Brulidine Krem

  1. Mer om
Brulidine Krem

Brulidine Krem UovertruffenBrulidine krem brukes som desinfiserende sårkrem ved eksem som er smittet med bakterier, seboreisk eksem (en betennelsesaktig eksem med tørr, fuktig eller Følg alltid legens forskrivning som er angitt på apoteketiketten. Virkestoffet i Brulidine krem er dibrompropamidinisetionat som er et bakteriedrepende middel Mikrobielt eksem, seboreisk eksem. Desinfiserende sårkrem for overflatiske hudinfeksjoner, sår, kutt. Appliseres 2-3 ganger daglig, ev Brulidine Krem 0,15 % er et reseptfritt legemiddel. Du kan bestille legemiddelet hjem på døren eller velge klikk&hent til ditt nærmeste Vitusapotek Velegnet til behandling av infeksjoner i ømfintlige områder. Brukes ved eksem som er infisert med bakterier eller ved seboreisk eksem (en betennelsesaktig eksem

Immunologisk betingede sår, først og fremst vaskulitt og pyoderma gangrenosum, er sjeldent, men kan oppstå i normal hud eller i allerede eksisterende sår. Biopsi med immunfluorescensundersøkelse kan styrke diagnosen, men er ikke alltid diagnostisk. Ulcererende hudkreft har ofte et langtrukkent forløp.

Diagnosen stilles ved biopsi. Uvanlige sår kan sjeldne ganger være artefakter og diagnosen er vanskelig å stille. Allergi mot lokalbehandling kan være årsaken til at sår ikke tilheler på vanlig måte eller øker i omfang. Ved kontaktallergi vil det i relasjon til ulcerasjonen være et kløende eksematøst utslett.

Et akutt eksem bærer preg av hissig erytem, papulovesikler, væsking og kløe. Allergisk og irritativt kontakteksem er hyppige årsaker til akutt eksem. Atopisk eksem kan ha akutte eksaserbasjoner, spesielt ved superinfeksjon. Andre differensialdiagnoser er fototoksiske eller fotoallergiske reaksjoner. Angioødem med hovne øyelokk og tidlig herpes zoster kan likne eksem. Erysipelas er også erytematøs, akutt og smertefull, men pasienten er syk med feber og forhøyede infeksjonsvariabler.

I tillegg til ulcerasjonene hadde denne pasienten et hissig eksem som gjorde at man ved Hudpoliklinikken relativt tidlig mistenkte kontaktallergisk dermatitt som den mest sannsynlige diagnose. Den tentative diagnosen ble styrket ved negative infeksjonsprøver og pasientens gode allmenntilstand.

Dibrompropamidin, innholdsstoffet i Brulidine-krem, ble mistenkt som utløsende agens. Preparatet var brukt hyppig over lengre tid, det hadde vært lite annen lokalbehandling. Det viktigste ledd i behandlingen av allergisk kontakteksem er å eliminere allergenet.

For å få hurtig bedring vil man ofte behandle med lokale eller systemiske kortikosteroider. Pasienten ble bedt om å seponere dibrompropamidin. Siden hun hadde uttalt og utbredt utslett valgte man å behandle med prednisolontabletter i ti dager. Bruk ikke Brulidine hvis du er allergisk mot noen av innholdsstoffene eller ved kontaktallergi mot parahydroksybenzoatderivater, bromømfi Produktinformasjon Brulidine salve er en desinfiserende sårkrem som kan brukes ved eksem som er smittet med bakterier overflatiske hudinfeksjoner forårsaket av sår eller kutt.

Brulidine salve kan brukes av voksne og barn. Behandlingstid er 7—10 dager uavhengig av type. Ved behandlingssvikt, bytt til en av de andre antibiotikatypene og utvid kuren til 14 dager.

Ikke bruk høye hæler når du lager smultringer

Informasjon og smitteforebyggende tiltak. Pasienten må ta ny kontakt med lege ved manglende bedring etter 4 døgn. Det er viktig å hindre spredning. Dekk til lesjonene med tørre kompresser. Ha god håndhygiene, klipp neglene korte og ikke bruk felles såpe, håndkle eller sengetøy.

Pasienter som i jobbsammenheng er i kontakt med næringsmidler, bør sykmeldes. Barn kan gå i barnehage hvis lesjonene er små, få og godt tildekket. Barnet bør få være med på flest mulig vanlige aktiviteter sammen med andre barn, men det må tilrettelegges for smøring med fuktighetskrem før og etter aktiviteter.

Har du lest dette? Beste rynkekrem 2015

Sol og saltvann Sol og saltvann bedrer eksemet hos de fleste. Personer som har eksem kan oppleve bedring etter opphold på et varmt og solrikt sted med mulighet for bad i saltvann. Barn og ungdom med atopisk eksem har mulighet til å søke på behandlingstur via Statens Behandlingsreiser til utlandet. Solkrem med høy faktor som beskytter mot både UVA- og UVB stråler bør brukes fra tidlig om våren, fordi solbrenthet øker kløe og forverrer eksemet.

Smør ofte og beskytt huden med lette klær, dekk til hodebunnen og ta pauser fra solen midt på dagen.

Kortison inaktiveres av solen. Solen kan erstatte Elidel og Protopic, men ved behov kan både disse kremene og kortison påføres om kvelden etter soling. Vinter og kulde Fuktighetskremer må også brukes om vinteren. Den beskytter huden mot irritasjon og uttørring, men ikke mot frostskader.

