Ferge Moskenes Bodø

  1. Mer om
Ferge Moskenes Bodø

Ferge Moskenes Bodø GeniContent [hide]

Informasjon om fergebilletter og booking samband · Vilkår for billettkjøp Passasjerkapasitet Bodø-Værøy-Røst-Moskenes og Bognes-Lødingen Siste frist for booking er innen kl 20:00 dagen før avreise. Ønsker du å bestille plass på ferge, KLIKK HER. Pris plassgaranti Bodø - Værøy - Røst - Moskenes Ferjesambandet Bodø–Røst–Værøy–Moskenes er del av riksvei 80, og krysser Vestfjorden mellom Salten og Lofoten. Det betjener ferjekaiene Bodø havn, Røst, Værøy og Moskenesvågen. Strekningen drives av Torghatten Nord. Ferjestrekningene fra Bodø til Lofoten har fastlandsforbindelse via Lofast (E10), men kommer du med bil sørfra via E6 er du avhengig av ferge, enten Bognes-Lødingen (1t) eller Bodø-Moskenes Ferga mellom Bodø og Moskenes driftes av Torghatten Nord AS. Moskenes ligger i Lofoten, som er et svært populært reisemål for

Reise rundt i Nord

Annonse Føringene blir godt mottatt fra Norled, et av Norges største fergerederier. Rederiet har bygd verdens første batteriferge, og har nå verdens første hydrogenferge under bygging hos Westcon i Ølen. LES OGSÅ: Strenge sikkerhetskrav Kravet til sikkerhet er at en hydrogenferge skal være like sikker som en vanlig ferje, blir det understreket fra Samferdselsdepartementet.

Last ned også: Ti på topp bodø

Rederiet som skal drifte sambandet, må innhente godkjenninger fra blant andre Sjøfartsdirektoratet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Grønt til havs Det er Statens vegvesen som har ansvaret for drift av ferjene på riksveg.

Har du lest dette? Det skjer i bodø

De nye hydrogenferjene er en viktig milepæl i arbeidet for å utvikle ny teknologi for grønnere transport — også til havs. Statens vegvesen har tidligere bidratt til å innføre bruk av naturgass LNG og store batteripakker i maritim sektor, og nå tar vi det et skritt videre.

Ferje bodø moskenes pris

Underveis har vi lært mye om hvordan vi kan bruke ny teknologi på ferjer, og vi har lagt inn krav som sikrer at hydrogenferjene skal bli minst like stabile når det gjelder drift, som diesel- og gassferjer, sier avdelingsdirektør Edvard Sandvik ved ferjeavdelingen i Statens vegvesen.

De nye ferjene vil redusere CO2-utslippet i Vestfjordsambandet med 26. Dette tilsvarer det årlige utslippet fra 13. Ferja er et resultat av en utviklingskontrakt der hydrogen benyttes på et fartøy for første gang. Også biodrivstoff og elektrisitet over tid - Siden offentliggjøringen av denne kontrakten i 2017, har maritim næring, leverandører av hydrogen og norske og internasjonale sikkerhetseksperter jobbet intensivt med utvikling av sikker, maritim hydrogenteknologi. Det viser at hvis vi bruker de offentlige anbudene til å sette krav, så vil det kommersielle markedet utvikle teknologien videre, sier Hareide.

Det vil også være krav om at ferjene skal kunne drives med biodrivstoff og elektrisitet over tid.

Det er også mulig å kjøre noen ekstra turer ved behov. Tidlig på morgenen og sent på kvelden er det mindre trafikk. Erfaring fra i fjor tilsier at fellesferien er spesielt travel.

Vi ber om at alle reisende registrerer seg her, i tilfelle smittespredning. Vei- og buss- forbindelsene innad i Lofoten er etterhvert blitt svært gode. Rutetidene for buss finner du på sidene til Nordtrafikk Nærmeste flyplass er Leknes 55 km fra Reine.

The best way to get from Bodø to Moskenes without a car is to car ferry which takes 3h 15m and costs kr 260 - kr 350. More details How long does it take to get from Bodø to Moskenes? The car ferry from Bodø ferjekai to Moskenes ferjekai takes 3h 15m including transfers and departs twice daily.

FERGE MOSKENES BODØ Relaterte emner

Del på Facebook Fra neste anbudsperiode er det hydrogenferger som skal trafikkere strekningen mellom Bodø og Lofoten. Illustrasjon: Statens Vegvesen Hydrogenferjer settes i trafikk mellom Bodø og Lofoten neste anbudsperiode. Ferjesambandet er Norges lengste og går i det svært krevende sjøområdet Vestfjorden mellom Bodø, Lofoten, Værøy og Røst. Av Skipsrevyen Regjeringen skriver i sin pressemelding at de ønsker å legge til rette for utslippsfrie løsninger på ferjene langs norskekysten. Elektriske ferjer vil ikke fungere godt nok på strekningen, derfor har regjeringen bestemt at det neste anbudet skal forutsette bruk av hydrogenteknologi. Norge er verdensledende på miljøteknologi i maritim næring.

FERGE MOSKENES BODØ Kommentarer:
Rapportert den Ferge moskenes bodø
Almås fra Harstad
jeg elsker lese tegneserier håpløst. Anmeldelse min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Messer machen.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net