Tova Votter Finull Oppskrift

  1. Mer om
Tova Votter Finull Oppskrift

Tova Votter Finull Oppskrift AvansertFinull - Lys grå - 403, 50, 50. Finull - Grå - 404, 50, 50. Finull - Koksgrå melert - 414, 50, 50. Oppskrifter i dette heftet Ingenting varmer bedre enn skikkelige ullvotter, men ofte er tovede ullvotter litt klumpete og sitter litt dårlig. Her er en oppskrift på tovede votter som Jeg har brukt sandnesgarn sin oppskrift som du finner her Men jeg har strikket en str mellom small Fant oppskrift på disse bhg vottene! Her finner du oppskriften jeg har brukt Her får du gratis mønster til tova votter. Vottene kan strikkes i Finull, og vi har alle 102 fargene. Velkommen inn til en hyggelig garnhandel

Jeg bruker også gjerne Tove og Finull - også i kombinasjon med vamsegarn og fritidsgarn.

Like mye snø her som hos dere tror jeg, uvanlig mye for denne byen, men deilig sol iallfall! Vi sees snart- klem fra nina Synnøve sa Jeg har løst mange "verdensproblemer" på sengekanten ja! Mulig det er derfor mannen i huset sovner mye fortere enn meg..?

votter Strikkoteket

Det er mange som sverger til finull til toveprosjekt - kanskje jeg også skal prøve meg på det en gang: Vottene ble kjempefine, ingenting er som tovavotter i vinterkulda! Så her er den, i tillegg til et par andre varianter. Ungene har hatt masse vottepar opp gjennom årene.

Du vil kanskje like: Regnvotter med for

Jeg tok først utgangspunkt i oppskrift for blånisse- og rødnissevotter, men opplevde fort at vottene virket korte. Derfor gjorde jeg en del forandringer, og laget også oppskrift for mindre og større votter.

Karoline elsker feks sine hjertevotter: De minste vottene pleier jeg å bruke snøring i, men når ungene slutter å dra av seg vottene synes jeg det er greiest å droppe det.

Hjerte GO`H Design: Tova votter med plantefarget garn

Strikker du rosamelerte votter, bruk pt2 nr 54 og 55, en tråd av hver. Garnforbruk er 1-2 nøster, alt etter str, til de minste vottene holder et nøste. Legg opp 28 m 32 m 36 m 40 m 44 m fordelt på pinne nr 6.

Strikk 2 omg 1 r, 1 vr. Strikk videre 12 omg 14 omg 16 omg 20 omg glattstrikk. Største størrelsen strikkes 18 cm glattstrikk uten felling. Fell jevnt fordelt på siste omg til 24 m 28 m 32 m 36 m hvis du skal ha hullbord, eller på neste omg hvis du strikker votter uten hullbord.

Kongsberg Husflidslag: Grønne votter

Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet. Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt. Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre: 1.

I relasjon: Toving av votter

Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket.

Rist deretter igjen. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av. Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten på skulderen og ned til nederkanten på plagget.

Strikkezilla Design

Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen. På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene. Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g.

For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste 25g, 50g eller 100g. Toving i maskin er vel å kategorisere som en risikosport, man må bare prøve seg fram.

Ulike maskiner, ulike programmer, ulike garntyper og ulik mengde i maskinen påvirker resultatet. Så kan man justere pinnestørrelse og maskeantall når man ser hvordan maskin og garn virker sammen. Min erfaring er at strikkede saker toves mer på lengden enn på bredden, derfor har jeg prøvd å lage litt smalere vottemønster, så votten sitter litt tettere på hånden. Håper dette virker forståelig og greit.

Ja vel, da var det bare å sette i gang Det er greit at det strikkes etter min oppskrift og at vottene selges privat eller på messer. Videresalg i butikker og på nettsider er derimot ikke lov da jeg selv tar imot bestilling på ferdig strikkede votter.

TOVA VOTTER FINULL OPPSKRIFT Relaterte emner

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang. Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen. Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

TOVA VOTTER FINULL OPPSKRIFT Kommentarer:
Forfatter om Tova votter finull oppskrift
Eik fra Skien
Vennligst sjekk min andre innlegg. Jeg trives kurash. jeg liker utforske norske bøker oppreist.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net