Brunsnegle Frost

  1. Mer om
Brunsnegle Frost

Brunsnegle Frost PåliteligSneglene er så myke og tøyelige at de nesten alltid klarer å klemme seg ned til et frostfritt sted, sier Fløistad og legger til: – Spesielt Kulda i vinter har neppe drept særlig mange snegler, den pleier ikke det. Sneglene er flinke til å finne frostfrie hulrom å overvintre i, de Barfrost har tatt knekken på brunsneglene. Landets fremste snegleforskere mener at barfrost i vinter er årsak til at det er blitt langt Ny forskning viser at brunsneglen tåler kalde vintre og overlever i minusgrader Invaderes hagen din av brunsnegler? Brunsneglene invaderer hagene og spiser seg gjennom sommerblomster, stauder, bær og grønnsaker

Foto: Erling Fløistad Han anbefaler å plukke fire kvelder på rad med lykt. Etter fire kvelder er man sannsynligvis kvitt de fleste sneglene for et par måneder, erfarer han.

I relasjon: Se frost på nett

For privatpersoner er det midler med jernfosfat eller nematoder som fås kjøpt. Poenget er å få sneglene til å spise midlene så de blir forgiftet. En sneglefelle kan lages av en plastboks, for eksempel en isboks, og rør på 16 mm i diameter.

Frosten dreper sneglene

Ingen sneglemidler løser problemet alene. Hvordan beskytter man plantene mot brunsnegler? De liker absolutt ikke bringebær, bjørnebær, rododendron og roser. Vi ser også at det er lite skade på pelargonia, sier eksperten. De tåler kuldegrader uforskammet godt.

Når vinteren kommer slipper de seg ned og overvintrer blant gress og kvist på bakken.

Slik blir du kvitt brunsneglene

De tåler minst 20 minusgrader, sier Fløistad. Rydd derfor bort planker og råttent tremateriale fra bed og andre steder. Vurdér kompostbeholder En åpen komposthaug gir gode forhold for brunsnegler. En løsning for å unngå dette kan være å gå til innkjøp av en lukket kompostbeholder der sneglene ikke kommer inn.

Har du en åpen komposthaug, bør denne ligge lengst mulig vekk fra blomsterbed og grønnsakshage.

Forglemmegeisøster Morse'

Døde snegler kan graves ned i komposten, men ikke la dem ligge åpent. Brunsnegler blir nemlig tiltrukket av lukten av sine døde «kamerater». Lag sneglebarrièrer Man kan lage barrièrer av blant annet kaffegrut, sagmugg, kalk, aske fra peisen eller grovt salt, for å hindre at sneglene kommer inn i hagen.

Men det viste seg vanskelig å konvertere billens appetitt til penger. Appetitten var for omfattende. Så det er vanskelig å drive med oppdrett av den, sier Hatteland. Noen blir styrt av temperatur, noen av lys og enkelte påvirkes av begge deler.

For eksempel kaster trær og busker bladene og går i hvile når temperaturen synker og dagene blir kortere om høsten. Får ikke isolasjon av snø: Manglende snø gir barfrost.

Mange av plantene våre er avhengig av snø som et isolerende snølag. Det har det ikke vært på Østlandet så langt i år, for eksempel.

Næringsfattig jord: Flere steder har hatt nedbørsrekord. Det kan også gi plantene problemer. Når jorden ikke klarer å ta unna vannet, renner vannet på overflaten og fjerner løspartikler og næring.

Resultatet er erosjon og næringstap fra jorden. Når næringen vaskes ut i bekker og vassdrag, vil den gi gjengroing og algeoppblomstring.

BRUNSNEGLE FROST Relaterte emner

Inne i det lille drivhuset hans står krukkene på rekke og rad med små grønne spirer. Deler sneglen i to I månedsskiftet mellom mars og april er brunsneglen på full innmarsj i norske hager. Jeg har diverse redskaper, så jeg deler dem bare i to, forteller Skjæveland. Det slimete irritasjonsmomentet har vist seg å være langt mer hardfør enn først antatt. Den langvarige vinteren med mye kulde har lite å si for bestanden av brunsnegl, forteller forsker ved Universitetet i Bergen UiB, Bjørn Arild Hatteland. Gjemmer seg bort Nå viser ny forskning fra UiB at brunsneglen overlever temperaturer ned i null grader, ved å legge seg i dvale i vegetasjonen. Selv om vi måler minus åtte grader, så har de kanskje en minusgrad der.

Brunsnegle Frost
BRUNSNEGLE FROST Kommentarer:
Rapportert den Brunsnegle frost
Møller fra Namsos
Jeg nyter lese bøker motbydelig. Bla gjennom min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Rucksack.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net