Rekkefølge Jo Nesbø Bøker

  1. Mer om
Rekkefølge Jo Nesbø Bøker

Rekkefølge Jo Nesbø Bøker nyskapendeJo Nesbø er en norsk musiker og forfatter oppvokst i Molde og Oslo. Han er utdannet siviløkonom og finansanalytiker fra Norges handelshøyskole og har arbeidet både som aksjemegler og journalist, i tillegg til å være vokalist og låtskriver i Jo Nesbøs krimbøker: · Kniv · Macbeth · Tørst · Mere blod · Blod på snø · Sønnen · Politi · Gjenferd Harry Hole er en fiktiv figur og hovedperson i en serie kriminalromaner av Jo Nesbø. Den første boka utkom i 1997. Hole er en politietterforsker som sliter I juni i 2013 kom neste bok med Harry Hole i hovedrollen i boken Politi, den tiende i rekken. I 2017 kom bok nummer elleve, Tørst, og i Men Harry har et annet motiv for å bistå politiet – morderen som slapp unna. Jo Nesbø bok Mere blod Kjøp Mere blod (Olav Johansen) (2015) I august 1977 går en

Anbefalt alder: 11 år og oppover. Dustedagboka Av: Rachel Renee Russell Dustedagboka er en serie som foreløpig består 13 fordkjellige bøker. Glem det Patrick Melrose 1, Edward St. Ikke bra, Patrick Melrose 2, Edward St. Litt håp, Patrick Melrose 3, Edward St. The Hunting Party, Lucy Foley 33. Morsmelk Patrick Melrose 4, Edward St. Til slutt Patrick Melrose 5, Edward St.

Sølvberget begynte å lage podcaster nedlastbare lydprogrammer Roy Jacobsen var gjest på Sølvberget 8. Hør intervjuet her. Som vanlig var omtrent halvparten av bestselgerlistene krimromaner og omtrent halvparten andre typer romaner. Det preger også mitt utvalg her.

Min egen roman er selvsagt holdt utenfor konkurransen her. For øvrig er det å si at Bok-Norge fortsatt er relativt lite, og at jeg har møtt de fleste forfatterne som jeg anbefaler her. Det er riktig å kalle noen få av dem for personlige venner og noen svært få for nære venner.

Samtidig har jeg mange venner som har utgitt bøker i år uten å komme med på listene mine her, og listene inneholder også flere forfattere jeg aldri før har hatt kontakt med.

Søkeresultat

Avslutningsvis i innledningen bør det presiseres at alle bøkene som har kommet med på listen er å oppfatte som vinnere i mine øyne. Min omtale av dem her bør oppfattes som en kortfattet begrunnelse for terningkast og plassering, og ikke som noen fullverdig anmeldelse.

Kurt Aust — Skipet med det onde øye Spøkefullt sagt trengs det en godt opplyst dansk-norsk forfatter for å kunne gjøre suksess med noe så krevende som en krimromanserie fra den dansk-norske opplysningstiden.

Det er nettopp hva danskfødte Kurt Aust de siste 18 årene har gjort med sin serie om den frittenkende danske akademikeren Thomas af Boueberge og hans norske assistent Petter Horten. At det går stadig flere år mellom hver nye roman i serien skyldes utvilsomt mest et stadig økende behov for forberedelser i form av historisk kildearbeid, som hele tiden har vært en av den nå 62 år gamle Austs store styrker.

I Skipet med det onde øye går Aust nærmest bokstavelig talt en krevende ny vei, ved å legge så godt som hele handlingen til seilskipet Christianus Quintus, som i 1706 er på vei til fjerne farvann for å bringe frem passasjerer og hente inn slaver.

Gåten rundt den forrige kapteinens forsvinning får ny aktualitet når stadig flere sentrale personer på skipet forsvinner eller omkommer, og etterforskningen blir ytterligere komplisert av at både Thomas af Boueberge og Petter Hortten må holde sin identitet skjult for de andre om bord.

Stemningen ombord er fortettet og ofte anspent. Passasjerene og mannskapet lever tett på hverandre med sine interne motsetninger og mistanker, men opplever samtidig et skjebnefellesskap mot eksterne trusler fra pirater og uvær.

Det hele skildres av forfatteren i mesterlig og tidvis nervepirrende detalj. Skipet med det onde øye har en litt krevende form siden det er en roman med mange detaljer, og med mange aktører som lett kan forveksles med hverandre. Den ble likevel min største favoritt fordi det både er en av årets beste norske krimromaner og en av årets beste historiske romaner på norsk.

Pluss i margen ble det for en uvanlig elegant forside — samt for en original fremstillingsform hvor mystiske notater om ulike personer om bord dukker opp mellom kapitlene. Skjult mellom linjene finner man mange små finesser og innslag av humor fra forfatteren.

Det skjer for eksempel når den senere krigshelten Tordenskjold opptrer i en birolle som freidig dekksgutt — og når en sentral aktør opptrer under dekknavnet «Franz Bechambauer».

