Ekebergsletta

  1. Mer om
Ekebergsletta

Ekebergsletta innvirkningContent [hide]

Ekebergsletta er et område som ligger på Ekebergplatået i Oslo. Ekebergsletta benyttes i dag først og fremst til idrett og er del av Oslos største Ekebergsletta er en stor gresslette som ligger på Ekebergplatået i Nordstrand bydel. Ekebergsletta benyttes først og fremst til idrett, men er samtidig en likes · 13 talking about this · 10157 were here. Ekebergsletta er hele Oslos hage. Sletta brukes til alle slags Ekebergsletta har en frisbeegolfbane med 18 kurver. Målet i frisbeegolf er å kaste frisbeen fra «utslagstedet» og ned i kurven på færrest mulig kast Flat rundløype på Ekebergsletta, mellom Ekebergveien og Ekeberg skole. Løypa har i øst forbindelse med lysløypa på Brannfjell (løype

Det betyr at hunden må være i bånd, at eier rydder opp etterlatenskaper og tar ansvar for at den ikke lager støy.

Intenst lokaloppgjer på Ekebergsletta

I den nordre delen av sletta ligger Stamhuset Ekeberg og Ekeberg Camping. Altså, den er svær! Ekebergsletta benyttes først og fremst til idrettsområder, og er en del av Oslos største parkområde som også omfatter Brannfjell, Ballsletta og Ekebergskogen.

Den bugner av spennende historie og har gjennom tidene vært stedet for arkeologiske funn som daterer hele 10 000 år tilbake i tid. På Ekebergsletta kan du både late deg på en av de mange og store grønne slettene, gå tur med bikkja uten bånd på hundejordet, trene, sykle, leke eller nyte egentid.

Ekebergsletta for Alle!

Ekeberg Camping er et eget lite sted fylt av de camping-glade som elsker både områdets beliggenhet og utsikt. Ved siden av ligger Ekeberg Minigolf Park, med tilhørende kafé og en stor lekeplass. De ble brukt til forefallende arbeid tilknyttet batteriet. Området hadde også et depot for lettere skyts som kunne fraktes med trekkbiler til forskjellige steder i Oslo-området.

Når det digre batteriet fyrte løs under flyalarmer, ble det et voldsomt lufttrykk og kraftige rystelser i bakken, og granatsplintene haglet i området. Dette førte til erstatningssaker fra huseiere som fikk vinduene sine knust. Antall kanoner varierte under krigen, og det var planer om å øke det til 40, men fra høsten 1944 til frigjøringen ble antallet på 18 beholdt, selv om batteriet var oppsatt for 22 kanoner.

Looking for the nearest stop or station to Ekebergsletta?

Check out this list of stops closest to your destination: Ekeberg Camping; Brannfjellveien; Ekebergparken; Kværner; Kongshavn; Kværnerbyen.

I 2016 ble det vedtatt en områdeplan som ga dem et mulighetsrom til å bygge ut. For å få råd til prosjektet måtte de ha inn en leietaker på dagtid, og valget falt på osloskolen.

Da var det sånn «ja, det er en god idé, her kan skolen og idretten lage noe sammen», sier han. Og som sagt, så gjort. Prosjektet har blitt større og større, fordi skolens behov er så stort, sier han.

En historie handler om han som senere ble luftskipsfører på luftskipet Norge, Hjalmar Riiser-Larsen. Han bodde i området som liten, og da han ble svært syk, visste ikke moren sin arme råd, og hun søkte hjelp av Anna. Han ble tynnere og tynnere og gikk til den ene legen etter den andre, forteller Gunnar Pedersen.

Oslofolk flest kan uansett slike planer enes i en takk til de framsynte og miljøriktige tankene fra slutten av 1880-tallet av, de som hindret utbygging, sikret allmenn tilgang og muliggjorde Norway cup.

Til helgen starter Norway Cup igjen på sletta, og vil fylle den med unger i dagesvis.

EKEBERGSLETTA Relaterte emner

I dag er tomten regulert til offentlig friområde. Nå foreslås en omregulering med henblikk på etablering av driftsstasjon og servicebygg. Forslaget åpner for at det kan etableres en driftsstasjon med et tilhørende bygg som omfatter servicebygg og et offentlig toalettanlegg. Bygget får et bruksareal på cirka 435 kvadratmeter. Bygningen vil ha flatt tak og tillatt gesimshøyde er satt til 4,5 meter. Driftsstasjonene vil ha atkomst fra Ekebergveien. Parkering knyttet til driftsstasjonen skal være inne på gårdsplassen.

Ekebergsletta
EKEBERGSLETTA Kommentarer:
Forfatter på Ekebergsletta
Solheim fra Kristiansand
Vennligst sjekk min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Go-Moku. Jeg har lyst dele interessante nyheter gledelig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net