Nordic Mines

  1. Mer om
Nordic Mines

Nordic Mines StudereKjøp Nordic Mines AB (NOMI) aksjen. Hos Nordnet kan du handle fra 1 kr i kurtasje. Klikk her for å følge aksjekursen i realtid Kjøp NORDIC MINING (NOM) aksjen. Hos Nordnet kan du handle fra 1 kr i kurtasje. Klikk her for å følge aksjekursen i realtid Som abonnent på E24+ får du tilgang til sanntidskurser fra Oslo Børs. De må aktiveres på nytt hver kalendermåned Marked; Analyse · Estimater og nøkkeltall · Meglerstatistikk · Nyheter · Obligasjoner · Historiske priser NORDIC MINES AB | 123 følgere på LinkedIn. NORDIC MINES AB is a mining & metals company based out of TrädgÃ¥rdsgatan 11, Uppsala, Uppsala, Sweden

Og den favner bredt: Kamprad har satset millioner både på gullprospektering, veikroer og thaimat. Spekulerer med «lommerusk» Møbelkongen fra Småland sies å være en forsiktig mann, men disse børsinvesteringen er ikke mye feige, skriver avisen. Hvis satsingen vår går virkelig godt, kan vi finne en nikkelforekomst i verdensklasse.

En slik ville kunne tiltrekke noen av de virkelig store gruveaktørene som en interessant partner til oss. Men selv om det stopper ved mindre forekomster, ville det i dag være økonomi i å utvikle dem, sier Dean MacEachern.

For selv om nikkelprisen har falt en del de seneste månedene, er prisene likevel på et historisk høyt nivå, og den pågående utviklingen i de såkalte BRIC-landene borger for at det nivået vil vare. Nikkel er dessuten enklere å bryte av nikkelsulfid enn på andre måter. Det er dessuten til god hjelp for prosjektene våre at vi befinner oss i en sikker og utviklet del av verden, der både kulturen og politikken er velvillig innstilt til gruvedrift. Regler, lover og skattelovgivning er gode i Norge og Sverige og ikke minst er en svært god infrastruktur på plass, i form av både veier, energi og dyktige mennesker.

Vi har også følt oss velkommen som utenlandsk bedrift, og ingen har hatt noe imot satsingen vår.

Velfinansiert bedrift Ledelsen og styret i Blackstone har lang erfaring i bransjen og vet hva prospektering og gruvedrift handler om. Takket være dette har bedriften lykkes i å samle tilstrekkelige resurser til å drive en så omfattende prospekteringsvirksomhet. Vi er svært velfinansierte og har de pengene som kreves til undersøkelsene våre.

Vi har flere team på plass, med så vel lokalt ansatte som innfløyne, kommenterer Dean MacEachern. Hittil er Blackstone notert på Toronto-børsen Venture Exchange, men en notering i Oslo eller Stockholm blir diskutert. Det ville være logisk for oss å ta det skrittet ettersom prosjektene vi driver, bør føles kjent for investorene i de lokale markedene, fortsetter Dean MacEachern. Et av Blackstones prosjekter i Västerbotten i Sverige ble mulig gjennom et samarbeid med Lundin Mining.

Lundin eide prospekteringsrettighetene, men var fokusert på sink, ikke nikkel. Da Blackstone tok kontakt og uttrykte interesse, kom man til enighet.

Begge bedriftene vinner på samarbeidet, og det understreker Blackstones troverdighet. Lundin Mining ville aldri ha inngått en slik avtale hvis de ikke visste hva vi står for, avslutter Dean MacEachern. Through extensive exploration in Norway and Sweden, the junior Vancouver mining company Blackstone hopes, in the best case scenario, to find a world class nickel deposit.

But even if that objective is not reached, the company counts on being able to develop smaller deposits considering the present price levels. In the areas we are exploring there have been over 50 historical mines and earlier geological surveys have come up with interesting results, says Blackstone s CEO Dean MacEachern. Now we are applying state-ofthe-art geophysics techniques and tools, such as airborne geophysical surveys and diamond drilling, to closer explore the deposits.

We are spending around CAD 9 million on prospecting in 2007 and will continue next year.

Last ned også: Fettløselige vitaminer

Some of Blackstone s projects in Scandinavia are in a very early stage of pure prospecting. Others, such as Norwegian Espedalen have reached a point where feasibility studies for future mines have started. Det er med bred margin det høyeste tallet noen sinne, og en økning på cirka 55 prosent sammenlignet med 2006. Det dreier seg om alle slags selskaper, fra globale transnasjonale kjemper som BHP Billiton og Anglo American, via etablerte nasjonale gruveselskaper som Titania og Rana Gruber i Norge og Boliden og Lundin Mining i Sverige, til internasjonale juniorselskaper som canadiske Blackstone Ventures, amerikanske Northland Resources, engelske Beowulf og canadiske Continental Precious Minerals.

Tallene for Finland kommer fra offisiell statstikk med en beregning for 2007 som er gjort av RMG. Stadig flere arbeidsplasser i bygdene i alle de tre landene som er studert, er nå relatert til prospekteringen etter metaller.

Nordic Mines (franciaenred.com)

Den begynner å bli en faktor å regne med i den regionale økonomien. Gode metallpriser høyt prospekteringsnivå Oppsvinget kommer ikke som en overraskelse, for prospekteringsutgiftene ett år er proporsjonale med metallprisene foregående år. Høye metallpriser i 2006 gir store prospekteringsinnsatser i 2007. Vi kan altså forvente intensiv aktivitet også i 2008, ettersom metallprisene i år ligger på et fortsatt høyt nivå. Men det vil ikke bli en like massiv økning som den bransjen har fått oppleve i 2006 og 2007.

