vi mener at både barnevernsloven og lov om utenrikstjenesten bør være tydeligere på hvilket ansvar norske myndigheter har for disse barna, fortsetter hun. Nordhus påberoper seg på begges vegne en humanitær motivasjonsfaktor: Vi har påtatt oss oppdraget fra Redd Barna med utgangspunkt i hensynet til barna. Arbeidet mitt med den forrige saken ga meg innblikk i hvor ille forholdene er i al-Hol. Ingen barn bør vokse opp under slike forhold, så vi er veldig glad for å kunne bistå, sier Nordhus. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sa i et nylig intervju med VG at UD ikke kan hente barn fra Syria uten foreldrenes tillatelse, men oppfordret slektninger i Norge til å ta kontakt med departementet for å få deres respektive saker vurdert.

Nils Kristian Nordhus
NILS KRISTIAN NORDHUS Kommentarer:
Rapportert den Nils kristian nordhus
Wilhelmsen fra Sørum
Les også min andre nyheter. jeg liker Boli Khela. jeg liker utforske norske bøker dyster.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net