Horten Moss Tid Overfart

  1. Mer om
Horten Moss Tid Overfart

Horten Moss Tid Overfart DristigHvor lang tid tar overfarten Hvor lang tid tar overfarten? Skriv ut; Tips en venn Stive tider i så stor grad som mulig. Målet er at tidene skal være mulig å huske uten rutetabell På dagtid er det med fem ferger avgang hvert kvarter (med et «hull») fram til 20.30, og overfarten tar om lag 30 minutter. Om hverdagene er det 50 avganger fra Samtidig blir det nye takster for overfarten. Har du gyldig AutoPASS-brikke kan du fra nyttår kjøre inn på oppstillingsplassen foran ferjene

Steintveit 34 kjenner han seg ikke igjen i at det å legge til land tar lang tid. Vi har jo sikkerhet som førsteprioritet, og det å legge til kai er en av de mest kritiske fasene. Det må gjøres på en sikker måte, og det er satt hastighetsbegrensninger, sier Steintveit.

Frykter ikke for jobben etter helautomatisk fjordkryssing med ferje

Men så, da han får oversendt Aftenpostens video, reagerer han annerledes. Historien om «Bastøfergene»[ rediger rediger kilde ] Fergeforbindelsen over ytre delen av Oslofjorden har en lang historie, og ble sannsynligvis brukt fra tidlig i middelalderen.

I et brev av 1712 beordret kong Frederik IV lensmannen i Borre å bygge en større ferge; den skulle kunne ta 16 hester og 50 mann. Ved fergeprivilegiet av 1752 ble det pålagt å holde ferge med plass for 6 hester med deres ryttere og i tillegg båtmenn.

I 1784 gis det bestemmelser om fergetakstene, fergemannen skulle ha 40 skilling for å ro en båt for 12 personer over fjorden, vintertakst var 60 skilling. I 1857 tok det offentlige over fergedriften, og fergestedet ble flyttet til Melløsbryggen i Moss. Åpningen av Smaalensbanen i 1879 og Vestfoldbanen i 1881 ga et behov for en mer stabil fergeforbindelse. Wilse I 1884 startet konsul Richard Peterson fergefart med dampskipet «Axel» mellom Moss og Horten, året etter kom «Bastø», et nybygget dampskip.

Dampskipet «Horten» ble innkjøpt som reservebåt, og i 1900 fikk selskapet «Bastø II». I de første årene Alpha drev fergeruten på Horten var det passasjerer og gods som ble fraktet, men etter første verdenskrig ble det også fraktet biler.

I 1934 fikk selskapet overlevert DS «Bastø», fartøyet kunne ta 400 passasjerer og 18 biler.

Har du lest dette? Prom moss horten

De øvrige turene skal det automatiske systemet adaptive transit ta seg av, så lenge været og andre ytre begrensninger tillater det.

Han forteller at hovedmålet i prosjektet har vært å øke sikkerheten til passasjerer og mannskap, samt å bedre logistikken i sambandet med enda større nøyaktighet.

De forhåndsprogrammerte tidspunktene treffer nå på sekundet. På den måten har vi et lavere energibruk, sier Lund. Båten hadde kahytt for førsteklasses passasjerer akterut. Forut var båten helt åpen, og her skulle annenklasses passasjerer oppholde seg.

På denne turen høljet regnet ned og sjøen sto i et eneste rokk.

Autopass og nye takster på Moss

Vi var ikke kommet langt utpå før man måtte rigge opp stormseil. Våt som en katt kom jeg i land i Horten efter å ha stått i vann til knes den siste delen av turen. Med jernbanen som åpnet i 1879 på Østfoldsiden fikk fjordforbindelsen en ny betydning.

Jernbanen i Vestfold åpnet ikke før i 1881. Dermed var det enklere for Vestfoldingene å ta ferge til Moss og tog derfra til Kristiania. I 1882 kom spørsmålet om opprettelse av en fast dampskipsforbindelse over fjorden til Moss formannskap. Det var ikke uvillighet, men for at dette skulle bli en realitet stilte formannskapets en forutsetning om at jernbanen måtte stå for driften av fergen. Hverken Smaalenenebanens direksjon, Indredepartementet eller trafikkdirektøren synes noe spesielt om dette forslaget.

Prosjektet ble skrinlagt. Den skulle seile rundt i fjorden, men i hovedsak til Kristiania. Noen av argumentene for dette var at Moss var litt isolert fra omverdenen.

