Finansforbundet Lønnsoppgjør 2019

  1. Mer om
Finansforbundet Lønnsoppgjør 2019

Finansforbundet Lønnsoppgjør 2019 Plus!Sentralavtalen mellom Finans Norge og Finansforbundet har en gyldighet til 30. april: Enighet mellom YS og Virke i årets lønnsoppgjør Gjennomsnittlig årslønn 2019 Hver vår er det lønnsoppgjør, og da forhandler vi frem en sum for alle ansatte i finansnæringen – uansett hvor de jobber Finansforbundet og LO til forhandlinger rett etter påske, 24. Årets oppgjør er et såkalt mellomoppgjør Lønnsoppgjøret i finans er godkjent og skal iverksettes De anbefalte forslagene som hadde svarfrist 2. er nå godkjent av alle parter, og Enighet i finansoppgjøret – 9.200 kroner til alle Finansforbundet er blitt enige med Finans Norge om et anbefalt forslag i årets mellomoppgjør

Dersom det ikke gjør det, kan man kreve en tariffavtale dersom dere er mange nok som går sammen om kravet. Ta kontakt med din fylkesavdeling dersom dere ønsker hjelp til å få opprettet en tariffavtale.

Hvorfor trenger jeg tariffavtale? Sammen er vi sterke!

Enighet i finansoppgjøret kroner til alle

Den første avsetningen til stiftelsen var 10 millioner svenske kroner. Dersom Handelsbankens resultat er bedre enn gjennomsnittet av konkurrerende forretningsbanker, skal det gjøres en tildeling til Oktogonen. Tildelingen skjer i form av A-aksjer i Handelsbanken. Det er bankens styre som bestemmer størrelsen på tildelingen. Dersom banken reduserer eller ikke utbetaler utbytte, blir det heller ingen avsetning til Oktogonen. Det ble resultatet i 1992, 2008, 2016 og 2018. I dag er 12 000 eller 98 prosent av de ansatte medeiere i Oktogonen.

Det kan bli lederskifte i Finansforbundet

De eier nå 10,6 prosent av aksjene i banken. Dermed er Oktogonen nest største aksjonær. Porteføljen i Oktogonen består av 201 millioner eller 90 prosent A-aksjer i banken og noen mindre aksjeposter i andre selskaper.

Også for disse gis det rett til full lønn under sykdom, og retten er knyttet opp mot retten til sykepenger fra folketrygden, se A1 pkt 1.

Lønnsfest? Hvilken lønnsfest? FriFagbevegelse

I avtalen er det også reguleringer knyttet til arbeidstakere som har vært arbeidsføre i en periode før de på nytt er borte med sykdom. Disse har på nytt rett til lønn under sykdom i inntil 3 måneder dersom de har vært arbeidsføre i én måned og uten begrensning hvis de har vært arbeidsfør i minst 6 måneder. Han påpeker at det er en liten elite i næringen, som tar ut de største lønnsøkningene gjennom bonuser.

Har du lest dette? Sug og svelg god helg

Og understreker urimeligheten i at de med de høyeste lønningene, også får mest prosentmessig. Bonuselementet er like stort som det ordinære lønnstillegget.

Vigdis Mathisen er ny leder i Finansforbundet

Det er et system vi tar fullstendig avstand fra, sier Øverland. For lite kommer i lønnsoppgjøret i mai, for mye kommer i form av bonuser.

Vi vil ha det motsatt, sier Bekkevold. Det som har gitt resultater av likestillingsarbeidet er at det er flere kvinner i toppstillinger i finans og at det er forbedring av likelønn på ledernivå. For den gruppen går utviklingen i riktig retning, sier Mathisen. En ramme på tre prosent betyr at den samlede gjennomsnittslønna for alle arbeidstakerne i kommune-Norge skal være tre prosent høyere enn gjennomsnittslønna deres året før. Slik fungerer lønnsoppgjøret Overheng Men siden denne økningen tar utgangspunkt i et kalenderår, mens selve tariffoppgjøret vanligvis foregår i mai, oppstår det «kluss» i regnskapet.

Første fase av samarbeidet besto av et relativt omfattende forprosjekt, med fokus på innsikt, behovskartlegging og forankring. Blant behovene til brukerene var å: finne informasjon om lønn og lønnsstatistikk finne kurs og arrangementer lese om sine rettigheter på arbeidsplassen finne medlemstilbud og rabatter Mens Finansforbundets forretningsbehov var å: vise frem Finansforbundet som en relevant aktør, og medlemskap som en forsikringspolise for arbeidsforholdet vise frem bredden i Finansforbundets tilbud rekruttere nye medlemmer differensiere Finansforbundet fra konkurrentene gi de tillitsvalgte de verktøyene de trenger for å gjøre en god jobb for medlemmene og Finansforbundet customer success E-læring, folk og fag På den nye nettsiden ble det laget en integrering mot Learndash e-læringsprogram, slik at alle medlemmer raskt kan finne og delta i nettkurs.

Det ble også laget en integrasjon mot deres eget CRM-system, slik at medlemmer enkelt kan melde seg på, og delta på, arrangementer og webinarer. Nå følger flere oppgjør på løpende bånd. Dinh Utover våren kommer forhandlingene for mange yrkesgrupper. Her er lista over oppgjørene framover — i ulike sektorer.

FINANSFORBUNDET LØNNSOPPGJØR 2019 Relaterte emner

Morten Hansen tekst morten. Dette er en økning på 6,3 prosent fra samme tid i fjor. Hun er overrasket over tallene. Jeg synes det var høye gjennomsnittslønninger — i alle fall forhold til hva vi har i vår bank. Kanskje er det større forskjell på lønningene i by og bygd, sier Jorde. Det er bonusene som er med på å dra opp gjennomsnittet for de ansatte i næringen.

FINANSFORBUNDET LØNNSOPPGJØR 2019 Kommentarer:
Forfatter på Finansforbundet lønnsoppgjør 2019
Johannessen fra Haugesund
Les gjerne min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Arena-Fußball. jeg er glad i lese romaner bevisst.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net