Rødkål Trines Matblogg

  1. Mer om
Rødkål Trines Matblogg

Rødkål Trines Matblogg MammothI dette innlegget vil jeg dele oppskrift på rødkål, honningstekte epler og mammas ovnsbakte poteter Image: APPELSINSALAT MED RØDKÅL, EPLE, GULROT OG HASSELNØTTER Image: TILBEHØR TIL JULERIBBA; RØDKÅL, POTETER OG EPLER Jeg elsker fargerike og smakfulle salater med både frukt og grønnsaker, og her kommer enda en favoritt – med appelsin, rødkål, eple En fargerik salat er slett ikke forbeholdt sommer og sol. Med knasende frisk rødkål, grønnkål, fennikel, eple og granateplekjerner blir det Jeg elsker fargerike salater hvor grønnsaker, frukt og bær skaper skikkelig feststemning i salatbollen. Her får rødkålen selskap av friske

Erfaring tilseier at ungane likar det best om det er litt mindre karve i. Om du ikkje får det til med kniv, kan du godt bruke ostehøvel.

Legg finsnitta kål og karven lagvis i ei kasserolle; legg i kål, dryss litt karve, meir kål og avslutt med karve. Legg kjøttet i bollen og tilsett saltet. Kjør til massen blir seig før du tilsetter egg og kald melk.

Bland til en farse og tilsett revet løk, griljermel og krydder. Bland godt å sett hele farsen i kjøleskapet i 1 time.

Langtidsstekt ribbe

Steg 2 Finn frem en kjele og legg i smør og litt nøytral olje. Til en ribbe på 2 ½-3 kg: Bland sammen 1 ss hele korianderfrø, 1 ss hel spisskum og 1 ss hel pepper. Hell i en tørr stekepanne og stek til krydderet begynner å poppe uten å bli brent. Ha krydderet i en morter, tilsett 2 ½ ss salt og knus til pulver.

Klassisk skinkestek med tilbehør og saus Oppskrift franciaenred.com

Gni ribben inn med knust krydder. Legg ribben med svoren ned i en langpanne, dekk til og sett kaldt 2-3 dager. Før steking legg over et par kvister frisk rosmarin og salvie, 2 ts finhakket frisk ingefær, 2 fedd finhakket hvitløk og 1 ss finhakket rød chili.

Damp og stek som beskrevet for ribbe med salt og pepper. Sjyen fra den krydderstekte ribben kan kokes opp, jevnes med maisennamel og smakes til med soyasaus med lite salt og sweet chilisaus. Medisterkaker: 20-24 stk medisterkaker avhengig av størrelse Tips: Medisterdeig er kvernet svinekjøtt, medisterfarse er en ferdig spedd deig, klar til bruk.

Coleslaw Krydder Kanari

Kan lages i god tid før jul og fryses ned avkjøl før de legges i fryseboksen. Kjernetemperatur cirka 85 grader. Dryss de skrelte og grovkutta grønnsakene rundt ribba. Klokka 16:00 Skru opp temperaturen til 150 grader. Kjernetemperatur cirka 90—92 grader.

Grønnkålsalat med eple franciaenred.com

Klokka 16:30 Skru opp til 210 grader. Kjernetemperatur cirka 96 grader.

Du vil kanskje like: Trines matblogg søndagsmiddag

Alle ovner er forskjellige, så det er ikke sikkert din ovn oppfører seg likt som vår. Følg med så du ikke svir ribba under denne prosessen. Klokka 16:45 Sett på grillfunksjon og «poff» svoren.

Wenches julemeny

La ribben ligge med svoren ned i kjøleskapet. Sett stekeovnen på 180 grader.

Legg ribben med svoren ned i en langpanne. Del gulrøttene i mindre biter og ha i sammen med hvitløkfeddene og vannet. Du trenger ikke å fjerne skallet av hvitløkfeddene.

Stek ribben i 1 time. Så snur du ribben slik at svoren ligger opp.

Surkål og rødkål

Øs vannkraften i langpannen over ribben 3—4 ganger og stek videre i 30 minutter. Nå ser du at svoren begynner å bli sprø og gyllenbrun. Bygg opp ribben på midten med en ball av aluminiumsfolie, slik at fettet renner av. For å få den siste finishen på svoren, kan du sette stekeovnen på gratineringsfunksjon, 180 grader, dersom du har det.

RØDKÅL TRINES MATBLOGG Relaterte emner

I Noreg brukar vi mykje surkål og rødkål som tilbehør til mat, og ikkje berre i jula. Sjølv om surkål og rødkål er lett å lage, trur eg folk flest kjøper det ferdig på butikken. Det fine med å lage surkål og rødkål sjølv, er at ein får akkurat den smaken ein vil ha. Nokre vil ha det syrlegast mogleg, medan andre igjen er glade i det søte. Hovudingrediensane er kvitt kål eller raudt kål, vatn, eddik, sukker, karve og litt salt. Utover dette kan ein variere med mange ulike smakar.

Rødkål Trines Matblogg
RØDKÅL TRINES MATBLOGG Kommentarer:
Forfatter på Rødkål trines matblogg
Volden fra Kaupanger
Jeg nyter utforske norske bøker helt. Les også min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Marn Grook.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net