Kanin Kasse

  1. Mer om
Kanin Kasse

Kanin Kasse GjennombruddVi med kaniner har ofte bordet Hol fra IKEA. Alle de fire kaninene får plass til å bruke kassa samtidig, og det er både enkelt og greit Hol kasse bord fra IKEA 98×50 cm Brukt til kanin ca 2 år Vært til innekanin Høykurv og dokasse kan følge med Et teppe eller belegg i bunn og Du kan trene kaninen din til å gjøre fra seg i en slags "kasse". Denne kassen skal fylles med flis eller avisbiter. Du bør sette den et sted hun pleier Kaniner er fra naturens side renslige dyr som enkelt lærer seg å bruke dokasse, spesielt hvis de kan spise høy mens de sitter i kassen Har man ikke en kasse, så skal man ha en hylle som det går an å hoppe opp på eller gjemme seg under. Størrelsen på denne tilpasses etter antall kaniner i buret

Du kan «kaninsikre» boligen blant annet ved å skjule ledninger og sette vekk planter. Noen velger å ha kaninene på et avgrenset område, eller har dem på egne rom om natten. Å bygge en romslig innhegning eller binge til kaninene er også et alternativ.

Hvis du velger å ha kaninene i bur, bør du velge et størst mulig bur. Gjenta daglig frem til du stoler på at kaninen vet hvor den skal gå. Utvid området Når du tror kaninen er klar kan du gradvis utvide området kaninen holdes på.

Kaninsele soft til kanin

Ikke overveld kaninen ved å gi dem tilgang på hele huset med en gang, siden dette kan bety at kaninen glemmer av hvor sandkassen befinner seg og at all den harde treningen går til spille. Merk deg hvor uhellene pleier å skje, og sett ut noen ekstra sandkasser der. Studier har vist at kaniner som oppstalles i varme, fuktige miljøer med dårlig ventilasjon har en dramatisk økt sjanse for å utvikle luftveissykdommer i forhold til kaniner som oppstalles i kalde, tørre omgivelser med god ventilasjon.

Fuktige kjellere er av de verste rommene for kaniner. Om kaninen må oppstalles i en kjeller bør du investere i en lufttørker og et ventilasjonssystem for å forbedre luftkvaliteten.

Informasjon om omplassering av smådyr

Den optimale temperaturen for en kanin er 16-21 grader. Når temperaturen når 24 grader ser man en økt frekvens av sleving og neseflodd. Om temperaturen når 26 grader og over, og fremfor alt om luftfuktigheten er høy, så er risikoen for dødelig heteslag stor.

På varme dager kan det være lurt å plassere en melkepakke fylt med frosset vann i buret, dette fungerer som en bærbar aircondition. Pass på at det finnes friskt kaldt vann tilgjengelig, i og med at dette hjelper til med å holde kroppstemperaturen nede.

Om du mistenker at kaninen din har fått heteslag så kan du prøve å holde en isbit på øret eller å fukte hele kaninen med kjølig, men ikke iskaldt vann. Om heteslaget er alvorlig bør du kontakte veterinæren.

Tamkanin Wikipedia

Dersom du har kaninen oppstallet ute i både varmt og kaldt vær, så må passe på at buret beskyttes for vind og langvarig direkte sol. På vinteren er det lurt å bruke halm som isolasjonsmateriale.

På vinteren er det spesielt viktig å følge med vannet. Kaninen vil fort tørke ut dersom vannet fryser og den ikke får tak i vann. Handtering Det finns flere måter å løfte en kanin på alt etter hvor rolig eller stor den er.

Det viktigste er å huske på å alltid støtte bakbeina for å forhindre alvorlige ryggskader. Kaninens rygg er svak og kan lett knekke om bakbeina blir hengende fritt og kaninen så sparker kraftig til.

Uheldigvis vil en slik ryggskade ofte bli permanent med derav påfølgende avlivning som eneste utgang. Så pass på å støtte bakbeina når du løfter kaninen! Løft aldri kaninen etter ørene da dette er smertefullt og helt unødvendig! Det er bedre å ta tak i det løse skinnet over skuldrene eller å føre handa inn mellom frambeina, ikke under magen, men fremme på brystet, og så å plassere den andre handen under bakbeina.

Prøv deg frem nede på gulvet i begynnelsen, til du har lært deg å løfte kaninen. På denne måten unngår du at kaninen skader seg dersom du mister den.

Kaninkasse by Anderson, Lena. Innbundet

Det kan også være lurt å lære seg å legge kaninen på rygg. Dette er praktisk både når kaninen trenger kloklipp og når en ønsker å undersøke undersiden av magen. De fleste kaninene slapper av i denne stillingen. Legg kaninen på rygg når du sitter på gulvet, legg den på fanget med hodet fra deg slik at hodet bekker litt nedover. Støtt kroppen med lårene, snakk beroligende og stryk kaninen over brystet og magen.

