Henrik Ibsens Gate 48

  1. Mer om
Henrik Ibsens Gate 48

Henrik Ibsens Gate 48 FørstHenrik Ibsens gate 48 i Oslo ble bygget som USAs ambassade i 1959. Den fungerte som dette fram til mai 2017. Bygningen ble tegnet av den finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen. I forbindelse med bruksendringen fra ambassade arbeider norske Henrik Ibsens gate 48 i Oslo ble bygget som USAs ambassade i 1959. Den fungerte som dette fram til mai 2017. Bygningen ble tegnet av den Den gamle amerikanske ambassaden - Henrik Ibsens gate 48. Arkitekt: Lund Hagem Arkitekter og Kart og flyfoto over Henrik Ibsens gate 48, 0255 Oslo fra Henrik Ibsens gate 48 ble bygget som USAs ambassade i 1959. I mai 2017 forlot amerikanerne bygget og flyttet til Huseby

Et arkitektonisk statsbesøk Dagsavisen

Forslaget som ble vist fram var en ny toppetasje og en ekstra underetasje på det trekantede bygget. Siden det tidligere ambassade-bygget er fredet, vil alle inngrep utover vanlig vedlikehold kreve dispensasjon.

Negativ til ny toppetasje Byantikvaren er negative til den nye toppetasjen som ble presentert, men sier de kan vurdere andre løsninger med et mindre takvolum. Les også: Ivar Tollefsen kjøpte USA-ambassade - vil ha uteservering på taket Tollefsen fortalte da fredningen var et faktum at han ønsket å etablere et serveringssted på taket, men Byantikvaren peker på at rømningsvei og adkomst til taket kan bli en utfordring. Folk må enten gå gjennom bygget eller det må etableres rømningsvei på utsiden.

Historikk[ rediger rediger kilde ] USA har hatt diplomatisk representasjon i Norge siden 1905. I 1947 kjøpte USA en tomt i Drammensveien 2 med tanke på å bygge ambassade, men fikk senere en avtale med norske myndigheter om å overta en tomt i Drammensveien 18.

Positiv til Tollefsens planer for ambassaden

Tidligere lå Kong Oscars Minde på tomten. Hele prosessen foregikk i tett samarbeid mellom de to landene. Interesseorganisasjonen Aksjon Vern Husebyskogen motsatte seg en amerikansk ambassade i Husebyskogen og samlet underskrifter fra lokale innbyggere. Etter en omstendelig planleggings- og godkjenningsprosess, der også Høyesterett til slutt kom med en kjennelse til fordel for de amerikanske byggeplanene, ble arkitektplanene for den nye ambassaden klare i begynnelsen av 2010.

Byggingen startet i 2013. Byantikvaren har tidligere sagt til NRK at de ønsket at bygget skulle freds og brukes som et kulturhus.

Nyheter: bygninger og anlegg Side 2

Bygningen er på 6000 kvadratmeter fordelt over sju plan. Kravene til målnøyaktighet og kvalitet var store. Denne delen av bygget var Saarinen mest fornøyd med og han roste innovasjonen som lå bak resultatet. Elementene er av slipt og pusset betong med tilsetning av mørk, knust Labrador-stein.

De blanke fasadeelementene forsterker refleksjonen og mønstereffekten kommer tydelig frem også i svakt lys.

20 Henrik Ibsens gate 48 AMBASSADEN Open House Oslo

Selv med et slikt markert relieffmønster fremstår bygningen som en hel renskåret form. Hver detalj er formet ut fra hovedformen der trekanten går igjen i mange detaljer. Dette sees tydelig i de raffinerte hjørneløsningene og i baldakinen. Den markerer hovedinngangen og står som en hvit og lett kontrast til den mørke bygningen der den hviler på kun én søyle.

Som i mange av Saarinens bygg er inngangs-atriet spesielt vakkert utformet, som et imøtekommende orienteringspunkt for den besøkende.

Les også: «Man skal ikke dømme boka etter omslaget. Det bør gjelde Deichman også» For Oslo representerer ambassadebygget et nytt tidsuttrykk i en epoke der særlig amerikansk arkitektur ble toneangivende i den andre modernistiske perioden.

Det skal være kledd slik man vil opptre om man skal representere sitt land korrekt».

HENRIK IBSENS GATE 48 Relaterte emner

Nå må han og arkitektene tilbake til tegnebrettet. Fredensborg betalte 480 millioner kroner for det ikoniske bygget tegnet av den finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen. Planen er å flytte Fredensborgs hovedkontor til adressen og i tillegg ha uteservering på taket. Men utkastene fra Lund Hagem arkitekter til hvordan det fredete bygget skal forandres møter motbør hos bevaringsmyndighetene. Foreløpig har etaten satt foten ned for utkastene Oslo kommunen fikk presentert i en planforhåndskonferanse med Fredensborg Norge 24.

HENRIK IBSENS GATE 48 Kommentarer:
Rapportert den Henrik ibsens gate 48
Kleven fra Sandnes
jeg liker studere dokumenter høyt. Vennligst sjekk min andre innlegg. En av mine hobbyer er Acht-Mann-Fußball.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net