Urinveisinfeksjon Prøve

  1. Mer om
Urinveisinfeksjon Prøve

Urinveisinfeksjon Prøve BekrefteFor å undersøke hvorvidt du har urinveisinfeksjon finnes det en test som du kan kjøpe på apoteket, eller du kan levere en urinprøve på legekontoret Ved mistanke om at det foreligger en urinveisinfeksjon, er urinprøven avgjørende prøve tas andre gang du later vannet på dag 1 (morgenurin skal ikke Du kan også ha smerter nederst i magen. Hvis symptomene er plagsomme eller forverres, bør du kontakte lege. Ta med urinprøve, gjerne fra morgenurinen Du kan også enkelt teste deg for urinveisinfeksjon på egenhånd ved hjelp av en selvtest. Testen fungerer slik at du ved hjelp av en urinprøve der du dypper Tenk på klamydia særlig ved typiske symptomer, men ingen utslag på urinstrimmel. For klamydiatest benyttes den første porsjonen av urinen, mens for urinprøve

Urinveisinfeksjon forekommer hyppigere hos kvinner enn hos menn. Det er vanligvis helt ufarlig, og går raskt over med egenbehandling. Andre årsaker kan for eksempel være en overaktiv blære eller en kjønnssykdom. Kvinner som ofte får blærekatarr bør drikke mye væske for å få skylt godt igjennom blæren og urinrøret.

Urinundersøkelse

Hos kvinner som ofte får blærekatarr etter samleie, kan det hjelpe å late vannet rett etter samleiet. Hvis det ikke hjelper, kan legen gi deg et antibiotikum, f.

Medisinsk behandling: Hvis blærekatarren din krever at du får antibiotika-tabletter, får du sannsynligvis et sulfonamid, pivmecillinam, et bredspektret penicillin eller nitrofurantoin. Tre dagers behandling er som regel nok til kvinner, mens menn må ha behandling i en uke. Har du fått nyrebekkenbetennelse varer behandlingen ofte 10-14 dager.

Hunder med sykdommer som diabetes, nyresvikt og Cushings har lettere for å utvikle en urinveisinfeksjon, og derfor er det viktig at slike sykdommer er under kontroll for å unngå at urinveisproblemene kommer tilbake.

En urinveisinfeksjon behandles med smertestillende og antiinflammatorisk medisin samt antibiotika. Tranebærsekstrakt kan hjelpe til med å forsure urinen og dermed forhindre at visse typer av bakterier får feste i urinblærens vegg. Det er viktig å drikke mye vann slik at bakterier og inflammatoriske celler skylles ut av blæren. Det er ikke sjeldent at vi hos hunder med urinveisinfeksjon også finner urinsteiner.

Har man en hund som plages med urinveisinfeksjoner må man prøve å se om man finner en årsak og i tillegg prøve å forebygge nye urinveisinfeksjoner. Urinen bør ha stått i blæra i minimum 4 timer for å gi et representativt bilde av urinprøven. Morgenurin gir det beste resultatet. Det er ingen forberedelser til denne undersøkelsen. Under Ved urinprøvetaking skal du urinere direkte i prøveglasset.

Slik tar du urinprøve

Den tas som regel i sittende stilling, og hvis det er mulig, bør du ha sittet i ro minst 20 minutter på forhånd. Etter at blodprøven er tatt må man trykke litt på stikkstedet med en bomullsdott, slik at det ikke blir blødninger.

Etter Etter at blodprøven er tatt, legger vi en bomullsdott på stikkstedet. Den skal du trykke lett på da det bidrar til å hindre blødninger.

Urinveisinfeksjon Vitusapotek

I sjeldne tilfeller blir blodprøven tatt fra en arterie. Da vil du få beskjed om å klemme hardt og lenge på stikkstedet for å hindre blødninger.

Hvis du bruker blodfortynnende medisiner bør du klemme på stikkstedet litt lengre. Menn holder forhuden tilbake ved prøvetakning. Kvinner holder labia fra hverandre.

Slik tar du urinprøve

Den rammer kvinner oftere enn menn fordi kvinner har kortere urinrør. Man kan få infeksjon både i øvre og nedre del av urinveiene, blæren eller nyrebekkenet.

Den vanligste formen for urinveisinfeksjon er blærekatarr, som skyldes at bakteriene har kommet seg til urinblæren. Når bakteriene kommer helt opp til nyren kan man få nyrebekkenbetennelse, som må behandles av lege. Urinveisinfeksjoner gir irritasjon i urinrøret og blæren, det kan svi når man tisser, og man tisser bare litt av gangen, men veldig ofte.

URINVEISINFEKSJON PRØVE Relaterte emner

Råd for å forebygge urinveisinfeksjon Råd for å forebygge urinveisinfeksjon Publisert 15. Det er bra å drikke 1,5 — 2 liter hver dag. Rikelig væskeinntak skyller igjennom systemet, man unngår konsentrert urin og eventuelle bakterier skylles ut. Hygiene Dusj nedentil i stede for å vaske. Bruk aldri vaskeklut. Tørk foran og gå bakover. Aldri omvendt, da kan du risikere å ta med bakterier fra endetarm til skjede og urinrørsåpning.

URINVEISINFEKSJON PRØVE Kommentarer:
Redaktør på Urinveisinfeksjon prøve
Giske fra Harstad
Jeg har lyst dele interessante nyheter stille. Anmeldelse min andre innlegg. En av mine hobbyer er Fahrradpolo.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net