Porsjonsberegning Mat

  1. Mer om
Porsjonsberegning Mat

Porsjonsberegning Mat FeilfriRiktig porsjonsberegning er både økonomisk og miljøvennlig - og er et godt verktøy for å kunne beregne riktig mengde mat til både hverdag og fest Lurer du på hvor mye kjøtt, saus eller grønnsaker du skal beregne per person? Se hvor mye ribbe, pinnekjøtt eller kalkun du bør beregne per person i vår Porsjonsberegning: Barn, ungdom, kvinner, menn har et ulikt matinntak. Det er utfordrende å være presis på mengde Vi viser deg hvor mye mat du skal beregne per person Når du skal lage mat til flere, kan det være greit å vite hvor mye som skal beregnes av de ulike råvarene til hver person

Ta porsjonskontroll LHL

Sjokolade Hvor mye er egentlig én porsjon sjokolade? En liten Eventyrsjokolade? På en 200 grams melkesjokolade tilsvarer én porsjon 25 gram.

Kjeks Ifølge Gjende Eventyrkjeks tilsvarer én porsjon 25 gram, eller 9,5 kjeks om du vil. Klinisk ernæringsfysiolog Virginia Messina anbefaler følgende her: Fullkorn: 4 eller flere porsjoner per dag.

Les om fullkorn her Bønner, linser, erter og soyaprodukter: 3 eller flere porsjoner per dag. Er du over 50, spis gjerne 4 porsjoner belgvekster per dag.

Les om bønner her Grønnsaker: 5 eller flere porsjoner per dag. Selleri, brokkoli, grønnkål, persille, kinakål, spinat er spesielt rike på næringsstoffer.

Få mat levert hjem (matombringing)

Les om grønnsaker her Frukt: 3 eller flere porsjoner per dag. Les om frukt og bær her Nøtter, kjerner og frø: 1 — 2 porsjoner per dag.

Dette gjelder også krydder! Ikke multiplisere opp salt og annet krydder like mye som resten av oppskriften. Her er noen standardmål du kan bruke for å beregne mat til mange: 200-250 gram mager fisk og 150-180 gram fet fisk per person 2-3 personer per kilo reker med skall 150-200 gram av både poteter og grønnsaker per person 0,5 — 1 dl saus per person Totalt 700 gram mat per person i gryter eller supper som hovedrett Tips!

Årsaken til at de fortsetter med calorie er begrunnet i kulturelle forhold. Kravet var et helsepolitisk tiltak for å hindre fedme.

Rekn ut næringsinnhald

Dette er et tiltak i tillegg til de krav som finnes for forpakninger av mat som vi også har i Norge. I USA skal hver meny ha informasjon om energi og hva som er anbefalt daglig inntak.

På samme måte kan det være greit å legge opp middagsmaten på tallerkener, og ikke sette gryter på bordet. Da gjør man porsjonsvurderingen før man setter seg ned og begynner å snakke. Står grytene med mat på bordet, er det lett å bli fristet til å forsyne seg flere ganger av maten, og da er det vanskeligere å kontrollere matinntaket.

Hvordan begrense middagskalorier?

Ønsker man å begrense kaloriinntaket til middag, er en god strategi å begynne måltidet med salat eller grønnsaker, som er vanlig i mange andre land. Dette gjør at man spiser seg delvis mett på grønnsaker.

Porsjonsberegning i hverdagen Artikkel

Størrelsen på middagstallerkener har de siste tiårene økt betraktelig. Før var middagstallerkener på 25 cm ikke uvanlig, mens vanlig diameter nå er fra 27 cm og oppover. Hvor stor kant det er på tallerkener har også noe å si, siden det påvirker størrelsen på tallerkenflaten hvor man plasserer maten.

PORSJONSBEREGNING MAT Relaterte emner

Matombringing Matombringing Eldre eller funksjonshemma som bur heime og har problem med å få laga middag sjølv, kan få maten køyrd til seg. Tilbodet består av middag som vert bringa ein eller fleire dagar i veka. Det er utkjøring av middagsmat frå kjøkkenet på Sundheim Bo- og Treningssenter. Matombringing skal bidra til tilfredsstillande ernæring til heimebuande med behov for ferdig laga middagsmat. Levering av middagsmat frå Sundheim 1- ein-gong i veka heime hos brukar Etter vurdering vil det i særskilte høve bli levert middag 2- to — gonger i veka Det kan da leverast inntil 2 porsjonar varm mat og inntil 2 porsjonar kald mat i veka.

Porsjonsberegning Mat
PORSJONSBEREGNING MAT Kommentarer:
Forfatter på Porsjonsberegning mat
Christiansen fra Steinkjer
Se over min andre innlegg. jeg liker Hüte sammeln. Jeg har lyst studere dokumenter flittig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net