Holst og Hans Blom. Hun ble satt i rute den 27. Båten kom til Norge etter en 40 timer lang tur over Nordsjøen.

Tre måneder etter ulykken på Bastøferja; fortsatt ingen avklaring Dagsavisen

Aller først var allikevel "Moss" innom Son. Antagelig fordi kapteinen var fra Son og ønsket å vise frem båten før den la til kai i Moss. Kaia var full av nysgjerrige tilskuere som helt sikkert ikke ble skuffet av hva de fikk se. Den "kløvet vandet med vældig fart", ble det sagt.

Hjuldamperen var til nå det raskeste skip i fjorden. Så rask at "Moss" ble kjent over hele Norge for sin "Moss" ligger til kai. Skipet hadde kahytter og sitteplasser delt opp i klassene 1 og 2. Og hun seilte fra Kristiania til Kristiansand på 10 timer.

Hvor lang tid tar overfarten?

Hun hadde avganger hver mandag, onsdag og fredag klokken 8. Senere ble ruten utvidet med Tønsberg og Kristiania.

Ruten ble så utvidet nok en gang med lørdags- og søndagsturer. Denne gangen i ruten Kristiania - Kristiansand. Slike båter ble raskt populære og ved ankomst og avgang stimlet folk til på bryggene for å få med seg siste sladder og se etter kjente. Det ble skrevet passasjerlister og de ble gjerne trykket i avisene.

Om en kjent person var med, fikk de gjerne spalteplass i lokalavisene. Selv om båten gikk så raskt at folk var redde for å falle av, var den nok ikke like rask og behagelig i bratt sjø. Båten stakk ikke mer enn 4 fot ned i vannet. Tilbakemeldinger fra de lengre reisene var mye sjøsyke og saktegående fart. Det som gjorde "Moss" litt annerledes enn andre dampbåter, var at den var mer avlang, flatere og hadde to vanndrevne hjul. Et på hver side midt på skroget.

Spørsmål og svar

Skorsteinen var plassert i front og bak av kahytten. Den hadde i tillegg for- og bakmast som var seilrigget i tilfelle motorhavari. Foto: Digitalt museum Ved jomfruturen til Kristiania var flere prominente personer med.

Blant annet Christian Basøe og Henrik Schiander. Kaptein på "Moss" var H. Kjelsen i perioden 1855-59. Det var hele 14 mann i besetningen, og det var plass til 420 passasjerer. På ferden gikk det post, pakker og mindre varer i tillegg til passasjerene. Sitteplasser var delt opp og for å sitte helt først kostet det 6 mark tur-retur.

For de bakerste sitteplassene 4 mark. Ved flere av ´stoppestedene´ kunne ikke "Moss" legge til kai. Modell finnes på Sjørfartsmuseet. Fot: Digitalt museum. Christian Olsen var maskinist på "Moss". Han skulle senere bli maskinist på "Bastø II" hvor han arbeidet i over 30 år, med samlet fartstid som maskinist i 45 år. Det lønner seg å bestille tidlig, da sikrer du deg god pris og plass på ønsket avgang. Medlemmer av Color Club får de beste prisene på bilpakke til Danmark.

Unn deg noe godt å spise og drikke i caféen! Her finner du rutetider for fergesambandet Horten - Moss.

HORTEN MOSS TID OVERFART Relaterte emner

Helt i starten Slik kan det ha sett ut om man skulle over fjorden. Foto:Digitalt Museum Om vi går langt tilbake i tid er det ganske trolig at det alltid har vært en slags forbindelse over fjorden, og det er trolig at fergetrafikk mellom Moss og Horten oppsto nettopp på grunn av avstanden mellom Jeløy og Horten. Selv om det også var roere som rodde både til Drøbak og helt innerst i Oslofjorden. Vi vet med sikkerhet at det var forbindelse allerede på 1500-tallet. Ferden gikk med en stor robåt, og han skrev at dette var en vanlig form for skyss over fjorden. Han beskrev to brygger. Den ene ved Tronvik og den andre ved Gullholmsundet.

Horten Moss Tid Overfart
HORTEN MOSS TID OVERFART Kommentarer:
Rapportert den Horten moss tid overfart
Kristensen fra Ålesund
jeg liker studere dokumenter dødelig. Les også min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Marathon.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net