Ildtopp Stikling

  1. Mer om
Ildtopp Stikling

Ildtopp Stikling EntusiastiskFormering: Lett å formere ved stiklinger. De bør stikkes rett i jorda, ikke i vann først. Sesong: Hele året, så lenge Denne Pinnen ble oppdaget av Connie Evensen. Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest Ildtopp er genial å bruke både inne og ute når det er vanskelig å vanne og stelle jevnlig. Ildtopp tåler opptørking, og egner seg derfor Ildtopp trives ikke med å stå i våt jord, og det er derfor viktig at du ikke vanner for ofte, og at jorden får tørke ut før du vanner på nytt Pris per stk: kr 20,- 3 stk: kr 50,- 5 stk: kr 75,- Ildtopp er en vakker og lettstelt blomst som trives godt innendørs i vinterhalvåret, men også utendørs

Slik tar du vare på en bostonbregne

Det nederste bladparet klippet jeg av, fordi denne delen kommer til å stå under vann. De største bladene krever også mye energi av planten, så dette gjør livet litt lettere for den.

Stiklinger kan settes i vann eller jord, men jeg liker å følge med på rotdannelseprosessen, så jeg setter alltid mine i vann. Slik gjør du Fordelen med å ta stiklinger, i motsetning til når man sår planter med frø, er at de blir akkurat som moderplanten.

Det vanlige er å sette stiklingen i jorden, men du kan også sette den i et glass med vann. Jord: Sett stiklinger i mager jord. Bruk så- og kaktusjord. Ildtoppen er en plante du kan plassere nesten hvor som helst.

I Norge blir den mest brukt som inneblomst, men du kan fint sette den ut så lenge det er minst fem grader om natten. Resultat: stor, flott ildtopp, en tom potte mindre på altanen, og ho mor føler at hun har brukt vel anvendte 15 kroner.

Hvis det ikke regner i morgen skal jeg anskaffe mer jord for også å gjøre lyngplanten min litt større ja, det er like greit å begynne på høsten først som sist.

Stiklinger

Hvis det regner skal jeg se om katten har lyst til å hjelpe meg å bli ferdig med tøflene jeg strikker på. I går var interessen laber. Når plantene er i ferd med å danne røtter, senker du forsiktig fuktigheten ved å klippe flere og flere hull i plasten.

På den måten herder du langsomt de små stiklingene til å kunne overleve i klimaet utenfor plasten. Bergknapp Sedum er veldig lett å stikling-formere.

Klipp bare over hvert bladpar, så har du raskt en masse små stiklinger klare til å sette i så- og priklejord i potter. Trykk stiklingen godt ned, og pakk jorda godt rundt bladparet. Herfra vil planten raskt skyte nye røtter. Er fluene brune, er det derimot bananfluer eller eddikfluer.

Ildtopp den enkleste blomsten å lykkes med

Denne planten kan bli svært stor. Plassering: Romtemperatur, lyst, men helst ikke rett i sola.

Planten vil overleve i skyggen, men bladene vil bli mye større og få flere hull i godt lys. Som med de aller fleste andre grønnplanter bør den stå rett ved et vindu eller få ekstra lys i den mørke årstiden.

Vindusblad tåler ikke kald trekk, den må ha minst 10 grader. Store planter bør bindes opp.

10 planter som overlever

Vann og gjødsel: Jorda bør tørke opp mellom hver vanning. Jeg legger også ofte en våt oasis i potteskjuleren, og setter innerpotten med bregna på denne.

Da har jeg litt ekstra tid på meg, dersom jeg skulle glemme å vanne den. Jeg kutter slik at det står igjenn 4-5 cm pr stengel, det skulle gi meg en meget fin og buskete plante, og en masse stiklingsmatreale.

Slik overvintrer blomstene NRK Livsstil Tips, råd og innsikt

Disse grenene er så lange at hver av de kan bli til flere stiklinger. Jeg følger prinsippet over, men her står bladene så tett at det av og til blir flere bladfester under jorda naturligvis uten bladene.

Jeg fjerner noen av bladene de største så planten ikke skal bruke energi på bladene men heller fokusere på å lage røtter.

ILDTOPP STIKLING Relaterte emner

Klikk her: Grønn glede Man trenger ikke være blomsterentusiast for å overvintre blomster fra verandaen. Med enkle knep kan vi holde liv i verandakassene over vinteren. Gry Skjeseth er gartner på Institutt for plante-og miljøvitenskap. Her får du hennes tips for hvordan vi skal gå fram for å overvintre de vanligste blomstene fra verandaen. Disse overlever Denne fuksiaen tåren kan med enkle grep overleve vinteren. Det er de stiklingsformerte blomstene som kan overvintre. Stiklingen kan få ny rot enten ved at man setter den i vann eller jord.

Ildtopp Stikling
ILDTOPP STIKLING Kommentarer:
Rapportert den Ildtopp stikling
Carlsen fra Namsos
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Arimaa. Jeg nyter studere dokumenter problemfritt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net