Bmw I3 Kwh 100 Km

  1. Mer om
Bmw I3 Kwh 100 Km

Bmw I3 Kwh 100 Km KonseptueltSkal ha WLTP-forbruk på 15,5 kWt Underveis har i3, via oppgraderingen til brutto 33 kWh sommeren 2016 (1.245 Topphastighet (km/t):150 / 160; Akselerasjon 0-100 km/t (sekunder Alltid klar for nye veier. Med stil og trendgivende design for elektrisk kjøreglede. BMW i3 (120 Ah): Strømforbruk i kWh /100 km (ved blandet kjøring mest solgte elbilen i Norge noen gang. til ca 18,5 kWh/100 km - men dette gikk en god del ned under vår langkjøring BMW i3 22 kWh har fått samlescore 68/100, basert på 9 tester. Sammenlign elbiler og se hvilke som er best Oppgitt rekkevidde (NEDC / EPA): 190 / 130 km

Test: BMW i3 22 kWh

I løpet av 13 km, og 20 minutter hadde vi kjørt ned den bratteste delen av ruta, og ladet bilen fra 66 prosent til 78 prosent. Vi dyttet 4 kWh med energi inn på 20 minutter, som gir en ladefart på 12 kW. Det betyr at vi mistet under 30 prosent energi av regenereringen, men imponerer allikevel. Av de 10 kronene jeg brukte i strøm for å komme opp, så fikk jeg fire kroner tilbake den bratte veien ned, men mistet to kroner igjen på det flate stykket mot Lom.

Vårt regnestykke viser at man med en elbil kan høste over 70 prosent av energien vi har brukt, for å sette bilen i bevegelse, for å stoppe den. Det betyr at en bil ikke trenger tilført energi for å opprettholde en fart, og det ikke er noen luft, eller rullemotstand.

Om luftmotstanden og rullemotstanden var borte, så vil ikke en bil trenge energi for å kjøre rett frem i konstant hastighet. Skinn og tre sier det er en BMW, en premiumbil. Komposittmaterialene derimot, minner deg på at du sitter i noe som ikke gir fra seg et eneste gram CO2 eller NOx — hvor det er en god idé å spare på ressursene, altså ikke kjøre full gass.

Med omfattende justeringsmuligheter for førersetet og voldsom teleskop på rattstammen, finner jeg perfekt kjørestilling selv om det jeg sitter i noe som på mange måter minner om en flerbruksbil i utformingen.

BMW iX3 med god rekkevidde

Uten noen i baksetet kan jeg slippe meg godt bakover og ta med rattet. Det gjør at jeg føler jeg sitter i bilen og ikke på den. Faren var jo overhengende med tanke på utseendet. Når du kommer rett fra nye BMW 3-serie, som jeg gjorde denne gangen, hvor siste generasjon BMW-interiør er på plass, føles enkelte betjeningsorganer i i3en antydningsvis gamle.

Har du lest dette? 1000 lapp gammel

Men jeg tenker ikke så mye over det etter en dag eller to — resten er jo så moderne i stilen. Baksetet i denne bilen er som du sikkert allerede er klar over, langt bedre enn utsidens beskjedne mål antyder. Her kommer flerbruksbil-proporsjonene til sin rett.

Test: BMW i3 Ah ()

Om de foran lar være å sløse med egen plass, kan voksne sitte bak. Den var veldig spesiell. Siden den gangen har i3 blitt en helt naturlig del av den norske bilparken. Dette er nemlig blitt Norges 3. Den spesielle bilen har blitt nærmest definisjonen på vanlig. Dobler batteriet Bilen som vi har vært ute med denne gangen er fundamentalt lik den som ble vist frem for seks år siden - med én veldig viktig oppdatering: For andre gang har BMW forbedret batteriteknologien i bilens batteripakke.

