Creme Fraiche I Brun Saus

  1. Mer om
Creme Fraiche I Brun Saus

Creme Fraiche I Brun Saus AttraktivDu kan fiffe opp sausen med litt fløte, seterrømme, crème fraîche, balsamico-eddik, rødvinseddik, ekte geitost, ripsgelé eller tørkete Når sausen har passe konsistens, ha i buljong og sukkerkulør. Pisk egget med malt ingefær, muskat og mel Smak til med salt og eventuelt annet krydder. Brun saus til vilt, kalv og lam. 1 dl rømme/Crème Fraîche eller fløte Smak til med salt og pepper. Du kan smaksette brun saus med en spiseskje rømme (kun seter eller tilsvarende) eller creme fraiche Tilsett et par dråper sukkerkulør hvis du ønsker den klassiske brunfargen på sausen

Bruk en stavmikser eller blender så du får en fin puré. Gulrotpuré Skrell og del gulrot og potet i biter.

Kok møre i lettsaltet vann, ca. Kan koke uten at den skiller seg. Finnes også med 18 og 10 prosent fett. De tåler småkoking og gir den samme syrlige, friske smaken.

Seibiff med løk og rømmesaus

Med disse triksene får du den perfekte smaken på sausen til julematen. En god saus gjør jo hele måltidet! En av hemmelighetene er å piffe opp sausen med noen enkle ingredienser. Har du et par poser saus i skapet, er julemiddagen reddet om uhellet skulle være ute.

Kyllingfilet med smakfull saus

Ikke bare er det tidsbesparende, men sausene blir minst like gode som saus laget helt fra bunnen av. Selv bruker hun både buljongterninger, pulver og fond. Server sausen som den er, eller vend inn 1 ts grov sennep og 3 ss creme fraiche for en saus som passer perfekt til påskelammet! Ha gjerne også i sjyen fra lammesteken for ekstra god smak. Har man for eksempel rester av rødvin man ikke får drukket opp, kan man koke en stor gryte med rødvinsreduksjon.

Reduksjonen kan godt fryses inn og tas ut når du trenger den.

saus, sauseskole Lynkurs i saus

Isbitterninger er et bra tips til frysing. Til reduksjon anbefaler vi generelt viner med lav sødme, altså tørre viner. Dette gjelder både rødvin og hvitvin. Hovedgrunnen til å redusere vin til saus, er å forsterke syren. Reduserer du en søt vin, forsterkes også sødmen og reduksjonen vil nesten bli som en sirup.

Skal du lage eplereduksjon, bruk eplemost som ikke er tilsatt ekstra sukker.

Adams Matkasse

Epler inneholder mye naturlig sødme, og en eplereduksjon vil naturlig bli en del søtere enn en vinreduksjon. Når vin reduseres kokes også alkoholen bort, så supper og sauser med vinreduksjon kan trygt serveres til hele familien.

Smake til saus Tilsmaking er en av de viktigste momentene i matlaging, og dette gjelder spesielt for saus. For at sausen skal løfte måltidet, må man bruke litt tid på å justere smakene, noe som gjerne krever litt øvelse og erfaring for å mestre.

Salt, fett, syre og sødme er alle smaksfremhevere og må balanseres slik at de jobber sammen for å fremheve hverandre og de andre smakene i en saus best mulig. De må også tilpasses det sausen skal spises til. Magert kjøtt, som kalkun og svinefilet, har godt av en ekstra fet saus, for eksempel kremet med fløte.

Viltkjøtt er også magert og mange liker fete sauser til vilt, men sødme er kanskje enda viktigere til vilt. Det er derfor ikke uvanlig å finne viltsausoppskrifter som inneholder portvin, solbær, blåbær, brunost og lignende.

For å bli god til dette, er det viktig å tørre å prøve seg frem. Planlegger du å servere en saus til gjester, er det bra å lage den minst én gang på forhånd. Når man prøvelager en saus, kan man tillate seg å dra på med mye salt, syre, sødme og fett, for å finne ut hva som blir godt og hva som blir for mye.

Du vil kanskje like: Laks med spicy soyasaus

Husk alltid å tilsette bare litt av hvert element om gangen, og smak i mellom. Stek lammesteken i ovnen på 150 grader til den har en kjernetemperatur på 60-65 grader.

La den hvile i 15 minutter før den skjæres i skiver.

CREME FRAICHE I BRUN SAUS Relaterte emner

Jeg har foreslått fire forskjellige sauser, men det holder å lage en! Med to blir det fest! Rødvinsaus kan du lage dagen før og koke opp. De tre andre sausene er det best å lage samme dag, fordi de inneholder mye fløte og smør. Potetene kan skjæres i skiver og legges i vann dagen før. De bør friteres samme dag som de serveres.

CREME FRAICHE I BRUN SAUS Kommentarer:
Forfatter om Creme fraiche i brun saus
Tellefsen fra Kristiansand
Jeg trives lese tegneserier håpløst. Se over min andre nyheter. En av mine hobbyer er Ausstellungsübung.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net