Dennis Storhøi er Harry Hole

Helga Flatland — En moderne familie Helga Flatland er i likhet med Maja Lunde en svært begavet forteller, som bruker språket som redskap til å fortelle en sterk historie og ta opp temaer hun er opptatt av. I sammenligningen blir hun en litt mer tradisjonell forfatter siden det hos henne handler lite om menneskers forhold til miljøet og mer om relasjonene til andre mennesker. I årets roman skjer det innenfor en klassisk kjernefamilie hvor den ytre idyllen plutselig sprekker når to pensjonerte foreldre skiller lag.

Historien videre fortelles på skift av de tre voksne barna, som har ulike personligheter og på svært ulike måter blir sterkt påvirket av foreldrenes valg. Skilsmissen som foreldrene trodde at nå var ukontroversiell, blir et jordskjelv som rister frem underliggende problemer i barnas liv.

Dette er et svært tidsriktig og mesterlig godt skrevet moderne norsk familiedrama, og den eneste lille innvendingen min blir at det er en stor forfatter som egentlig gjør imponerende mye ut av relativt lite handling her. Det koster henne verken sekseren eller topp tre-plasseringen.

Det blir svært spennende å se hvor den fortsatt unge Flatland går videre etter dette nye høydepunktet i sitt forfatterskap. I mellomtiden blir En moderne familie her og nå en av årets mest fleksible julegaver, siden familieproblematikk i en eller annen form har relevans for de aller fleste norske boklesere.

En fortelling om livet

Torkil Damhaug — Glasshjerte Psykiateren og tenåringsfaren Torkil Damhaug fortsetter å skrive psykologiske krimromaner med tenåringer i hovedroller — og tar i mine øyne enda et steg opp etter fjorårssuksessen med Den femte årstid. Glasshjerte starter med historien om en ung jente som blir drept, og om et ungt øyenvitne som ikke kan hjelpe politiet fordi han er en utviklingshemmet uten tilstrekkelig utviklet språk.

Parallelt med drapsetterforskningen får vi oppleve et familiedrama som den ene veien innbefatter et interessant brødreforhold, og den andre veien et særdeles originalt trekantdrama. Torkil Damhaug har i mange år vært en av Norges beste forfattere av psykologiske romaner, og kvaliteten på krimromanene hans har svingt litt opp og ned med hvor godt plottene og drapsetterforskningen har fungert. Denne gangen er også hovedideen i plottet brilliant, og noen små glipptak med detaljer rundt etterforskningen får da ikke ødelegge inntrykket av en stort tenkt og stort gjennomført roman.

I mine øyne er dette Damhaugs så langt beste roman — og det sier ikke lite når han allerede to ganger har fått Riverton-prisen for beste krimroman.

Jo Nesbø Store norske leksikon

Glasshjerte kan trygt anbefales som julegave både til den vanlige skaren av krimlesere og til de som foretrekker psykologiske romaner. Maja Lunde — Blå En av de internasjonale boksensasjonene i år 2017 var at den tidligere barnebokforfatteren Maja Lunde i tre måneders tid toppet salgslistene i Tyskland med sin første voksenroman Bienes historie.

I relasjon: 10 beste bøker

Forventningene var selvsagt faretruende store før den norske oppfølgeren, som ifølge de fleste anmelderne likevel klarte å oppfylle forventningene. Blå har helt andre hovedpersoner og helt annen tematikk enn Bienes historie, men likevel en stor fellesnevner. Jeg er lojal til historien og lojal til karakteren som jo har en egen tyngdekraft.

Vi skal dit vi skal, det er ikke til i unngå. Eller han pleide å påstå det. Men mannen, som også er kjent for Di Derre-låten «Jenter som kommer, og jenter som går», kan si så mye som at sivilstatus er som ved forrige bokutgivelse: «Hæppy som singel pappa».

Og frihet er et gode som også har en pris. For noen er den prisen for høy, men for meg er frihet viktigere enn det andre jeg går glipp av. Det jeg føler jeg lykkes best med, er å holde skjult alle tingene jeg ikke kan.

Noen jenter som har lest Jo Nesbø?

Jeg har en god del å gå på. Så jeg har litt å gå på sosialt. Det er ikke alltid jeg får med meg at jeg har såret noen. De populære bøkene er filmatisert og har solgt i fantastiske 5 millioner eksemplarer. Ekteskapet kan være et minefelt Minas mann, Andreis, bærer på mørke minner fra krigen i Bosnia, som han måtte flykte fra som barn. Dette preger hans kontrollbehov overfor mennesker han har i livet sitt.

REKKEFØLGE JO NESBØ BØKER Relaterte emner

Catching Christmas, Terri Blackstock — lydbok 3. Hitler — min nabo, Edgar Feuchtwanger 4. Too close, Natalie Daniels 7. Bjørnstad, Fredrik Backman Bjørnstad 1 8. Lille linerle, Miriam H. The Last Lie, Alex Lake 15. Bessys bok, Jane Harris 17.

Rekkefølge Jo Nesbø Bøker
REKKEFØLGE JO NESBØ BØKER Kommentarer:
Redaktør på Rekkefølge jo nesbø bøker
Østensen fra Hermansverk
Jeg nyter lese om Norge oppløftende. Les gjerne min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Bus-Spotting.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net