Kjøttrull Lofoten

  1. Mer om
Kjøttrull Lofoten

Kjøttrull Lofoten VinneG slagside av sau eller lam (også kalt "svanger" eller rulleskinn) (til rullen); 850 g oppdelt kjøtt av sau eller lam (for eksempel bog Lammerull eller kjøttrull lages av lammeside, litt ekstra lammekjøtt og godt med krydder. Hjemmelaget lammerull er en flott julegave med personlig preg Fremgangsmåte · Speking før koking: Kok opp vann og løs opp saltet. Legg rullen i saltlaken og la den ligge i minst 14 dager, eller inntil 3 uker Johansen lager kjøttrull med gammel familieoppskrift fra Lofoten. Når NRK er på besøk lager hun tre kjøttruller, med familiens gamle Oppskrift fra Lofoten på nydelig god Kjøttrull av Lofotlam, eller så kan du også bruke Sau. Lår, bog eller nakke kan brukes for å fylle kjøttrullen

De har et nært forhold til elevene og ser om de har en god eller dårlig dag. De sier at det blir veldig trist om denne linja legges ned på Myre. Johansen trond blv.

Stor pågang for Bø Gårdsslakteri

Hvis det var plass, stappet vi også reserveklær nedi. Her var kanskje «stomp» brød og margarin det viktigste, men sirupsdunken var også med. Ellers ble det lagt ned av det huset formådde, og det kunne være høyst forskjellig fra heim til heim. Vi hadde lås for «bomma» og nøkkelen i lommen. Den var festet til ei snor i bukseselen. Det eneste vi fikk til «legemets næring» på skolen, var vann. Det var i en brønn i øverkanten av lekeplassen.

De store guttene bar ofte opp vannet i bøtter og slo det i «strompa» stor tønne som sto på gangen i 2. På kanten av «strompa» hang ei ause. Den drakk alle av, men jeg tror ikke noen ble sjuk av den grunn Ingen offentlig skoleskyss Det var ingen offentlig skoleskyss. Bortsett fra de skolepliktige barna som bodde nær skolen, måtte elevene skysses med robåt.

Fra Myrland til Hanøyvika var det omtrent 10 kilometer å ro.

Det er samme lengde som fra Hadsel kirkested og til Myrland. Mesteparten av skyssvegen for barna fra Myrland gikk over åpne Hadselfjorden, men også ferden gjennom nordre Raftsundet kunne bli temmelig tøff. Foreldrene fra Myrland slo seg ofte i lag når barna skulle føres.

Lokale nyheter Mmm, lammerull!

I bra vær ble de store barna satt til å ro i toft eller hamle ro samme veg som ansiktet vender mot de voksne. Dette for å holde varmen. I dårlig vær ble de pakket ned i skotten forende eller akterende i båten sammen med sengklærne mens de voksne rodde.

Da som nå ble det holdt skole selv om det var frost, mørketid og dårlig vær. Noen ganger ble det skysset søndag kveld, men vanligvis ble barna ført mandag morgen.

Da kunne det gå både en og to og tre skoletimer før elevene kom seg i skolen første dagen.

Vel framme i «skolestøa» eller i «Arne Jensa si stø», var det til å bære opp på internatet sengesekk, bomme, melkespann og andre ting vi hadde med. Vel opp tok elevene skolesakene sine og gikk ned i skolen, mens foreldrene overleverte husmora maten og redde køya. Slektninger ble ofte lagt sammen. Noen ganger ble det slått kvikksølv langs sengegavlen for å holde lusa borte. Lus var det en god del av. Ikke bare på internatet. Jeg gikk et år på Gulstad skole.

God gammeldags lammerull

Der fikk jeg kraftig med lus i klasserommet. Når foreldrene hadde gjort seg ferdig på internatet, rodde de som regel til Hanøya for å handle og hente post. Folk var ikke så ofte på butikken i den tida, så de benyttet høvet når de var på heimtur etter å ha skysset ungene. Å bo på skolen Før ombygginga av Hanøy skoleinternat ca.

Læreren hadde og rom oppe. Ja, heldigvis har flere blitt mer bevisste og mange ønsker mer kunnskap og utvalg.

Hverdagene

Folk er stadig mer opptatt av ren mat og samtidig har nytelsesaspektet blomstret frem. Matnytelse og smaksmangfold er i sentrum for all aktivitet Slow Food Lofoten bedriver, noe som gjør at Slow Food treffer midt i hjertet - eller magen - med sitt budskap om god, ren og bærekraftig mat.

Hva anses som nordnorsk slow food? Fisk: tørrfisk, boknafisk, gammelsalta sei. Kjøtt: Lofotlam, reinkjøtt, håndlaget kjøttrull. Annet: potet gulløye, bær multer, sopp. Noen råd om hva en slow food meny for julegildet kan være? Annonse Starte kvelden med juleøl fra små bryggerier med speket reinsdyrhjerte eller snacks av hardrøkt Presidia-sild, for deretter å gå over til et bugnende bord med hjemmelaget kjøttpålegg og oster fra lokale ysterier på gårdsbakt flatbrød.

Hun har skotsk høylandsfe som er gressfôra grass finished. De beiter når det er mulig og fores ellers på grovfôr hun produserer selv. Går ute med mulighet for å gå inn.

Grisene er av typen norsk landsvin og ungarsk mangalitsa. Akkurat nå har hun fått to kull med krysning. Legg på et par lag til, løft slagsiden over fyllet for å se om det er nok, når man har hatt i nok fyll kan en enten sy den sammen med en stor nål og bomullstråd, eller en kan bruke en spekknål eller skomakernål og "tråkle" rullen sammen etter langsiden.

Bruk et rør, kan være en bit av et plastrør, en flaske eller en plastboks som er skåret bunnen av. Trekk kjøttnettingen over røret, la den ene enden av røret være dekket av netting, Snu røret og slipp kjøttrullen gjennom røret.

KJØTTRULL LOFOTEN Relaterte emner

Tidligere var det vanlig å sy rullen inn i et klede til slutt før den ble kokt, i dag er rullnetting et enklere alternativ. Rullnetting får du kjøpt i slaktebutikker, eller du kan få tak i ferdige «rullpakker» der rullnettingen følger med. Hvis slagsida er større eller mindre enn det som står i oppskrifta, beregner du litt mer enn tilsvarende vekt i reinskåret kjøtt Du kan bruke lammebog eller lammelår som du beiner ut selv, eller få tak i ferdig oppdelt kjøtt. Tradisjonelt har lammerull vært en måte å bruke diverse stykningsdeler av slaktet, for å bruke hele dyret, for eksempel hals eller nakke. Du kan bruke ulike stykningsdeler ut fra hva du får tak i.

KJØTTRULL LOFOTEN Kommentarer:
Forfatter på Kjøttrull lofoten
Strømsnes fra Kaupanger
Se over min andre nyheter. En av mine hobbyer er Gatka. jeg er glad i lese romaner skjelven.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net