Nikkel og jernmalm høyaktuelle Det siste året er fokuset for prospekteringen gradvis forskjøvet. Jernmalm har blitt mer interessant, i likhet med nikkel og uran. Diamanter er ikke lenger like hete som for bare ett eller to år siden. Dobbelt opp i Norge Prospekteringen i Norge har ifølge RMGs studie om mulig økt enda mer dramatisk enn i både Sverige og Finland den er mer enn doblet.

Det er riktignok fra et lavt nivå sammenlignet med begge disse landene, fra bare vel 40 millioner SEK i 2006 til knapt 95 millioner i 2007. Svenske Gexco, som har hoveddelen av sin virksomhet i Norge, og Wega Mining, som er notert på Oslo børs, er to av de største aktørene. Begge disse selskapene har siktet innstilt på gull.

Nordic Mining som ikke må forveksles med svenske Nordic Mines, som har hoveddelen av sin virksomhet i Finland har en betydelig bredere portefølje, som inneholder rutil, torium, molybden og wolfram i Norge, kombinert med gull i Ecuador. Canadiske Blackstone Ventures leter systematisk med nye geologiske hypoteser etter nikkel i både Sverige og Norge.

Boliden dominerer i Sverige I Sverige vil rundt 690 millioner SEK investeres i prospektering etter metaller i hele 2007.

Det er med bred margin det høyeste tallet noen sinne, en økning på 70 prosent sammenlignet med 2006. De svenske selskapene dominerer, med 65 prosent av satsningene, mens aktører fra andre land står for 35 prosent. Blant de mindre såkalte juniorselskapene dominerer imidlertid de utenlandske selskapene, som står for totalt rundt 200 millioner SEK, mens deres svenske konkurrenter legger ned omtrent 140 millioner SEK.

Bergslagen har tiltrukket seg betydelig større interesse enn tidligere.

Jobbmuligheter

Norrbotten og Västerbotten dominerer dermed ikke lenger like stort. Boliden er den i særklasse største aktøren i Norden med et budsjett på rundt 250 millioner SEK, mens de hvert av de minste, nærmest enkeltmannsforetakene, bare satser noen hundre tusen i løpet av et år.

Ny gruve i Finland I Finland har ikke prospekteringsaktiviteten økt like kraftig som i de øvrige nordiske landene, men RMG beregner at den vil lande på cirka 50 millioner EUR i år. Samtidig er Talvivaara Mining introdusert på den store London-børsen.

Selskapet investerer 450 millioner EUR i en av verdens største nye nikkelgruver. Byggingen pågår for fullt i Sotkamo i midtre Finland. Produksjonen beregnes å komme i gang i 2009.

Nå venter vi bare med spenning på noen store, nye funn i Norden det har vært tynt med slike de seneste årene, til tross for økte innsatser. Raw Materials Group has conducted a survey of the more than 50 companies that are exploring for metals, uranium and diamonds in Sweden and Norway.

The increase is even more impressive in Norway the expenditure in 2007 is predicted to reach EUR 13 million, more than double the 2006 level. Exploration activities in Finland have not increased as rapidly as they have in Sweden and Norway, but the value of these activities is expected to reach EUR 50 million in 2007. Gold and base metals are in focus. Increased interest in uranium, iron ore and nickel has been evident during 2007.

Exploration spending will remain at a high level in 2008, but the increase is not expected to be as large as in 2007. Here visitors will find everything from silver cups from local competitions and Olympic medals to ski wax. The exhibition also documents the development of the skiing tradition in Norway. The exhibition hold approx. The first coins of silver from Kongsberg was made at the mint at Akershus fortress in 1628.

What no one expects is that the arrival of an unknown prisoner will change absolutely everything. Features: Return to The Colony, a reimagination of the popular and revolutionary game Gothic from 2001. Et pakningssett kan smøre ca. En pakningsstørrelse passer bare til en vaier diameter og må sitte stramt rundt ståltauet for å gi et godt resultat.

Stamsund Internasjonale Teaterfestival

Han har sitt opphav fra Lake District Komme seg hit? Begge nasjonalparkene ligger innenfor en times togtur fra Manchester.

Når de internasjonale grensene igjen åpner er det bare å planlegge flyreisen direkte til Manchester, tar i overkant av en 1.

En tur til de engelske nasjonalparkene passer bra for deg som har lyst å ha både storbyliv og natur. Jeg vil absolutt anbefale en litt lenger tur slik at du virkelig får oppdage begge de engelske nasjonalparkene. En kan også leie bil fra flyplassen i Manchester for så å kjøre enten Nord mot Lake District eller sør til Peak District. Om du leier bil er du også mer fri til å utforske de små landsbyene rundt de engelske nasjonalparkene.

Taxi kan bli dyrt i lengen og det er ikke like enkelt med offentlig transport ute på landsbygda. Jeg har vært heldig å få oppleve Peak District på høsten var der i oktober og Lake District på våren mai måned men skulle gjerne ha besøkt begge stedene igjen både for å ha tid til en god dagstur i «fjellene» og for å oppleve enda mer. Så når grensene en gang åpner ligger begge disse nasjonalparker i England på min liste over steder å komme tilbake til!

NORDIC MINES Relaterte emner

Reisetips til din neste Englandstur — nasjonalparker i England! Derfor føles denne høsten spesielt tung.. Denne kommende søndagen er det Verdens turisme dag! Vi får kjenne litt på savnet av å hoppe på flyet å reise akkurat dit vi vil. Og ikke minst kanskje turismemaskinene selv må ta en titt på seg selv og utvikle seg videre mot en annerledes hverdag!

Nordic Mines
NORDIC MINES Kommentarer:
Forfatter på Nordic mines
Solvang fra Alta
Les gjerne min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Hockey. jeg elsker lese om Norge søvnig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net