Margeritter Frost

  1. Mer om
Margeritter Frost

Margeritter Frost MirakelStelletips spansk margeritt Spansk Margeritt brukes som en ettårig sommerblomst, for den overvintrer ikke ute i Norge. Den kan imidlertid overvintres et HVIT, FROSSEN MARGERITT: Sommerblomsten har vært gjennom en frostnatt. likevel kan overleve selv om noe av planten er svidd av frost Den spanske margeritten elsker sol, da åpner blomsten seg opp og snur seg mot solen. Den tåler litt kulde på våren, ned til ca Det finnes også margeritter på stamme, dersom du ønsker litt mer høyde. Plant i store krukker ettersom margeritten vokser kraftig, spesielt i bredden De kan klare seg ned mot 5-6 minusgrader. Hvite margeritter kan kanskje takle null grader

Argyranthemum frutescens

For at stemor skal holde jevn temperatur og fuktighet, er det lurt å bruke en krukke med litt størrelse. Tørste vårfavoritter Stemorsblomster kan du plassere omtrent hvor du vil, men sol til halvskygge er det aller beste.

De er tørste, men vær forsiktig med å vanne for mye når det er kaldt i været. Blomstene liker heller ikke at vannet blir stående i krukken. Stemorsblomster blomstrer tidligere enn vanlige sommerblomster.

Plante ut i vårpotter

De holder lenge utover våren, så ikke gi opp hvis plantene ser litt triste ut. Da kan det oppstå kuldegrader langs bakken, selv om gradestokken din på husveggen - og på nærmeste offisielle målestasjon - viser flere plussgrader. Er det klarvær, bør du ta inn plantene, men blir det overskyet, kan du la dem stå ute.

Når jorda har sparket av seg dyna, må du ta dem inn.

Ingen liker å sove uten dyne, ikke blomster heller, sier planteforskeren. Våre wallstickers kan sitte på de fleste tapettypene blant annet sagflistapet. Det viktigste er at det er en flat overflate, og hvis veggen er nymalt, bør du vente 30 dager før du monterer wallstickeren.

Gips egner seg veldig fint til å montere en wallsticker. Hvis veggen er nymalt, anbefaler vi at man venter minst 30 dager med å montere wallstickeren. Den er derfor velegnet som en krukkeplante. Les også: Slik overvintrer du stauder i krukker 7.

Lavendel Lavandula angustifolia Lavendel er en flott potteplante og den får sjelden sykdommer. Til gjengjeld er det viktig at du passer på den spesielt på vinteren.

Lavendel får lett frostskader, spesielt hvis den er plantet i en krukke. Du kan derfor ikke la en lavendel i krukke stå ute hele året, da den helst skal overvintre frostfritt.

Bruk gjødsel og vann moderat.

En lavendel liker tørre omgivelser, så vann kun lavendelen regelmessig de første tre månedene etter den er plantet. Etterfølgende får den det vannet den trenger fra naturens side og du trenger ikke tenke på å vanne den lenger. Lavendel lukter utrolig godt og er flott å se på. Ofte blir de brukt i sammenheng med roser, da det sies at lavendelen holder bladlus borte fra rosene.

Dog er det viktig at du ikke planter lavendelen i den samme tunge våte jorden som roser trives i. Her er en krukke smart. Det finnes både lavendler som er hardføre og noen som er følsomme mot frost, den mest alminnelige lavendelen lavandula angustifolia tåler en mild vinter og det er kun ved langvarig frost at den trenger tildekking. Sommerfugl lavendel lavandula stoechas er en annen type lavendel, den er følsom mot frost og trenger å overvintre helt frostfritt.

Overvintring/vinterdvale

Denne typen av lavendel passer perfekt til utebruk i potte, hvor du lett kan flytte på den og stille den et kjølig men frostsikkert sted om vinteren.

Les mer om lavendel her: Lavendel — en velduftende middelhavsbloms 8. Buksbom buxus sempervirens En annen plante som er utrolig lett å ha i potte, eller krukke er buksbom. Planten klarer det meste og passer ofte seg selv. Du kan nesten gjøre hva du vil med en buksbom. Den kan klippes i alle mulige fasonger, du kan plante den i krukker til utebruk hele året og den holder den grønne fargen året ut. Når du skal beskjære en buksbom, er det lurtå gjøre det på våren mars- juni siden det er da busken får nye skudd.

Busken kommer seg fortere etter en beskjæring, hvis det skjer på våren, fremfor på et annet tidspunkt på året. En buksbom som er plante i en krukke trenger gjødsel og veske.

Hagekroken: Nå må de spanske margerittene ut

Det er fristende å påskynde våren og få plantene ut, men det kan straffe seg. Tålmodighet er en viktig egenskap for den som har en hage å pleie. Våren endelig her Men nå må tiden være inne. Nå må de spanske margerittene over i urnene. Og nå må de tilbringe hele døgnet utendørs i påvente av at lobelia og bacopa kommer og krever sin plass i urnene etter hvert. Og når urnene ved inngangen er ferdig utstyrt, er våren her for alvor.

MARGERITTER FROST Relaterte emner

Nå må de spanske margerittene ut Foto: Kow d. Foreløpig har de stått i garasjen om natta. Vi kjøpte nok spanske margeritter for tidlig i år. Men hvem kunne vite at det skulle bli såvidt kjølig i slutten av april og langt ut i mai? Ute i natt Når vinden ikke har vært altfor sterk og temperaturen altfor lav, har margerittene stått ute om dagen, men inne i garasjen om natta. For margeritter tåler ikke frost, og de er ikke glad i kjølig vær heller. Men i natt stod de ute.

Margeritter Frost
MARGERITTER FROST Kommentarer:
Forfatter på Margeritter frost
Fossen fra Narvik
jeg elsker lese romaner smertefullt. Se over min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Mini Rugby.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net