Bent Stiansen Pinnekjøtt

  1. Mer om
Bent Stiansen Pinnekjøtt

Bent Stiansen Pinnekjøtt StrategiDen vanskeligste jobben med pinnekjøttet gjør du allerede i butikken. Mesterkokk Bent Stiansen loser deg trygt igjennom pinnekjøttmiddagen Bent Stiansens pinnekjøtt-tips: - Mitt beste tips er å forlenge utvanningsperioden: Det sies at pinnekjøttet skal vannes ut i 24 timer, men Den unge kokken Sebastian Skauen Johnsen lager pinnekjøtt i i «Kvelden før kvelden» i 2014. Han bruker oppskriften fra Bent Stiansen Mesterkokk Bent Stiansen fra Statholdergaarden byr på restemåltid av julematen Bent Stiansen anbefaler å vanne ut pinnekjøttet i 36 timer før du skal bruke det og skifte ut vannet én gang i løpet av utvanningen

Det er kanskje nettopp derfor det er knyttet så mye spenning og nerver til denne festmiddagen. Heldigvis er pinnekjøtt enkelt å lage. Og den aller viktigste jobben gjør du allerede i butikken — ved å velge riktige råvarer. Trenger du hjelp til julemiddagen? Hvordan kjøttet tilberedes hos leverandøren, kan være avgjørende for smaken på julemiddagen. Å speke betyr å tørke, og har vært den dominerende måten å konservere kjøtt på i tusenvis av år. Siden 1991 har den lokale pinnekjøtt-produsenten Spekeloftet opprettholdt tradisjonene i Hemsedal; kjøttet saltes i noen timer, før det henges til tørk på den gode, gammeldagse måten.

Når Stiansen byr inn til søndagsmiddag

Urøkt er litt lettere å fordøye. Legg pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann 36 timer før det skal dampes. Bent Stiansen pleier å skifte vann en gang i løpet av utvanningen. Legg en rist i bunnen av en stor kjele. Forberedelse Legg pinnekjøttet i vann 24 timer før det skal kokes.

Grønnsakene til rotmos kan skrelles to dager før koking og oppbevares i kaldt vann.

Kok rotmosen inntil to timer før. Pinnekjøttet kan dampes så det er ferdig to timer før servering, og varmes tre minutter under grillen i ovnen ved servering. Vil du ha mindre fett og mer kjøtt?

Prøv Ekstra kjøttfullt pinnekjøtt fra Spekeloftet. Pinner eller koteletter?

Pinnekjøtt med kålrabistappe Oppskriftsliå litt mat å sånn

Pinnekjøtt bestod opprinnelig kun av ribbestykkene på dyret, men etter hvert ble også sadelen inkludert som en del av pinnekjøttet. I dag finnes det mange varianter av pinnekjøtt; pinner og koteletter, røkt og urøkt.

Enten alene, eller blandet med de tradisjonelle pinnene, tipser Venås. Les også: Høy kvalitet og lav pris med pinnekjøtt fra Nordfjord. Lekende lett Når du har funnet din favoritt og kjøttet er i hus, er det ikke vanskelig å lage den perfekte julemiddagen.

pinnekjøtt rema

Men husk å starte i god tid. Det sies at pinnekjøtt skal vannes ut i ett døgn, men du kan gjerne øke til 36 timer, tipser mesterkokk Bent Stiansen. Det kan anbefales hvis du skal fryse pinnekjøttet -og bruke det senere, da er det gryteklart.

Bent Stiansen anbefaler å vanne ut pinnekjøttet i 36 timer før du skal bruke det og skifte ut vannet én gang i løpet av utvanningen. Han vil ikke ha så mye salt i kjøttet. Selv vanner jeg vanligvis ut pinnekjøtt i 20 timer, skifter vann etter 4 timer. Pinnekjøttet skal, etter min mening være litt salt, men vannes ut lenge nok til at kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse.

Utvanningstiden varierer etter hvor mye kjøttet er tørket og tykkelsen på kjøttstykkene, så det kan være smart og bruke den tiden, som produsenten anbefaler.

Pinner eller mandelpoteter?

BENT STIANSEN PINNEKJØTT Relaterte emner

Her finner du alt du trenger å vite om å vanne ut og dampe pinnekjøtt. For noen år siden fikk vi i Apéritif et tips fra en av våre lesere på Vestlandet. Temaet var, kanskje ikke så uventet, pinnekjøtt. Det er enkelt å lage pinnekjøtt. Her er en kort beskrivelse for hvordan du damper pinnekjøttet til julemiddagen eller annet festlig lag. Husk å vanne ut pinnekjøttet.

Bent Stiansen Pinnekjøtt
BENT STIANSEN PINNEKJØTT Kommentarer:
Redaktør på Bent stiansen pinnekjøtt
Carlsen fra Hamar
jeg liker lese om Norge spent. Les gjerne min andre innlegg. jeg liker Banger-Rennen.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net