Dyrene I Afrika Erlend Loe

  1. Mer om
Dyrene I Afrika Erlend Loe

Dyrene I Afrika Erlend Loe PassendeContent [hide]

Bokanmeldelse: «Dyrene i Afrika». VG:s terninger viser 5 prikker. Går det an å skrive morsomt om misbruk av dyr? Erlend Loe gjør et forsøk, og Dyrene i Afrika er en historie om avmakt, aktivisme, avvik og tøylesløst begjær. Fem enkeltpersoner - en tannlege, en biolog, en filmklipper, en forfatter og en politietterforsker - kjenner dragninger og tilbøyeligheter de ikke forstår hvor kommer Dyrene i Afrika er en historie om avmakt, aktivisme, avvik og tøylesløst begjær. Fem enkeltpersoner - en tannlege, en biolog, en filmklipper, en forfatter og en Dyrene i Afrika er en historie om avmakt, aktivisme, avvik og tøylesløst begjær. Fem enkeltpersoner - en tannlege, en biolog, en filmklipper, en forfatter Det revolusjonære aspektet, forestillingen om at menneskeheten vil våkne av at hovedpersonene skjender dyr ute på savannen, burde kanskje fått

Skrivestilen til Loe gjør heldigvis opp for mye. Den er tørrvittig og karakterenes indre tanker og funderinger er virkelig morsomme å lese.

De vanvittige overdrevne situasjonene og den underdrevne måten de er skildret på skaper en ironisk kontrast som er skikkelig typisk Loe, og som jeg setter pris på. Erlend Loe i toppform: Om Doppler og hans trofaste følgesvenn elgen Bongo Forløsningen skjer når de kommer i snakk etter et foredrag om dyreetikk, og med Lise som den naturlige lederskikkelsen starter de fem en felles radikaliseringsprosess.

For er det ikke slik at vi mennesker ved vår livsførsel voldtar og skjender både naturen og dyrene hver eneste dag?

Og er det da ikke bare riktig at vi, for å sette søkelys på artsmangfoldet, snur situasjonen helt rundt og gjør denne skjendingen til et politisk prosjekt?

Jeg skriver det jeg må, og så får folk ta i mot det eller la være. Jeg forsøker ikke å styre folks opplevelser.

He lives in Oslo with his wife and three sons, and enjoy biking. Siden har Loe fortsatt å skrive underfundige bøker om aparte karakterer, men utpreget politisk har han aldri vært. Bak den lett naivistiske tittelen Dyrene i Afrika skjuler det seg en historie om fem samfunnsborgere som reiser til Afrika for å skjende dyr.

Kalkuleret komedie fra Erlend Loe

For disse fem dyre- og klimavennene er skjendingen en metakommentar til de overgrep som skjer hver eneste dag i matindustrien over hele verden. Han tar våre sosiale spill på kornet, hvordan vi pynter på virkeligheten, for å framstå bedre for oss selv og andre, og hvordan vi rasjonaliserer bort både humanisme og verdighet.

He studied folklore, film studies, and literature before becoming one of the most beloved and popular authors in Norway.

Pet likova koji su loše razrađeni. Valjda je pisac navikao da u svojim knjigama ima jednog centralnog lika, pa se nije lepo snašao. Knjiga je zamišljena kao oštra kritika savremenog čoveka, međutim sve mi je u njoj bilo mlako.

DYRENE I AFRIKA ERLEND LOE Relaterte emner

Pris: 379,- Vis mer «Dyrene i Afrika» beveger seg et stykke unna Thorbjørn Egners sang med samme navn. Men tro det eller ei: Også Loes roman har egentlig et viktig budskap den gjerne vil formidle. Gunhild Stordalen i ny bok: Holdt sykdommen skjult helt fra tenårene Vi blir introdusert for fem karakterer: Den homofile zoologen Sperber, serieforfatteren Hektor, filmklipperen Såkalte Bob og politietterforskeren Lise Løvenskiold. Og så møter vi en kjenning fra TV-serien «Kampen for tilværelsen», som Erlend Loe også skrev manus til, tannlegen Vidkun med sin gitarspillende kone Line. Sjekk: Det siste om bøker her! Furuseth fra TV-serien «Kampen for tilværelsen» inn i sin nye roman.

Dyrene I Afrika Erlend Loe
DYRENE I AFRIKA ERLEND LOE Kommentarer:
Redaktør på Dyrene i afrika erlend loe
Walle fra Mo i Rana
Siste nytt: min andre innlegg. jeg liker Banger-Rennen. Jeg trives lese romaner hurtig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net