Illeluktende Utflod

  1. Mer om
Illeluktende Utflod

Illeluktende Utflod RikdomEr ofte et tegn på en bakteriell ubalanse som også kalles bakteriell vaginose. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete Den vanligste årsaken til illeluktende utflod er en bakteriell ubalanse i underlivet. Det er funnet at minst 10-30 % av alle kvinner som undersøkes for utflod Kløe i underlivet, illeluktende utflod eller en sviende følelse når du er på toalettet, er alle typiske tegn på en veldig vanlig bakteriell ubalanse som Bakteriell vaginose, også kalt skjedekatarr, kan skape illeluktende utflod. Les mer om årsaker og symptomer, og kjøp produkter til behandling her Legen forteller at noen får diffuse symptomer som illeluktende, gulgrønn utflod, og skjeden kan være litt rød og kløende

Istedenfor kan illeluktende utflod være et tegn på bakteriell vaginose, også kalt skjedekatarr.

Plages du av lukt fra skjeden? Les hvorfor her.

LES OGSÅ: Bytt bikinitruse rett etter et badTi prosent av kvinner som undersøkes er smittetIfølge Norsk Helseinformatikk NHI er bakteriell vaginose en ubalanse i bakterifloraen i skjeden, og omtrent ti prosent av alle kvinner som undersøkes har nettopp dette. Normalt finnes det en rekke bakterier i skjeden. Ved bakteriell vaginose har en eller flere av de normalt forekommende bakteriene fått formere seg og dominerer over de andre.

Dette skaper en ubalanse i skjeden. Hun forklarer hva lukten fra skjeden betyr.

Lukt fra skjeden er kanskje ikke noe vi liker å snakke om, men det kan være lurt å bli kjent med kroppen din for å finne ut hva som er «normalt» for deg, og når du bør kontakte lege. Det er denne naturlige bakteriefloraen som gjør at slimet i skjeden alltid lukter litt.

Bakteriell vaginose (skjedekatarr) Vitusapotek

Du kan også merke at lukten varierer i løpet av menstruasjonssyklusen, det skyldes en endring i skjedens pH-verdi. Men hva lukter skjeden vanligvis? Rosén forteller at det kan variere fra en litt skarp eller syrlig lukt til en mer metallaktig lukt rundt eller etter mensen.

Her er åtte vanlige årsaker til lukt fra skjeden, og råd om når du bør snakke med legen: 1.

Dette må du vite om utfloden din

Hun sier at det første symptomet ofte er fiskelukt, som kan utvikle seg til en skummende, nesten grå eller grønnaktig utflod, mer sjeldent kan du merke kløe og hevelse. Symptomforverring og vondere lukt etter samleie og etter menstruasjon. Supplerende undersøkelser pH. Tiltak Antiseptisk behandling? Dekvalin vaginaltabletter Donaxyl 10 mg x 1 i 6 døgn har vist effekt og er et godt alternativ hos pasienter som ønsker å begrense bruk av antibiotika.

Slike symptomer vil i så fall gjerne oppstå noen uker etter at du hadde samleie. Illeluktende utflod I tillegg til mengden er lukt noe du kan merke deg. Hvis utfloden får en fiskeaktig lukt bør du være oppmerksom, ifølge Simmones.

utflod Store medisinske leksikon

I mange tilfeller kan legen med det samme se - eller lukte - hva man feiler. Utover dette tar legen noen prøver fra skjeden med en vattpinne eller en trespatel.

Disse prøvene sendes til mikrobiologene på sykehuset, hvor man undersøker hvilken mikroorganisme det dreier seg om - og hvilken slags medisin som egner seg til behandlingen. Behandlingen avhenger alltid av årsaken og er derfor forskjellig avhengig av om man har bakterier, virus eller sopp i skjeden. Hva kan man selv gjøre for å unngå skjedebetennelse?

En skjedebetennelse man ikke er blitt smittet med skyldes som regel endringer i pH i skjeden etter f. Dette kan man ikke forebygge - skjedebetennelsen må behandles etter legens anvisning.

Bakteriell vaginose (BV) i primærhelsetjenesten

For å unngå seksuelt overført skjedebetennelse er den eneste muligheten for å unngå smitte å bruke kondom. Virker yoghurt og andre sure melkeprodukter helbredende eller forebyggende?

Har du lest dette? Mye utflod gravid

Det finnes ikke noe vitenskapelig belegg for at sure melkeprodukter kan motvirke bakterier, virus eller sopp i skjeden. Noen bruker daglig sure melkeprodukter eller f.

Dette skader ikke, men hjelper faktisk heller ikke. Nylig viste et dansk forsøk med "Vivag-stikkpiller " gitt til friske kvinner uten tidligere tilfeller av sopp i skjeden at noen faktisk fikk sopp i skjeden etter bruk av slike stikkpiller.

ILLELUKTENDE UTFLOD Relaterte emner

Del på Facebook Del på e-post Informasjonsfarmasøyt Viyan Tarin gir råd til hvordan kvinner kan forebygge og behandle bakteriell ubalanse i underlivet, som lett oppstår etter sommerbadingen. Fellesferien står for døren, med forventninger til sommer, sol og bading. Mange kvinner opplever imidlertid at badingen fører til bakteriell ubalanse og utflod. Her er farmasøytens beste tips til forebygging og behandling, slik at man kan nyte sommerbadet uten bekymringer. Ofte tror de årsaken er soppinfeksjon, og feilbehandler dermed med soppmidler. Den vanligste årsaken er imidlertid bakteriell ubalanse som har gitt økt pH-verdi i underlivet, og bading om sommeren er en av de vanlige grunnene til dette.

ILLELUKTENDE UTFLOD Kommentarer:
Forfatter om Illeluktende utflod
Dahlen fra Drammen
jeg liker rapporterer norske nyheter umiddelbart. Bla gjennom min andre nyheter. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til digitale Fotografie.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net