Smør gjerne med fet fuktighetskrem i god tid før du skal ut i kulden. Varme klær som ikke irriterer eller klør gir best beskyttelse mot kulde. Behandling av eksem Målet med eksembehandling er å lindre symptomer som tørr hud, kløe og infeksjoner.

Behandlingen må følge eksemets svingninger, og vil i perioder kreve opptrapping til mer intensiv behandling. Ved forverring i eksemet er det derfor viktig med rask og effektiv behandling. Når eksemet har roet seg, kan tilbakefall forebygges gjennom systematisk smøring og ved å unngå forverrende faktorer.

Kunnskap om å leve med eksem og opplæring i smøreteknikk er av vesentlig betydning for at behandlingen skal bli vellykket, og for at den som har sykdommen skal få best mulig livskvalitet. Undervisning bør gis til den som har sykdommen, foreldre og andre nære omsorgspersoner.

Be legen din henvise deg til eksemskole. Skole og barnehage bør også orienteres. Behandlingsråd i denne brosjyren er basert på vitenskapelig dokumenterte behandlingsprinsipper. Ulike fuktighetskremer har ulikt fettinnhold.

Brulidine krem Oslo Hudlegesenter

Jo tørrere hud, desto fetere krem bør brukes. Eventuelt kan man benytte kremer med havreekstrakt eller karbamid som binder hudens egen fuktighet. De kan svi litt, men det er helt ufarlig. Valg av kremtype er ofte basert på erfaring.

Eksembehandling

Benytt gjerne godt dokumenterte kremer fra apoteket. Spør etter prøvetube. De dyreste kremene er ikke nødvendigvis de beste. Bruk produkter uten parfyme. Smøring morgen og kveld kan være tilstrekkelig, men ved svært tørr hud med mye kløe er hyppigere smøring nødvendig. Ved tørr hud kan oljebad 2-4 ganger i uken være et godt supplement. Tilsett 0,5 dl olje i et stort badekar fylt med vann som holder en temperatur på ca. Større barn og voksne bader i 15-20 minutter, mens det holder med 10 minutter for spedbarn og mindre barn.

Ved dusjing kan dusjolje eller fuktighetskrem benyttes i stedet for såpe. Oljebad bør unngås hvis huden er infisert eller barnet har feber. Rød, hissig hud Ved røde, kløende eksemflekker er kortisonkrem oftest førstevalget. Kortisonpreparater deles inn i fire grupper, der gruppe 1 er mildest. Noen av kremene er tilsatt antimikrobielle stoffer mot sopp og bakterier.

Se dette: Ibux krem

Gruppe 1-kremer kan påføres 1-2 ganger daglig på det mildeste eksemet. Ved ytterligere bedring kan man gå over til en mildere krem, for deretter å trappe ned behandlingen til hver 2. Er huden blitt hel, skal man fortsette å smøre 1-2 ganger per uke i minst 2-4 uker for å sikre et best mulig resultat.

Det anbefales rikelig med fuktighetskrem morgen og kveld, samt etter dusj eller bad, også i perioder med hel, eksemfri hud. Smør inn kortisonkremen 1-2 ganger per dag følg legens råd på aktivt utslett slik at den trekker godt inn, og etter ca. Hvis huden trenger det, smøres ny fuktighetskrem en gang til i løpet av dagen — da frigjøres det «gamle» kortisonet på nytt uten at en smører ny kortison. Bruk av kortisonkremer er trygt hvis man bruker riktig preparat på riktig sted med riktig tidsintervall.

Når man har fått kontroll over kløen er pauser uten kortisonkrem nødvendig for å unngå bivirkninger i huden. Oklusjonsbehandling: Tildekking av hud med plast eller spesialplaster for å forsterke kortisoneffekten. Behandlingen må kun benyttes på små og avgrensede eksemområder der tilhelingsprosessen er vanskelig på grunn av stadig kloring og skorper.

Hårsekkbetennelse (follikulitt)

Konferer med behandlende lege. I ansiktet, spesielt hos barn, brukes i første rekke de mildeste kortikosteroidene, hydrokortison. Ellers på kroppen brukes ofte middels sterke kortisonsalver eller -kremer. Mange er bekymret for skadelige effekter av kortison. Hos barn og ungdom er det imidlertid vist at bivirkninger i huden raskt forsvinner når kortisonkuren avsluttes.

Hårsekkbetennelse (follikulitt)

Dersom oppskriften følges, er det minimal risiko for bivirkninger. Derimot er det både skadelig og plagsomt å gå med kroniske eksemforandringer i huden. Tips om bruk Kortisonkremer eller -salver kan brukes som en kort kur over 1-3 uker, eventuelt gjentatte kurer med jevne mellomrom. Ofte gis en middels sterk kortisonkrem i 1-2 uker først, og deretter trappes ned med en svakere krem over 1-3 uker.

BRULIDINE KREM Relaterte emner

Kvalitetssjekk På NHI. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok NEL og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Alt journalistisk arbeid blir gjennomgått av en av NELs medisinske redaktører. Alle artikler er publisert med dato — enten for opprettelse av dokumentet eller revidert dato. Nyhetsartikler og intervju som er eldre enn to år, er merket med dette. Vi fjerner ikke arkiverte nyhetsartikler, fordi vi mener at de har en historisk verdi. Lukk Hva er kortison?

Brulidine Krem
BRULIDINE KREM Kommentarer:
Forfatter om Brulidine krem
Kvalvik fra Steinkjer
Siste nytt: min andre nyheter. Jeg trives Pferdeball. jeg liker rapporterer norske nyheter tvilsomt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net