Gravid Etter Medisinsk Abort

  1. Mer om
Gravid Etter Medisinsk Abort

Gravid Etter Medisinsk Abort BestselgerDet skal ikke være et problem å bli gravid etter hverken spontanabort eller medisinsk abort, ifølge ekspertene. Du kan prøve å bli gravid Medikamentell abort gjennomføres i økende grad hjemme. På selve abortdagen er det normalt å ha en del smerter. Etter aborten er det vanlig Det er ingen legekontroll etter aborten, men du skal ta en graviditetstest etter fire uker for å være sikker på at svangerskapet er avsluttet (ca En abort minsker ikke sjansen for å bli gravid igjen på et senere tidspunkt, men noen studier har vist en lett økt risiko for tidlig fødsel ved et senere Du kan bli gravid igjen umiddelbart etter abortinngrepet. Det er derfor viktig at du har tenkt igjennom hva slags prevensjon du vil bruke etter aborten, så du

Hva skjer etter en spontanabort/missed abortion

Ofte er kommer også brunlig utflod inntil to til tre uker etter aborten. På grunn av fare for infeksjoner skal du ikke bruke tampong i denne perioden. Menstruasjonslignende smerter kan forekomme i dagene etter aborten.

Samleie og bading bør unngås de første to ukene, eller så lenge det blør. Dette er fordi det er stor infeksjonsfare i denne perioden. Du kan fint dusje i denne perioden.

Mensen kommer vanligvis tilbake fire til åtte uker etter aborten. Ta kontakt med sykehus dersom: Du blør mer enn seks nattbind på to timer Du får feber Har smerter mer enn 14 dager Blør i mer enn fire uker Har kraftig blødning med blodklumper mer enn 14 dager Hvordan man opplever tiden etter aborten varierer fra person til person.

Noen er i helt fin form. Noen kan føle at de har gjennomgått en fysisk påkjenning, og kjenner seg utmattet, slapp og tømt for energi i noen dager. Hvis du føler deg sliten, kan du få en sykemelding. Hvordan man har det psykisk etter en abort er også veldig forskjellig. Noen kan synes det er tungt og vanskelig. Da kan det være fint å snakke med noen, for eksempel kjæreste, venner eller familie man har et godt forhold til, eller helsesykepleier, fastlegen eller annet helsepersonell.

Man kan også snakke med helsepersonell på Sex og samfunns chat. Noen føler ikke noe tristhet, men tvert imot stor lettelse, og en positiv følelse av at man har funnet en løsning på et problem. Andre kan føle en blanding av både lettelse og tristhet.

Abort spontanabort og missed abortion

Ingen følelser er feil. Alle mennesker er forskjellige, alle har vært i ulike situasjoner da de ble gravide, og alle har sin grunn for å få utført en abort. Derfor reagerer vi ulikt. Kirurgisk metode Kontroll anbefales hos egen lege, kvinnen bestiller selv time. Samtale om abortprosessen Råd angående ev.

franciaenred.com : Fra A til Å

Komplikasjoner Omfang Verdens helseorganisasjon anslår at det årlig dør om lag 80. De fleste svangerskapsavbruddene i Norge er ukompliserte. En finsk analyse av over 40.

Inkomplett abort Behandlingstrengende blødning kan forekomme ved medisinsk abort. Ta kontakt med sykehuset dersom: Du kaster opp før det er gått 2 timer etter inntak av Mifegyne Aborten skjer uten at videre behandling er satt i gang Lev ellers så normalt som mulig. Under Videre behandling hjemme To dager etter abortprosessen ble startet på sykehuset fortsetter du behandlingen hjemme.

Det er nødvendig at du har en voksen person sammen med deg. Hvordan går du fram? Etter en time bør du være oppe for å fremskynde abortprosessen Du kan spise, drikke og ellers leve som normalt Vanligvis vil aborten skje 4-6 timer etter at tablettene med Cytotec ble satt. Dersom det går mer enn 6 timer før du får blødning ringer du sykehuset for informasjon og videre avtale.

Svangerskapsavbrudd spontan, medisinsk og kirurgisk

Du kan få sterke menstruasjonssmerter og det er vanlig med rikelig blødning. Hvis du blir utrygg i situasjonen tar du kontakt med sykehuset. Du kan ikke kjøre bil denne dagen. Kvinnene på den dominikanske republikk trenger vår hjelp. Moren fortsetter kampen Rosaura døde av leukemi i 2012.

Legene mente at behandlingen kunne skade fosteret, og fryktet å bli tiltalt for brudd på landets strenge abortlovgivning.

Rosaura kunne heller ikke ta abort på grunn av loven. Dette krever nærmere undersøkelse hos lege. Underlivsbetennelse: Hvis du får illeluktende utflod, feber og underlivssmerter, må du kontakte lege. Betennelsen skyldes at livmoren ikke er tømt ordentlig, eller at det er innført bakterier i livmorhulen i forbindelse med inngrepet.

Betennelsen behandles med antibiotika. Hvis det er rester igjen i livmoren, kan det bli nødvendig med en ny utskraping. Man skal unngå badekar og svømmebasseng, samt samleie inntil blødningen er opphørt. På denne måten reduserer man selv risikoen for å få underlivsbetennelse. Smerter: Det er normalt å ha lette smerter over symfysen i de første døgnene.

Opptak kan skje gjennom tarmvegg, hud og slimhinner. Acetylsalisylsyre ASA: Legemiddel med smertestillende, febernedsettende og betennelsesdempende effekt. Reduserer også blodplatenes evne til å klumpe seg sammen aggregere.

Selvbestemt abort

Stimulerer dannelse og utskillelse av kortisol i binyrebarken. Amenoré Manglende menstruasjonsblødning, Fravær av menstruasjon: Fravær av menstruasjonsblødning over lengre tid.

Jente som ikke har fått sin første menstruasjon innen hun er fylt 16 år har så kalt primær amenoré. Anemi Blodmangel: Reduksjon i antall røde blodceller eller nivået av blodpigment, hemoglobin.

Anestesi Bedøvelse: Følelsesløshet, dvs. Angioødem Angionevrotisk ødem, Quinckes ødem: Hevelse i hud og slimhinner, ofte i ansiktet, øyne eller lepper.

GRAVID ETTER MEDISINSK ABORT Relaterte emner

Å bli gravid igjen etter abort Verken spontanaborter eller medisinske aborter påvirker sjansene for å bli gravid igjen. Kvinner som opplever dette vet i det minste at de har evnen til å bli gravid, og dette kan være en trøst for noen, sier medisinskfaglig ansvarlig lege ved Sex og samfunn, Marius Johansen. En spontanabort skjer når et svangerskap ufrivillig avbrytes så tidlig at fosteret ikke kan overleve, og hos alle kvinner er det ifølge legen en risiko for at graviditeten ender med spontanabort. Kanskje kommer blødningene bare litt før eller litt senere, og det tolkes derfor som en normal mens, sier han. Bli gravid etter spontanabort Siden spontanaborten i seg selv er et bevis på at kvinnen kan bli gravid, er det egentlig ingen grunn til å frykte at dette skal skje igjen.

Gravid Etter Medisinsk Abort
GRAVID ETTER MEDISINSK ABORT Kommentarer:
Forfatter på Gravid etter medisinsk abort
Almås fra Stavanger
Se min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Breakdance. Jeg nyter rapporterer norske nyheter tett.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net