Axel Bøyum Fotball

  1. Mer om
Axel Bøyum Fotball

Axel Bøyum Fotball VakkerAxel Bøyum (født Axel Gehrken Bøyum 14. februar 1995) er en norsk skuespiller og Gullruten-vinner i kategorien «Beste skuespiller Hvor god er egentlig Adrian Austnes, alias Axel Bøyum, i fotball i virkeligheten? Og hva skjer i NRK-serien Heimebane, sesong Axel Bøyum, som spiller rollen som Adrian Austnes i NRK-suksessen Bøyum var en talentfull fotballspiller, og har spilt på høyeste r gamle Bendik Mauseth var på fotballtrening da castingbyrået Axel Bøyum (spiller Adrian Austnes) og Morten Svartveit (spiller Espen Axel Bøyum (24) spiller også serien. Han foreviger karakteren Adrian i serien, og har lovet fansen at vi får bli bedre kjent med ham i den

Høstkos på NRK

Vi viderefører dessuten kjønnstematikken fra sesong en, og tar samtalen et hakk videre. Det er veldig hyggelig at så mange likte sesong en, vi håper bare at folk tar med seg entusiasmen videre, idet vi utvider serieuniverset og går dypere inn i tematikken», forteller serieskaper Johan Fasting til Dagsavisen. Det er heldigvis ikke disse tingene en sitter igjen med, når man skal oppsummere og reflektere over fotballserien «Heimebane», som rullet over norske skjermer på vårparten i år.

Serien tok nemlig opp en rekke tabubelagte temaer en sjelden snakker om i en fotballgarderobe. Viktigst av disse temaene er særlig psykisk helse og likestilling. Helena Mikkelsen baner vei Kort fortalt handler serien «Heimebane» om fotballtreneren Helena Mikkelsen, som blir den første kvinnen til å lede et eliteserielag, da hun overtar hovedtrenerrollen for den fiktive klubben Varg IL.

Mikkelsen, portrettert av Ane Dahl Torp, møter naturlig nok på en rekke utfordringer i hennes ferske jobb.

Har du lest dette? Bjørn terje axelsen

Vil du få varsel hver gang Øyvor Dalan Vik publiserer noe? Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt «Heimebane» henter frem de store, brusende følelsene og handler om langt mer enn fotball. Hun kommer med feil dialekt, feil kjønn og ambisjoner i en størrelse lokalbefolkningen ikke har noen tro på at hun kan leve opp til.

Kamilla er snart aktuell i en ny serie på HBO Nordic.

Ingrid Olava står for musikken og regien er ved Marie Blokhus. Les også: Nå fylles kulturhuset med liv i kroker og saler igjen Inviterer til «forsnakk» Før forestillinga lørdag kveld inviterer kulturetaten til «forsnakk» i Nystua.

Den kler ikke serien, i den grad den bryter med den realistiske, livaktige følelsen dette dramaet bestreber seg for å ha. Les også: Disse seriene kan du glede deg til i 2019 Det er faktisk først etter cup-episoden at «Heimebane» finner tilbake til god gammel form, når det endelig begynner å skje ting med karakterene, historien får framdrift og liv og dramaet blir gripende og skikkelig underholdende.

Mye av nerven er det Helena Mikkelsen som står for. Etter Vargs framganger har Mikkelsen et navn som gjør at hun slipper unna med det meste. Preget av omstendighetene kan hun være skarp i tonen, sleip og manipulerende, usympatisk, kjip, tverr og sur.

Her serverer Ane Dahl Torp oss den sammensatte, usympatiske kvinnerollen som film og TV-fiksjonen trenger flere av.

Kjempesuksess på Heimebane

Helena Mikkelsen er lett å mislike, og det er ikke sikkert hun kjenner på selve fotballgleden lenger heller. Serien viste trakassering i subtile situasjoner som er vanskelige å beskrive med ord og uakseptabel atferd som det er vanskelig å sette fingeren på.

Over hele landet kunne familier samle seg rundt skjermen og få gode utgangspunkt for samtaler om hva metoo egentlig handler om. Både for kvinner i posisjon som Helena, Norges første kvinnelige fotballtrener for herrer på toppnivå, og for jenter som hennes datter Camilla Emma Bones, i sin første jobb på restaurant. Røsker i etablerte kjønnsroller Serieskaper Johan Fasting har sagt at sesong 2 kom til å ta opp enda flere sider av etablerte kjønnsroller, og har uttalt at serien har både et mål og et ansvar om å følge med i tiden når det gjelder problematikken rundt kjønn.

Dette innfris til de grader. For selv om klubbens vanskelige økonomi, spenningene i forholdet mellom triangelet Helena, Camilla og Adrian, og jakten på cupfinalen er i fokus, så er kjønnsroller et gjennomgående tema. Fasting er selverklært feminist og manusforfatter, og i denne sesongen får han atter en gang vist at han er begge deler, med en kløkt man sjelden ser i norske serier.

Riksteatret turnerer med moderne kjærlighetshistorie

Ubehagelig oppførsel I begynnelsen er oppførselen til noen av kvinnene nesten ubehagelig å se på. Helt til man innser at serien rett og slett har satt kvinner inn i tradisjonelle mannsroller, hvor tilsvarende adferd ville vært akseptert. Som når karrierekvinnen fra Oslo, Petronella Nagelsmith strålende spilt av Marian Saastad Ottesen, valser inn i Ulsteinvik og ber den tidligere buldrende, men nå spake, verftseieren Tangsrud om å hente kaffe «og litt frukt, er du snill».

AXEL BØYUM FOTBALL Relaterte emner

Anmeldelser Ny sesong av Heimebane gir mye mer enn fotball Man kan bli kynisk og ensom av å forfølge fotballdrømmen, viser Heimebane sesong 2. Men et alternativ finnes: Ved å gjøre hverandre sterke kan man bygge gode fellesskap. Visst finnes det jubelscener da ballen treffer nettmaskene, men oftest møter vi svette og slit, tårer og ydmykelser. Selv i siste episode lurer du på om Varg IL og idealistene som slåss for dets eksistens, har en framtid. Men filmskaperne må få skuespillerne til å levere bedre diksjon og slutte med utydelig mumling. Men nå er det ikke bare andres feil, slik det som var i første sesong da hun møtte skepsis som kvinne.

Axel Bøyum Fotball
AXEL BØYUM FOTBALL Kommentarer:
Redaktør på Axel bøyum fotball
Kaasa fra Finnsnes
Les gjerne min andre innlegg. En av mine hobbyer er Cowboy. Jeg nyter lese om Norge knapt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net