I begynnelsen kan det være lurt å være to om dette slik at den ene holder og den andre klipper klørne. Etter hvert blir kaninen så vant til dette at en person kan utføre arbeidet alene. Medisinske problemer Kaninhunner Den vanligste dødsårsaken til hunnkaniner er en krefttype i livmoren kalt adenocarcinom. Dette er en ondartet sykdom, og når diagnosen er stilt har den vanligvis rukket å spre seg til andre steder i kroppen.

En annen type er de man kan kjøpe som ligner på kompostbinge elementer. De setter man sammen i hjørnene. Men her er det lett for en kattepote å komme inn med klørne fremme. Selv om buret i konstruksjonen er ganske sterkt. Det grønne på bildet er mitt, det har en liten luke på siden, og det er ikke så lett å få tak i dyrene om de klemmer seg inn i et hjørne.

Også når det regner, så må man ut og snakke litt med kaninen, stelle den, se at den er frisk. Om vinteren, må man flere ganger om dagen ta inn vannflaske til tining, og henge ut ny flaske med vann. Det hjelper lite å pakke inn flasken med strikkesokker ol, for vannet fryser først i tuten. Også gulrøtter og agurker fryser. Så skal kaninen få drikke, så må man altså ta på seg bryet med å gi den opptinte flasker minst et par ganger om dagen.

Det som uansett er viktig å huske på- er at kaninen skal ut av buret og strekke på bena hver dag. Bor kaninen inne, kan man slippe den i et rom der det ikke er masse ledninger den kan gnage på. Husk å holde øye med den, ikke la den være løs uten tilsyn. Bor kaninen ute- så kan man lufte den i sele.

Dersom man velger å ha kaninen inne, er det etter min mening lettere å ha kontakt med den. Da ser man den oftere, kan prate med den når man går forbi, og kan sette seg ned med den på fanget. Jeg har prøvd begge deler, og kan skrive under på at man får et helt annet forhold til dem når man har de inne. Da ser man personligheten og får de lettere tamme. Skal man ha kaninen inne så trenger man et innebur. I dyrebutikkene får man hovedsaklig to typer.

Begge har plastbunn. Den ene varianten har tette gjennomsiktige vegger, og en åpen luke på taket. Harald og Melis tester ut den nye ordningen. Derfor må de beskyttes mot varme på sommeren og mot kulde på vinteren. Selv løser kaninen dette i de landene der den finnes viltlevende, det gjør de nemlig ikke i Norge med å grave dype tunneler.

En tunnel vil holde en jevnere temperatur gjennom året.

Biologisk sett er optimal temperatur for en kanin mellom 15-20 grader. Kaniner er fra naturens side renslige dyr som enkelt lærer seg å bruke dokasse, spesielt hvis de kan spise høy mens de sitter i kassen. Du kan «kaninsikre» boligen blant annet ved å skjule ledninger og sette vekk planter. Noen velger å ha kaninene på et avgrenset område, eller har dem på egne rom om natten.

Å bygge en romslig innhegning eller binge til kaninene er også et alternativ. Hvis du velger å ha kaninene i bur, bør du velge et størst mulig bur. Kaniner som holdes i bur, har behov for å få komme ut og løpe fritt på et større område i flere timer daglig.

Om sommeren vil kaninene sette pris på å fåvære utendørs. Du kan lage en rømningssikker innhegning som er beskyttet mot rovdyr hund, katt, rovfugl, og hvor det finnes gjemmesteder med skygge og tørt underlag.

10 ting du må vite før du anskaffer deg kanin

Vi anbefaler at du har med høy evt andre grønnsaker den liker godt, samt sin egen drikkeflaske, slik at vi kan tilby dette også. Når kaninen holder varmen selv, er våken og ikke trenger ytterligere medisinsk oppfølgning, kan den reise hjem.

Se dette: Adams matkasse

Hva skal jeg tenke på etter operasjon? Utendørskaniner bør holdes inne i minst 1 døgn etter operasjonen. Dyr som har vært i narkose kan lettere få lav kroppstemperatur, samt ha litt redusert apetitt. Når kaninen spiser selv og kan selv holde kroppstemperaturen oppe, kan den komme ut igjen.

KANIN KASSE Relaterte emner

Den "gamle metoden" med små bur med nettingbunn, er utdatert, og nye måter for hold av kanin er utarbeidet. Vi ønsker at våre kaniner skal komme til hjem som har satt seg inn i riktig og forsvarlig kaninhold, og at de som et minimum har lest Mattilsynets nye veiledning om kaninhold. Les gjerne boka også, og der er også en egen gruppe på Facebook som heter "Den store Kaninboka". Kaniner blir ikkje adoptert bort som gave til barn, og det er 20 års aldersgrense for å adoptere kanin. Ville kaniner bor i store kolonier som bestårav mindre grupper på to til åtte dyr.

KANIN KASSE Kommentarer:
Forfatter om Kanin kasse
Gjertsen fra Narvik
Jeg nyter rapporterer norske nyheter virkelig. Se min andre innlegg. jeg er tent på Treffsicherheit.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net