Første batteriutgave: 60 Ah - 18,8 kWh netto kapasitet Andre batteriutgave: 94 Ah - 27,2 kWh netto kapasitet Nyeste batteriutgave: 120 Ah - 37,9 kWh netto kapasitet Den fysiske størrelsen på batteripakken er uendret selv om kapasiteten er doblet siden lansering. Lader ganske raskt For å lade opp til nye fremstøt i trafikken vil det være mulig å benytte opp til 200 kW effekt.

Koblet på en hurtiglader vil det ifølge produsenten være mulig å øke kapasiteten fra 10 til 80 prosent på 40 minutter, mens 10 minutter skal kunne gi 120 kilometer rekkevidde. For den som monterer boks i garasjen vil det ta 11 timer å fullade batteriet fra tomt med 11 kW spenning.

Hvis vi i tillegg gjør disse ladepunktene smarte kan mange biler kobles til og dele en relativt begrenset tilførsel. Etter hvert som noen biler blir fulladet vil ladefarten øke for de som trenger mye lading.

Selv om det vi fant AC ladestasjoner som vi gjerne skulle koble oss til over natten så hente det at idiotisk merking stakk kjepper i hjulene for oss. For eksempel i Steinkjer var kommunens ladestasjoner merket med maks 3 timer, dermed var ingen av ladestasjonene i bruk og kommunen tapte inntekter samtidig som det var stor trafikk og tendenser til kø på byens hurtigladestasjoner.

Jeg betaler gjerne godt for strømmen hvis jeg kan bare kan koble meg til slike ladepunkt for å slipper å tenke noe mer på lading, og heller kose meg med god mat og et glass rødvin.

Det er ikke bare ved overnattingssteder vi trenger slike lademuligheter, men også ved andre destinasjon hvor vi oppholder oss en viss tid.

Det kan være attraksjoner, parkeringsplasser for fotturer, ferjeleier og så videre. Vi kan også se for at disse ladeløsningen er mobile og plasserer ut når det er behov for så å flyttes. NAF prøver ut en slik løsning nå i sommer og jeg testet den raskt på Fredvang i Lofoten.

Du kan lese mer om NAFs ladehenger. Dette er ikke første gang jeg kjører til Nord-Norge med en elbil. Første gang var i 2014 med en Tesla S85. Deler av panelene ser ut som nålefilt, de kjennes litt slik ut også bare litt mykere - det er for øvrig laget hampmateriale. Det gir er en helt annen fingertuppfølelse enn normalt i førermiljøet i BMW. Det er mye luft og stedvis åpent. Men det er også godt med oppbevaringsrom, to koppholdere. Bak rattet sitter «giret», det vil se en bryter som du vrir i drive, revers, nøytral og park.

Topp 10 mest effektive elbiler Tibber Magazine

Du kan velge kjøreprogram. Det mest økonomiske slår til og med av klimaanlegget for å bruke minst mulig strøm. Bilen er konstruert for «Facebook-generasjonen», og alle bilene er utstyrt med SIM-kort og er såkalt «connected». Det innebærer for eksempel at kartene i navigasjonen er linket opp til realtidsdata for ladestasjoner.

Du får beskjed om det skulle være ladekø.

BMW I3 KWH 100 KM Relaterte emner

Men BMW har vært flinke med batteriutviklingen og kanskje aller viktigst: De kan levere elbil omtrent med det samme. Foto: Terje Bjørnsen Selv om BMW i3 verken har endret seg mye eller blitt større, har batterikapasiteten nesten doblet seg siden debuten i 2013. Da hadde i3 60 Ah en brutto batterikapasitet på 22,6 kWh. I 2016 fikk i3 94 Ah 33 kWh, mens den nye 2019-modellen i3 120 Ah kan skilte med 42,2 kWh. Les også: Nye ladbare VW Passat med lenger rekkevidde Alt dette har skjedd uten at de ytre dimensjonene på batteripakken er forandret.

BMW I3 KWH 100 KM Kommentarer:
Redaktør på Bmw i3 kwh 100 km
Rygh fra Moss
jeg elsker studere dokumenter snart. Se min andre nyheter. jeg liker Grasstrack.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net